Úvod Klub História 2009 - 2018 - Slovan získal rekordný ôsmy majstrovský titul

Slovan Bratislava je najúspešnejší futbalový klub na Slovensku s najbohatšou a najslávnejšou tradíciou, ktorú si vytváral po viac ako deväťdesiat rokov svojej existencie.

Cieľavedomou, usilovnou prácou si v slovenskom futbale vytvoril najviac prvenstiev. 
Prvý a doteraz jediný zo Slovenska i z bývalého Česko – Slovenska vyhral jednu z troch európskych pohárových súťaží, Pohár víťazov pohárov v roku 1969, keď vo finále v Bazileji zdolal slávny FC Barcelona 3:2.

História klubu

Slovan Bratislava je najúspešnejší futbalový klub na Slovensku s najbohatšou a najslávnejšou tradíciou, ktorú si vytváral po viac ako deväťdesiat rokov svojej existencie.

Cieľavedomou, usilovnou prácou si v slovenskom futbale vytvoril najviac prvenstiev. Prvý a doteraz jediný zo Slovenska i z bývalého Česko – Slovenska vyhral jednu z troch európskych pohárových súťaží, Pohár víťazov pohárov v roku 1969, keď vo finále v Bazileji zdolal slávny FC Barcelona 3:2.

2013 Slovan získal rekordný ôsmy majstrovský titul

Úvod sezóny nevyšiel slovanistom podľa očakávaní ani v ročníku 2013/2014 a po treťom kole opustil trénerskú lavičku aj Samuel Slovák. Predchádzalo tomu neúspešné vystúpenie v druhom predkole Ligy majstrov, kde belasí doma vyhrali nad Ludogorcom Razgrad 2:1, no v odvete podľahli vysoko 0:3. Ani ligový rozbeh nebol úplne v poriadku, a tak po prehre s Trenčínom 2:4 v spomínanom treťom kole prišiel čas na zmenu.

Kormidla sa ujala trénerská dvojica Dušan Galis – Jozef Valovič a výsledky sa opäť zlepšili. Výhry 5:0 nad Myjavou a 1:0 nad Košicami boli iba začiatkom. Slovanisti totiž z nasledujúcich dvanástich súbojov prehrali iba raz. Aj preto sa po jeseni belasí pevne usadili na čele tabuľky so šesťbodovým náskokom pred druhým Trenčínom. Po devätnástich kolách svietil pri Slovane krásny 42 bodový zisk a to bol jednoznačný dôvod na spokojnosť. Pre fanúšikov ŠK Slovan však bola jeseň výnimočná ešte aj niečím iným. Do Bratislavy sa totiž po desiatich rokoch vrátil kanonier Róbert Vittek. "Beriem to aj ako reštart kariéry,“ povedal po svojom návrate zraneniami sužovaný najlepší kanonier v histórii samostatného Slovenska.

Slovanu sa darilo aj na jar. Šesť stretnutí – šesť výhier. To bol štart belasých v novom roku a v hre boli stále aj v Slovenskom pohári. Niet divu, že už dlho pred koncom súťaže bolo o novom corgoňligovom kráľovi opäť rozhodnuté. Bratislavčania napokon ukončili sezónu so ziskom 75 bodov, čím predčili Trenčín o dvanásť bodov! Jediným sklamaním sezóny bola prehra vo finále Slovenského pohára proti Košiciam (1:2). „Titul nás veľmi teší. V pohári nám nevyšiel akurát jeden zápas. Myslím si, že nikto nemôže povedať, že by sme nevyhrali zaslúžene. Celú sezónu sme dominovali a vytvorili sme si aj dosť veľký náskok. Mrzí ma ale vypadnutie v pohárovej Európe. To bolo veľké sklamanie, chceli sme ísť oveľa ďalej. Nekvalifikovali sme sa ani do jednej súťaže a vtedy sme boli veľmi sklamaní. Teraz to budeme môcť odčiniť, získali sme titul a ideme do boja znova,“ povedal po sezóne Pavel Fořt, ktorý sa v popredí ligových kanonierov držal až do konca súťaže, hoci bol dlho zranený.

Neprehliadnite

Lukáš Pauschek je novým rekordérom našej ligy.
Cesar Blackman o svojom prvom majstrovskom titule.

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.