Úvod Správy Liga Majstrov Náskok zvonku je dobrý, no začíname od nuly

Náskok zvonku je dobrý, no začíname od nuly

Belasí dnes o 20:30 vyzvú Ferencváros.

Futbalový sviatok, na ktorý sme sa už nevedeli dočkať. Slovan dnes o 20:30 vyzve v odvete 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov maďarského šampióna Ferencváros. Belasí si z prvého merania síl v Budapešti priviezli víťazstvo 2:1.

Všetky vstupenky sú vypredané, duel bude sledovať 21 500 divákov. Priamy prenos vysiela RTVS Šport.

Informácie pre fanúšikov nájdete TU.

Belasí absolvovali v utorok podvečer svoju oficiálnu tlačovú konferenciu i predzápasový tréning. Trávnik na Tehelnom poli je výborne pripravený, včerajší dážď mu nijako neuškodil, ba skôr naopak.

„Víťazstvo z Budapešti je dobré, no začíname od nuly. Doma budeme chcieť vyhrať a postúpiť. Neznamená to, že len budeme brániť náskok, to by bolo zlé. V obrane musíme byť rovnako pozorní ako v Budapešti, no musíme byť nebezpeční vpredu. Budeme chcieť dať gól a držať hru vo svojich rukách, aj keď sa môže stať, že Ferencváros bude mať väčšiu prevahu na lopte. Má dobrých hráčov a silné mužstvo. Pripravovali sme sa na dva varianty ich hry. A my máme pripravené dve, možno tri varianty zostavy, resp. taktiky. Všetko je na papieri, až zápas skutočne ukáže. Verím, že nás ľudia budú hnať za postupom. Je to zápas, na ktorý sa čakalo niekoľko rokov. Nemáme strach, rešpektujeme silu a kvalitu súpera, no verím, že sa z postupu budeme radovať my. Určite to bude dobrý, ťažký zápas, a ten kto bude lepší, nech postúpi,“ povedal hlavný tréner Vladimír Weiss st.

Šéf realizačného tímu poodhalil aj zdravotný stav tímu pred odvetou. „Máme nejaké malé problémy, ale prakticky s tým mužstvom, s ktorým sme boli v Budapešti, budeme pripravení aj na odvetu.“

Ferencváros absolvoval svoju tlačovú konferenciu i tréning ešte pred belasými. Ruský tréner Stanislav Čerčesov okrem iného skonštatoval, že podľa neho sa do pozície favorita dvojzápasu presunul Slovan, keďže zvíťazil pred týždňom v Groupama Aréne.

„Stas (Stanislav Čerčesov, pozn. red) bol asi dobrý matematik. Poznám ho dlhé roky a viem, kam mieri. Je psychológ a taktik. Samozrejme, že sme k tomu bližšie, pretože sme vyhrali prvý zápas. Je to jeho opodstatnená referencia a zároveň psychologicko-taktický ťah. Uvidíme, všetko ukáže až samotný priebeh stretnutia,“ pokračoval Vladimír Weiss st.

Gól z ihriska súpera sa už nepočíta za dva. Matematika je teda jasná – do tretieho kvalifikačného kola Ligy majstrov by nás posunulo akékoľvek víťazstvo či remíza. V prípade akejkoľvek prehry o gól by nasledovalo predĺženie vo formáte 2x15 minút, prípadne pokutové kopy.

„Nemyslím si, že hostia budú bezhlavo útočiť, aj pri nerozhodnom výsledku by totiž stále žili. Určite budú hrať rozumne, rovnako my chceme hrať rozumne. Uvidíme, kto zvolí lepšiu taktiku. Rozhodovať môžu detaily aj individuálne majstrovstvo. Pre vývoj bude dôležitý prvý gól. Ak by sme ho dali my, musia dať oni tri, čo je ťažšie. Ak by skóroval Ferencváros, bolo by prakticky vyrovnané. Až samotný priebeh ukáže,“ doplnil tréner belasých.

Abena: Nemáme strach

Hráčsku kabínu na tlačovej konferencii zastupoval Myenty Abena, ktorý bol v základnej zostave v Budapešti i v sobotu s Trenčínom. „Na odvetu sa pozeráme tak, akoby sa začínalo od nuly. Potrebujeme sa koncentrovať v prvom rade na seba a na svoje taktické veci. Počul som, že bude vypredané. Pre takéto okamihy hráme futbal, tešíme sa na to,“ skonštatoval surinamský stopér s holandským občianstvom.

Na tlačovej konferencii padla otázka, či Myenty cíti pred odvetou nejaký tlak alebo nebodaj strach. „Necítim strach. Tlak je vždy, ten potrebujete, aby ste zostali v plnej koncentrácii. Sme pripravení a koncentrovaní, vieme, čo je v hre. Koncentrujeme sa, no nebojíme sa,“ doplnil Myenty Abena.

Fakty z prvého zápasu

Ferencváros – ŠK Slovan Bratislava 1:2 (0:0)

Góly: 70. Zachariassen - 81. Kašia, 86. Barseghjan

Žlté karty: 31. Tokmac - 27. Šaponjič

Rozhodovali: Burgos – Palomar, Núñez (všetci Španielsko)

Ferencváros: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovačevič, Čivič – Laidouni (72. Mercier), Esiti – Tokmac (80. Auzqui), Zachariassen, A. Traoré (57. Lončar) – Boli (72. Bassey)

Slovan: Chovan – Kašia, Abena, Vernon – Medveděv, Kankava, Kucka (90. Holman), Pauschek (73. Čavrič) – Weiss (73. Čakvetadze) – Barseghjan (90. Agbo), Šaponjič (69. Ramirez)

Dôležité informácie

Odveta 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov 2022/23 ŠK Slovan Bratislava – Ferencváros sa začína v stredu 27. júla o 20:30 na Tehelnom poli. Zápas povedie talianska rozhodcovská trojica Di Bello – Peretti, Prenna.

Všetky vstupenky sú vypredané, duel bude sledovať 21 500 divákov. Priamy prenos vysiela RTVS Šport.

Informácie pre fanúšikov nájdete TU.

 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.