Úvod Správy Do Španielska odchádzame s dobrým pocitom

Do Španielska odchádzame s dobrým pocitom

Atmosféru federálnych súbojov odvekých rivalov si belasí opäť pripomenuli v boji so "zošívanými".

Atmosféru federálnych súbojov odvekých rivalov si belasí opäť pripomenuli v boji so "zošívanými". Na Pasienkoch to bola tentokrát jasná záležitosť Slovana, ktorý svoju prevahu proti Slavii Praha dokázal potvrdiť nielen výsledkom, ale i sympatickým výkonom.

„Výsledok je úplne zaslúžený, i keď z neho nerobíme veľkú vedu. Skôr ma teší, že sme kontrolovali hru a opäť dostali priestor všetci hráči, ktorých sme mali k dispozícii,“ začal svoje hodnotenie asistent trénera Boris Kitka.

Tréneri postupne zapojili do hry až poltucet striedajúcich hráčov, medzi nimi i oboch odchovancov z dorastu Adriána Čermáka s Karolom Meszárosom. O víťazovi v tom čase ešte nebolo rozhodnuté a ako to v niektorých prípadoch býva, proti prestížnym súperom sa hrá i na výsledok i keď ide len o prípravu. V tomto zápase však boli priority nastavené jasne. „Šancu dostal každý, tak sme to aj chceli. Na to sú chlapci s prvým mužstvom. Čermák s Meszárosom sú navyše odchovanci. Aďo dal gól na 2:0 a podľa mňa je dôležité vidieť mladých hráčov aj v ťažkých zápasoch. I keď bol duel v podstate otvorený, nebáli sme sa. Hráči, ktorí sú v A-tíme, musia predsa spĺňať nejaké kritériá. Som preto rád, že sme to zvládli i s mladými hráčmi,“ našiel ďaľšie pozitíva na hre belasých Boris Kitka.

Slovanisti tak majú pred odchodom na sústredenie do Španielska najkvalitnejší zápas za sebou. Práve „zošívaní“ boli po Pezinku a Györi tým mužstvom, ktoré malo našich hráčov preveriť najviac. „Slavia bola najkvalitnejším súperom. Videli sme už aj množstvo ťažkých osobných súbojov s veľkým nasadením. Šesťdesiat – sedemdesiat minút sme mali hru úplne pod kontrolou, súper mal možno jednu vážnejšiu situáciu,“ spokojne zakončil bývalý kouč slovenskej reprezentácie do 21 rokov.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.