Úvod Správy Niké liga Motivovaný využiť šancu

Motivovaný využiť šancu

Alen Mustafič strelil svoj prvý ligový gól za Slovan.

Úvodný jarný duel so Senicou bol o viacerých premiérach. Okrem debutu zimných posíl zaujali aj autori gólov – Vasil Božikov dal svoj prvý gól v sezóne, Jaba Kankava skóroval vôbec prvýkrát v belasom, Alen Mustafič si pripísal premiérový ligový gól za Slovan.

Alen pritom do rovnakej brány ako v sobotu už raz skóroval, na tento okamih však nemáme radostné spomienky. Stalo sa tak totiž počas jeho hosťovania v Nitre v zápase z novembra 2020, keď sme prehrali 0:1.

Tentoraz sme sa z jeho presného zásahu mohli naplno tešiť, nasmeroval nás totiž za vydareným vstupom do jarnej časti. Samotné zakončenie bolo po tom, ako sa strela Vladimíra Weissa ml. odrazila od žrde a brankára späť do hry, v podstate jednoduché, no Alen bol na správnom čase v správnom mieste.

„Som veľmi šťastný, prvý ligový gól v drese Slovana pre mňa veľa znamená. Verím, že ich príde ešte viac (úsmev). Musím sa poďakovať Vladovi, ktorý vyslal peknú strelu. Sledoval som loptu a už nebolo ťažké doraziť ju do prázdnej brány,“ opísal stredopoliar z Bosny a Hercegoviny náš prvý gól v roku 2022.

Na jeseň odohral Alen Mustafič v A-tíme celkom 313 minút, v lige si v jesennej časti pripísal štyri štarty. V zimnej príprave sa snažil ukázať v čo najlepšom svetle a tvrdo na sebe pracoval. V prvom jarnom zápase si vyslúžil miestenku v základnej zostave.

„Cítil som sa dobre, bol som pripravený a veľmi motivovaný chopiť sa šance, ktorú som dostal. Pre štart v základnej zostave musíte odviesť naozaj veľa práce a veľmi si cením, že som v nej v prvom kole bol. Práve v zápasoch sa stávate lepším hráčom. Zápasy robia futbalistu,“ vyhlásil stále len 22-ročný stredopoliar, ktorý spolupracoval v stredovej dvojičke s Jabom Kankavom, pričom mal o niečo ofenzívnejšie úlohy než skúsený Gruzínec. „Áno, mal som o niečo ofenzívnejšie úlohy. Myslím si, že nám to dobre fungovalo a obaja sme boli nebezpeční, veď Jaba strelil krásny gól.“

V prvom jarnom kole vládla na Tehelnom poli príjemná futbalová atmosféra. Hráči na ihrisku a fanúšikovia na tribúnach si navzájom vymieňali pozitívne impulzy. Päť presných zásahov bolo najlepšou pozvánkou na najbližší domáci duel, ktorým bude v sobotu 26. februára o 17:00 derby so Spartakom Trnava. Najprv nás však už teraz v sobotu čaká duel s Pohroním. 

„Som veľmi šťastný z toho, ako fanúšikovia ocenili náš sobotňajší výkon. Verím, že to bola pre nich dobrá pozvánka aj na ďalšie jarné zápasy,“ uzavrel Alen Mustafič.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.