Úvod Klub História 2009 - 2018 - Šiesty titul a tretie double

Slovan Bratislava je najúspešnejší futbalový klub na Slovensku s najbohatšou a najslávnejšou tradíciou, ktorú si vytváral po viac ako deväťdesiat rokov svojej existencie.

Cieľavedomou, usilovnou prácou si v slovenskom futbale vytvoril najviac prvenstiev. 
Prvý a doteraz jediný zo Slovenska i z bývalého Česko – Slovenska vyhral jednu z troch európskych pohárových súťaží, Pohár víťazov pohárov v roku 1969, keď vo finále v Bazileji zdolal slávny FC Barcelona 3:2.

História klubu

Slovan Bratislava je najúspešnejší futbalový klub na Slovensku s najbohatšou a najslávnejšou tradíciou, ktorú si vytváral po viac ako deväťdesiat rokov svojej existencie.

Cieľavedomou, usilovnou prácou si v slovenskom futbale vytvoril najviac prvenstiev. Prvý a doteraz jediný zo Slovenska i z bývalého Česko – Slovenska vyhral jednu z troch európskych pohárových súťaží, Pohár víťazov pohárov v roku 1969, keď vo finále v Bazileji zdolal slávny FC Barcelona 3:2.

2011 Šiesty titul a tretie double

Sezóna 2010/2011 bola pre belasé farby mimoriadne úspešná. Opäť sme totiž prepisovali historické zápisy. Fantastickú jarnú jazdu zakončili slovanisti pred vlastnými fanúšikmi súbojom s Dubnicou. Tento zápas síce nebol našim posledným v sezóne, no už kolo pred koncom súťaže sme dali definitívu v otázke kto sa stane ligovým majstrom. Zverenci trénera Karla Jarolíma predvádzadzali počas celého ročníka výborné výkony a tie sa im vyplatili v podobe tretieho double v histórii. Porážka poslednej Dubnice v 32. kole 3:1 tak priniesla do Bratislavy omnoho väčšiu radosť, akú by si zápas prvého s posledným zaslúžil. Bolo totiž rozhodnuté a do Dunajskej Stredy mohli belasí cestovať už ako korunovaní majstri. Pred druhou Senicou sme si vytvorili sedembodový náskok a ten už nemohli Záhoráci zmazať. ŠK Slovan Bratislava získal svoj šiesty majstrovský titul, čím predčil svojho rivala zo Žiliny, rovnako neprekonateľným sa stal aj zisk tretieho double.

Belasá značka je opäť tam, kam patrí – na vrchole. "Tento úspech je zásluhou celého mužstva, ktoré je fantastické. Do zápasu s Dubnicou sme dali všetko, sme radi, že sme to zvládli. Máme už naplánované nejaké oslavy, táto noc bude dlhá. Verím, že tréner nám dá aspoň dva dni voľna, všetci sa teraz veľmi tešíme," povedal bezprostredne po zápase kapitán belasých Igor Žofčák, ktorého stredopoliar Erik Grendel: "Je to môj prvý titul, takže je to niečo neskutočné. Veľmi si to užívam. Dokázali sme všetkým, že sme normálni chlapci, ktorí hrajú futbal najmä pre našich fanúšikov." Slovanu síce nevyšla jeseň podľa očakávaní, no jar bola o to úspešnejšia. Po osemnástich kolách strácali Bratislavčania na Žilinu dvanásť bodov a novinári cez prestávku písali o žilinskej obhajobe.

Mýlili sa, pretože belasí vytiahli eso z rukáva v podobe Filipa Šeba. Najlepší ligový kanonier sezóny si na konto pripísal obdivuhodných 20 gólov, pričom do hry zasiahol až v desiatom kole. Ako už bolo spomenuté, na jar boli slovanisti nezastaviteľní. Remizovali iba v jednom zo štrnástich zápasov, v súboji s Dubnicou (1:1). Vo zvyšných stretnutiach zbierali Bratislavčania body naplno. "Tento titul sme získali vďaka našej celoročnej snahe, podľa mňa je úplne zaslúžený. Teraz je titul konečne v našich rukách. Je to krásne, vychutnávame si to, Slovan si to maximálne zaslúži," vravel hlasom trasúcim sa od dojatia strojca titulu Filip Šebo.

Neprehliadnite

Lukáš Pauschek je novým rekordérom našej ligy.
Cesar Blackman o svojom prvom majstrovskom titule.

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.