Úvod Správy Uvidíme, na čo máme

Uvidíme, na čo máme

S Igorom Žofčákom o prvom prípravnom zápase na sústredení v Španielsku, ale aj mnohých ďalších témach.

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava nastúpia v stredu o 12.00 h na svoj prvý prípravný zápas v rámci sústredenia v Španielsku. Ich súperom bude v Alicante domáci druholigista a ašpirant na postup do Primera Division Hercules CF. Pred týmto duelom sme sa porozprávali s kapitánom belasých Igorom Žofčákom.

V sobotu proti Slavii si odohral prvých 45 minút po operácii slabín. Ako si sa na ihrisku cítil?
Hralo sa mi celkom dobre. Ešte to nie je úplne ono, ale musím si zaklopať – zranenie drží. Cítim, že mi ešte chýba zápasová kondícia. V Španielsku nás však čakajú tri stretnutia. Verím, že v nich odohrám čo najviac minút a postupne to príde.

Ako prebiehala tvoja príprava v januári?
Dva týždne po operácii som nemohol robiť nič. Potom som začal trénovať individuálne s kondičným trénerom. Robil som rôzne stabilizačné cvičenia a naberal kondíciu na bicykli či na páse. Po štyroch týždňoch som sa postupne zapájal do tréningov s mužstvom. Po piatich týždňoch som už išiel naplno a zatiaľ je všetko tak, ako má byť. Snáď to tak vydrží.

Na sústredení neďaleko Valencie ste druhý deň. Ako sa vám tam páči?
Sme spokojní. Máme výborné počasie, sme v peknom a tichom prostredí. Hneď vedľa hotela je kvalitné ihrisko, čo je obrovské plus. Zažil som sústredenia, keď sme museli cestovať na tréningy autobusom, tu nám stačí prejsť pár metrov. Inak sú tieto sústredenia veľmi podobné. Ide o to, aby sme sa čo najlepšie pripravili na jarnú časť sezóny.

Zajtra nastúpite proti poprednému španielskemu druholigistovi...
Dúfam, že to bude dobrý zápas. Všetci sa naň tešíme. Takéto konfrontácie so súpermi z futbalovo najvyspelejších krajín nám ukážu, na čo máme a na čo nie.

Aká je v mužstve atmosféra po vyčerpávajúcej jeseni a pár týždňoch oddychu. Cítiť rovnaký hlad po úspechoch ako pred rokom?
Myslím si, že hlad by mal byť ešte väčší. Vyskúšali sme si atmosféru Európskej ligy. Hrať takúto súťaž je super a všetci si to túžime zopakovať, prípadne sa pokúsiť aj o Ligu majstrov. Vieme, že na to najprv potrebujeme úspech na domácej scéne. Preto teraz tvrdo makáme, aby sme na jar dokázali obhájiť titul i víťazstvo v pohári.

Začali ste hrať iným štýlom. Pozdáva sa ti?
Myslím si, že je to lepšie ako napríklad na jeseň. Veľa na týchto veciach pracujeme aj na tréningoch, aby každý presne vedel, čo má na ihrisku robiť. Doterajšie tri prípravné stretnutia sme zvládli celkom dobre, ale až súťažné zápasy ukážu, ako na tom naozaj sme. Verím, že do úvodného ligového vystúpenia v Nitre vyladíme našu formu a dostaneme sa na víťaznú vlnu.

Mužstvo sa počas prestávky dosť obmieňa. Ako to vplýva na náladu v kabíne?
Naďalej sme výborná partia. Chalani, ktorí nás posilnili, sú super a nemali problém zapadnúť. Väčšina z nás pozná, aké je to prísť do nového kolektívu. Preto sa to snažíme novým spoluhráčom uľahčiť rovnako, ako keď som do Slovana prišiel napríklad ja.

Plánujete nejakú špeciálnu akciu na utuženie kolektívu?
Pred štartom ligy si spravíme spoločné posedenie. Čo sa týka sústredenia, zatiaľ sme tu veľmi krátko, takže ani nebol čas niečo vymýšľať. Do návratu domov nám zostáva ešte desať dní. Možno nás niečo spontánne napadne.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.