Úvod Správy V Györi bez víťaza

V Györi bez víťaza

Belasí remizovali v Györi 1:1, tréner Weiss spokojnejší s druhým polčasom.

ŠK Slovan Bratislava remizoval v prípravnom zápase v Györi s domácim ETO FC 1:1. Vedenia sa ujali po necelej polhodine hry aktuálne druhý tím najvyššej maďarskej súťaže, ale v druhom polčase vyrovnal Juraj Halenár. Ďalší prípravný duel, posledný pred odchodom na sústredenie do Španielska, odohrá úradujúci slovenský majster v sobotu 28. januára o 14.00 h na Pasienkoch proti Slavii Praha.

Belasí mali od začiatku viac z hry ako ich súper. Snažili sa o rýchle kombinácie na jeden-dva dotyky. Nie vždy im vychádzali, ale aj tak si vypracovali niekoľko šancí. V zakončení boli aktívni predovšetkým Halenár a  Milinkovič, ich pokusy však nemierili medzi žrde, alebo ich zneškodnil domáci brankár. Škoda najmä nepriameho kopu zvnútra šestnástky po „malej domov“ v 12. min, ktorý Milinkovič s  Grendelom neriešili ideálne. Györ sa v prvom polčase dostal do dvoch nebezpečných brejkových situácií a druhú z nich v 27. min aj využil. Po zisku lopty v strede poľa sa dvaja domáci hráči vyhli ofsajdovej pasci a Dudás pohodlne skóroval.

Hneď po zmene strán mohli Bratislavčania vyrovnať. Po akcii Grendela s Pauschekom sa vo výhodnej pozícii ocitol Smetana, ale trafil iba slovenského brankára Petra Molnára (okrem neho odohral v domácom drese druhý polčas aj bývalý ľavý obranca Slovana Otto Szabó). Neujala sa ani strela Šeba po centri Milinkoviča a priamy kop Halenára. V 67. min založil rýchly protiútok Grendel. Po Šebovom centri si domáci gólman nerozumel so stopérom, lopta im prekĺzla k Halenárovi, ktorý z pár krokov vyrovnal na 1:1. To už boli na trávniku v drese belasých aj striedajúci Piliev a Čikoš. Ruský stredopoliar sa dostal do jednej sľubnej príležitosti, v záverečnej fáze svojho úniku sa však ocitol v príliš nevýhodnom uhle na strelu. Čikoš, pre ktorého to bol prvý zápas po zranení a operácii kolena, žiaľ, vydržal na umelom trávniku iba štvrť hodiny. V 80. min po jednom zo súbojov pocítil bolesť práve v spomínanom kolene a odkríval z ihriska. Keďže už tréner Weiss nemal k dispozícii žiadneho hráča na striedanie, dohrávali slovanisti desiati. Aj v početnom oslabení mohli vyhrať. V poslednej minúte vybojoval na hranici šestnástky loptu Bagayoko, strely Šeba i Smetanu však Molnár vyrazil. Zdalo sa, že Smetana bol pri zakončení faulovaný, ale hlavný rozhodca radšej „šalamúnsky“ odpískal koniec zápasu.

„Dnes som spokojnejší s druhým polčasom. Našej hre pomohol príchod skúsených futbalistov Šeba a Smetanu. Aj v Györi sme vyskúšali všetkých hráčov, ktorých sme mali k dispozícii. Ešte stále nás trápi maródka. Žiaľ, k zraneným dnes opäť pribudol Erik Čikoš, ktorému sa ozvalo operované koleno. V tejto chvíli ešte nevieme povedať nič bližšie. Uvidíme, ako dopadnú vyšetrenia. Dúfam, že to nebude vážny problém,“ povedal po zápase tréner Slovana Vladimír Weiss.


Györi ETO FC – ŠK Slovan Bratislava 1:1 (1:0)

Góly: 37. Dudás – 67. Halenár 

ŽK: 85. Bagayoko

200 divákov

Zostava Slovana: Putnocký (46. Hroššo) – Jánošík, Kladrubský, Kolčák (46. Dosoudil) – Kopúnek (46. Šebo), Grendel (70. Čermák) – Štepanovský (46. Bagayoko), Milinkovič (65. Piliev), Pauschek (65. Čikoš) – Halenár, Meszáros (46. Smetana)

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.