Starší dorastenci v závere vybojovali remízu v Ružomberku

Belasá U19 vstúpila do jarnej časti sezóny.

Po prvom tíme a starších žiakov odohrali úvodný jarný zápas aj naši starší dorastenci (U19). Belasí sa predstavili v Ružomberku, kde v sobotu podobne ako A-mužstvo s Pohroním odohrali dramatický zápas.

Prvý polčas našej U19 nevyšiel, keď dvakrát inkasovala a do kabíny si niesla dvojgólové manko. Zverenci Michala Suchomela sa nevzdali a druhé dejstvo patrilo im. Po hodine hry strelil kontaktný gól Maximilián Marko, keď hlavou presne mieril po centri z rohového kopu. Ružomberok zakrátko reagoval a viedol 3:1.

V závere však naši mladíci parádne zabrali. Najprv v 87. minúte Tobias Čongrády po ďalšom rohovom kope na zadnej žrdi poslal loptu do siete. V poslednej minúte centroval David Džavoronok do šestnástky a Martin Kušnír doslova silou vôle dotlačil loptu za bránkovú čiaru – 3:3.

Po tejto remíze sú belasí na treťom mieste tabuľky s rovnakým počtom bodov a zápasov ako druhý Trenčín a štvrtá Trnava, prvá Žilina odskočila na šesť bodov. Naši starší dorastenci v ďalšom kole vyzvú práve Žilinu, hrať sa bude v sobotu 26. februára o 11:00 na Akadémii ŠK Slovan v Prievoze.

„V priemernom ligovom zápase sme za nepriaznivého veterného počasia remizovali v Ružomberku 3:3. Aj napriek vplyvu počasia bolo v zápase veľa technicko-taktických nedostatkov, ktoré by sa na tejto úrovni už nemali objavovať v takom veľkom počte. V prvopolčasovom medzišestnástkovom futbale sme v závere urobili viaceré chyby, za ktoré nás súper potrestal dvomi gólmi. Do druhého polčasu sme nastúpili s cieľom otočiť nepriaznivý výsledok. Kontaktným gólom Marka sme sa po hodine hry dostali do zápasu, o necelých päť minút však Ružomberok opäť odskočil. Od tejto chvíle sa zápas dohrával len na polovici súpera, ktorý sa snažil udržať výsledok a hroziť z brejkov. Odmenou nám bolo vyrovnanie v závere, keď skórovali Tobias Čongrády a Martin Kušnír,“ zhodnotil tréner tímu Michal Suchomel.

 

Slovan U19 – I. liga staršieho dorastu

15. kolo

MFK Ružomberok – ŠK Slovan Bratislava 3:3 (2:0)

Góly: 39. a 64. Jokel, 37. Rakyta – 60. Marko, 87. Čongrády, 90. Kušnír

Zostava Slovana: Mikoláš – Hudec, Vaško, Marko, Patrnčiak, Džavoronok, Kušnír, Božik, Čongrády, Vician (46. Mišovič), P. Dornai (60. Masaryk)

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Názory trénerov po zápase Ligy majstrov UEFA 2024/25 Girona FC – ŠK Slovan Bratislava (2:0).
Dominik sa blysol chytenou penaltou kapitánovi Girony - Stuanimu.
Najbližšie nás v Lige majstrov čaká v novembri domáci zápas s Dinamom Záhreb.

Neprehliadnite

Zaži to najlepšie z historického okamihu! Vychutnaj si jedinečnú atmosféru prvého domáceho zápasu Slovana Bratislava v Lige majstrov proti Manchestru City.
Nový fanshop bude otvorený nasledovne:

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Nike

Hlavný partnerMain partner

Grafobal
Millioneo

Zlatí partneriGold partners

Intergroup
Grafobal Group
© 2024 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.