Úvod Správy Kopúnek posilou Slovana

Kopúnek posilou Slovana

ŠK Slovan získal defenzívneho stredopoliara Kamila Kopúnka, ktorý v piatok prvýkrát trénoval s belasými.

Po odchode Karima Guédého získal ŠK Slovan Bratislava kvalitnú náhradu do stredu poľa. Do tímu úradujúceho majstra zamieril defenzívny stredopoliar a reprezentant Slovenska Kamil Kopúnek.

Kopúnek prichádza do Bratislavy z Talianska, kde pôsobil v druholigovom AS Bari. K dohode medzi hráčom a vedením belasých došlo vo štvrtok večer po zložitých rokovaniach, v piatok dopoludnia už autor víťazného gólu do siete Talianska na MS 2010 prvýkrát trénoval s mužstvom.

„Zatiaľ som sa stihol iba zvítať so spoluhráčmi, manažmentom a realizačným tímom. Chlapci ma milo prijali a ja som im za to veľmi vďačný. Budem sa snažiť odvďačiť dobrými výkonmi a chcem zapadnúť do kolektívu,“ opísal svoje pocity z príchodu do nového tímu bývalý hráč Trnavy a dodal: „Každý ma spája s Trnavou, lebo som v nej strávil väčšinu zo svojej kariéry. Bol som však aj v Rusku i Taliansku a teraz chcem hrať za Slovan. Som profesionál a som vďačný, že môžem byť v tomto klube. Je to pre mňa veľká výzva. Tréner mi prejavuje dôveru a budem bojovať, aby som si ju udržal.“

Príchod slovenského reprezentanta urýchlili finančné problémy v jeho predošlom pôsobisku. S bývalým zamestnávateľom podpísal zmluvu na tri roky, no Slovan ho z nej vykúpil. „Tréner Weiss bol so mnou v kontakte a vedel, aká je okolo mňa situácia. Práva na mňa mal taliansky manažér Marco Trabucchi. Nebol som teda voľným hráčom a prípadný záujemca ma musel vykúpiť. Majiteľ Slovana pán Kmotrík bol ochotný za mňa zaplatiť, a tak som tu,“ objasnil svoj návrat na Slovensko 27-ročný futbalista.

Šanca presadiť sa v talianskom futbale je pre každého hráča veľkou motiváciou. Kamil Kopúnek zažil eufóriu pri zrode veľkej možnosti, ale aj sklamanie. „Keď som šiel do Talianska, bol to úžasný pocit. Človek má v takých chvíľach veľké očakávania. Žiaľ, vypadli sme do Serie B a vývoj sa úplne zmenil. Podpísal som zmluvu na tri roky, pretože všetci boli presvedčení, že klub je najlepšej ceste za postupom. Niečo sa stále šuškalo, no keď som sa pýtal aká je situácia, všetko bolo zdanlivo v poriadku. Napokon to dopadlo pre klub veľmi nešťastne,“ poznamenala nová akvizícia Slovana. Aj napriek tomu odchod na Apeninský polostrov neľutuje. „Prežil som v Taliansku rok a takéto skúsenosti človek nekúpi. Bez pochýb mi to veľmi pomohlo.“

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.