Úvod Správy Niké liga PREVIEW: MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava

PREVIEW: MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava

Belasí sa v nedeľu o 15:30 predstavia v Žiline.

Nadstavba o titul sa preklápa do svojej druhej polovice, pred nami je záverečných päť kôl. Belasí pokračujú v boji o piaty titul po sebe, a v nedeľu ich čaká ďalší dôležitý zápas. Naše mužstvo sa predstaví v Žiline, s ktorou máme v tejto sezóne nepriaznivú bilanciu. Prichádza najlepší čas to zmeniť. Úvodný výkop je v nedeľu o 15:30.

Vstupenky do sektora hostí si môžete zakúpiť len do dnes 20:00 na nasledovnom linku -> https://www.ticketportal.sk/performance/350483

Pripomíname, že vstupenky do nášho sektora sú v predaji výhradne online a len do dnes 20:00. Ak teda máte záujem vycestovať, zakúpte si vstupenku čo najskôr. Viac informácií nájdete TU

Priamy prenos odvysiela streamovacia platforma VOYO.

Druhý tím tabuľky cestuje na pôdu piateho, Slovan a Žilinu delí 19 bodov. Belasí si aj vďaka poslednému vysokému víťazstvu 4:0 nad Banskou Bystricou vylepšili ofenzívne štatistiky, keď dali najviac gólov v lige (55). Žilina je piata najproduktívnejšia so 44 presnými zásahmi. Čo sa týka defenzív, tak slovanisti inkasovali druhý najmenší počet gólov (26) a Žilina má spoločne s Michalovcami siedmu najpevnejšiu obranu (44).

V tejto sezóne máme so Žilinou nepriaznivú bilanciu – doma sme síce koncom augusta 2022 vyhrali 3:1, no nasledovali prehry 1:4 v Žiline a 0:1 doma v prvom kole nadstavby.

„Vieme, že nás čaká špecifický zápas na umelej tráve, kde hrá Žilina dobre. Duely na umelej tráve bývajú veľmi rýchle. Chceme zmeniť bilanciu z tejto sezóny, no potrebujeme dobrý pohyb i ochotu pracovať bez lopty. Toto sú atribúty, ktoré sa v našej hre musia objaviť,“ povedal asistent trénera Boris Kitka.

Belasí končia druhý anglický týždeň, keď v priebehu štrnástich dní odohrajú piaty súťažný duel. Doterajšie štyri zvládli – v lige zdolali Dunajskú Stredu i Banskú Bystricu, a cez Skalicu prešli do finále pohára. Žilinčania sú na jar v dobrej forme, keď v marci ťahali šnúru štyroch víťazstiev. V apríli sa im až tak nedarí, keď prehrali v Dunajskej Strede (0:1) i v Podbrezovej (2:3), a naposledy remizovali doma 1:1 s Trnavou, keď pritom viedli a mali aj viac šancí.

Náš súper má tiež o čo hrať. Vzhľadom na obsadenie pohárového finále sa s vysokou pravdepodobnosťou bude hrať play-off o miestenku do Európskej konferenčnej ligy. Ak by Žilina zostala štvrtá, mala by v play-off výhodu domáceho prostredia. Navyše, nedostihnuteľné stále nie je ani tretie miesto, Žilinčania na Trnavu strácajú 7 bodov. 

„Náš jesenný zápas v Žiline ukázal, že ak tomuto súperovi necháte priestor, narobí vám problémy. Žilinčania majú svoj systém i automatizmy, pokiaľ sa dostanú za chrbát obrany, sú na rýchlom povrchu nebezpeční. Je to pre nás poučenie i určitý plán do tohto duelu. Aj čo sa týka obrany, musíme byť zodpovednejší,“ pokračoval Boris Kitka.

Obom tímom bude chýbať jeden ´vykartovaný´ hráč – pre päť žltých kariet nemôže nastúpiť Lucas Lovat, v drese Žiliny bude z rovnakého dôvodu chýbať Andrej Stojčevski, reprezentant Severného Macedónska. Tréner MŠK Jaroslav Hynek však už bude môcť počítať so svojím najlepším strelcom, 9-gólovým Adriánom Kaprálikom, ktorý v uplynulom kole tiež ´stál´ pre karty.

Belasí v stredu postúpili cez Skalicu v odvete semifinále pohára po predĺžení. Ako teda prebieha príprava nášho mužstva na Žilinu? „Zdravotne sme v poriadku. Predĺžením sme si však zbytočne nabrali minúty, čo sa týka objemu pre niektorých hráčov. Úvodné dva dni po pohári sme trénovali na skupiny, keďže niektorí, ktorí nastúpili v Skalici, sa určite objavia aj v nedeľu. Predzápasový tréning už bude ladený nielen k štandardným situáciám, ale aj k príprave oboch herných fáz. Vzhľadom na atypickosť povrchu sme posledné dva tréningy volili na umelej tráve,“ uzavrel Boris Kitka.

Vzájomné zápasy

Belasí v základnej časti najprv doma po výbornom vstupe do duelu zdolali doma Žilinu 3:1 (góly Čavrič 2, Zmrhal). V odvete pod Dubňom sme tri dni po poslednom zápase v skupine Európskej konferenčnej ligy vo Vilniuse prehrali 1:4, keď jediný gól dal v závere Aleksandar Čavrič.

Nevyšiel nám ani domáci duel v nadstavbe, v ktorom sme hrali tiež tri dni po osemfinálovom stretnutí Európskej konferenčnej ligy v Bazileji. Aj napriek našej streleckej prevahe sme prehrali 0:1.

Bilancia z posledných desiatich vzájomných ligových duelov však hovorí v náš prospech nasledovne: 4 víťazstvá, 4 remízy a 2 prehry.

V súbojoch Slovana so Žilinou padá veľa gólov – priemer z posledných desiatich meraní síl je 3,9 gólu na jeden zápas.

Dôležité informácie

Zápas 6. kola nadstavby Fortuna ligy 2022/23 o titul medzi MŠK Žilina a ŠK Slovan Bratislava sa začína v nedeľu 23. apríla o 15:30. Duel povedie rozhodcovská trojica Kráľovič – Poláček, Vitko.

Vstupenky do sektora hostí si môžete zakúpiť len do dnes 20:00 na nasledovnom linku -> https://www.ticketportal.sk/performance/350483

Pripomíname, že vstupenky do nášho sektora sú v predaji výhradne online a len do dnes 20:00. Ak teda máte záujem vycestovať, zakúpte si vstupenku čo najskôr. Viac informácií nájdete TU

Priamy prenos odvysiela streamovacia platforma VOYO.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.