Úvod Správy Dvojgólový triumf nad Slaviou

Dvojgólový triumf nad Slaviou

Slovan si v treťom prípravnom zápase poradil so Slaviou Praha 2:0 po góloch Šeba a Čermáka.

Vo svojom treťom prípravnom stretnutí si Slovan poradil s pražskou Slaviou rozdielom 2:0. O prvý presný zásah sa postaral Filip Šebo v 36. min, na 2:0 zvyšoval Adrián Čermák po zmene strán.

Domáci začali od úvodu aktívne a vytvoril si územnú prevahu. Prvú zaujímavejšiu akciu videli diváci v 9. min. Do pokutového územia centroval nebezpečnú loptu Halenár, no brankár hostí ju odvrátil na rohový kop. V 17. min pohrozili prvý raz i hráči Slavie. Strelecký pokus Hurku spoza šestnástky smeroval mimo priestoru našej bránky a Putnocký tak zostal i naďalej bez práce. Zaujímavý moment priniesla 21. min. Šebo bol počas svojho prieniku atakovaný nedovolene a rozhodca nariadil priamy kop, ktorý zahral Milinkovič. Lopta si síce našla cestu k Filipovi Šebovi, no ten bol v postavení mimo hry, a tak jeho presný zásah neplatil. Najkrajší moment hry prišiel o deväť minút neskôr. Po zahratí rohového kopu na krátko sa do lopty spoza šestnástky oprel Halenár a rozozvučal konštrukciu bránky hostí. Gólu sa diváci dočkali v 26. min. Do šestnástky súpera vbehol nikým neatakovaný Milinkovič, ktorý sa pohral s brankárom hostí a naservíroval lahôdku do odkrytej bránky pre Šeba – 1:0.

Aj po zmene strán si Slovan udržal prevahu na ihrisku. Tú dokázal oproti prvému dejstvu ešte vygradovať a výsledkom bolo viacero šancí. Dobre zahraným priamym kopom pohrozil Halenár. Jeho pokus z devätnásťmetrovej vzdialenosti však mieril tesne vedľa. Vzápätí pripravil po ľavej strane peknú šancu Pauschek. Na jeho finálnu prihrávku však bol Smetana prikrátky. Ten istý hráč sa ocitol v príležitosti aj o niekoľko sekúnd neskôr, ani tento raz však nebol úspešný. Tréner Weiss dal opäť priestor všetkým hráčom, ktorých mal k dispozícii. Na sile to domácim neubralo a hneď svoj prvý kontakt s loptou mohol mladý Meszároš pretaviť na gól. Jeho prudká strela z pravej strany však minula pravú žrď bránky hostí. Sedemdesiata siedma minúta priniesla protiútok Grendela, sľubnú šancu ale nedotiahol do konca. Čo sa nepodarilo jemu, vyšlo v 78. min. Bagayoko peknou prihrávkou po zemi našiel Čermáka a ten zblízka prekonal gólmana hostí - 2:0. O minútu neskôr sa do najväčšej šance Slavie dostal Blažek, ktorého prudká strela lízala svätyňu belasých. Zvyšný priebeh hry mnoho zaujímavého nepriniesol. Domáci kontrolovali hru až do záveru, a tak Slovan zaslúžene zvíťazil nad "zošívanými" 2:0.

"Myslím si, že sme odohrali dobrý zápas. Výsledok je podľa môjho názoru úplne zaslúžený, aj keď nešlo o najzaujímavejší duel. Hrali sme proti kvalitnému súperovi a chceli sme dať šancu všetkým hráčom, ktorí boli k dispozícii. Počas celého priebehu stretnutia sme kontrolovali hru a som veľmi rád, že sme si vypracovali zopár pekných akcií," povedal po súboji asistent trénera Boris Kitka.

 
ŠK Slovan Bratislava – Slavia Praha 2:0 (1:0)

Góly: 36. Šebo, 78. Čermák

Žltá karta: 14. Trubila (Slavia)

Diváci: 500

Zostava Slovana: Putnocký - Bagayoko, Kaldrubský, Dosoudil (60. Jánošík), Pauschek - Milinkovič (76. Čermák), Kopúnek (79. Kolčák), Žofčák (46. Grendel) -  Šebo (60. Piliev), Smetana, Halenár (67. Meszáros)

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.