Úvod Správy Systém hry je iba pomôcka k lepším výkonom

Systém hry je iba pomôcka k lepším výkonom

Erik Grendel chce v zimnej príprave presvedčiť, že patrí do základnej zostavy.

Slovan si vo svojom druhom prípravnom stretnutí zmeral sily z maďarským Györom. Rozdiel medzi súpermi, ktorí odštartovali zimnú prípravu belasých bol citeľný. V Maďarsku sa hral o poznanie vyrovnanejší zápas, o čom svedčí i výsledok 1:1.

I keď mali Slovanisti vo viacerých fázach zápasu viac z hry, na góly svoju snahu nepremenili. Napriek tomu predviedol slovenský majster dobrý výkon a najmä druhý polčas možno hodnotiť s optimizmom.

„Bol to o poznanie kvalitnejší súper ako Pezinok. To sa jasne prejavilo aj na hre, ktorá bola z môjho pohľadu vyrovnaná. Mali sme dostatok šancí na skórovanie, azda viac ako súper. Spravili sme však chybičku v defenzíve a súper nás za ňu okamžite potrestal,“ opísal priebeh stretnutia Erik Grendel a pokračoval: „Teší ma, že sme neprestali hrať aj naďalej aktívne a to vyústilo do gólu. Myslím si, že remíza je po predvedenej hre férový výsledok.“

Dvadsaťtriročný stredopoliar odohral oba prípravné zápasy a s predvedeným výkonom môže byť spokojný. Na ihrisku ho bolo cítiť tak proti Pezinku, ako aj proti Györu.

„Stále je čo zlepšovať. Netreba sa nikdy uspokojiť s tým, čo sa podarilo. Som však naozaj rád, že v príprave dostávam výrazne viac priestoru ako v závere jesene. Snažím sa trénera presvedčiť, aby tento stav vydržal aj v lige. Idem do toho na dvesto percent a pobijem sa o miesto v základnej zostave. Konkurencia je však mimoriadne veľká a tréner si má z čoho vyberať,“ uznal Grendel.

Na rozdiel od jesennej časti dostáva mladý stredopoliar viac dôvery. Aj zimná obmena kádra pre neho môže byť šancou na prebojovanie sa do prvého tímu. „Bude záležať na mne. Šanca je vždy, no tréner postaví do zápasu iba tých najlepších. On robí všetko preto, aby pomohol Slovanu k lepším výsledkom. Ja urobím všetko preto, aby som dokázal, že si miesto v základe zaslúžim,“ povedal Erik Grendel.

Do prípravy nastúpili belasí s novým herným štýlom. Zmenenú taktiku je na ihrisku cítiť, no podľa Grendela to nie je pre hráča smerodajné. Na svojom novom poste sa cíti dobre.

„Je to niečo iné. Zatiaľ hráme na troch obrancov a piatich záložníkov, čo herný prejav výrazne zmení. Systém však nie je dôležitý. Podstatné je ako hráme na ihrisku a aký futbal predvedieme. Systém hry je iba pomôcka na to, aby sme zvládli stretnutie čo najlepšie. Podstatné sú výkony hráčov,“ zakončil svoje pocity z prvých prípravných duelov stredopoliar Slovana.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.