Zimná príprava rečou čísel

Štatistické zhrnutie zimnej prípravy.

Zimný pôst bez majstrovských zápasov sa končí. Naša najvyššia súťaž sa po 54 dňoch zimného spánku v piatok rozbehne prvým jarným kolom. Pre nás sa jarná časť začína v sobotu, keď o 15:00 privítame na Tehelnom poli Senicu. Sprístupnených môže byť 25 % kapacity štadióna, vstupenky sú v predaji online na Ticketmedia.sk.

Naše mužstvo od pondelka nabehlo na štandardný tréningový mikrocyklus, ktorý vyvrcholí sobotňajším zápasom. Belasí majú podobne ako v príprave svoje zázemie na Tehelnom poli, odkiaľ sa presúvajú na tréningové plochy.

Vráťme sa ešte krátko k zimnej príprave, ktorá pozostávala z dvoch blokov - prvý v domácich podmienkach, druhý na sústredení v Dubaji. Belasí odohrali štyri z piatich naplánovaných prípravných duelov. Odpadol im len ten úplne prvý s Podbrezovou, keď sa v tíme súpera vyskytlo ochorenie Covid-19.

Na sústredení v Dubaji sme sa stretli s ambicióznou Rigou, účastníkom jarnej vyraďovacej fázy Európskej ligy Spartakom Moskva, a suverénnym lídrom arménskej ligy Ararat-Armenia. V poslednej previerke pred štartom jari sme si zmerali sily so Sereďou, siedmym tímom našej ligy.

Naša bilancia v príprave je nasledovná: jedno víťazstvo, jedna remízadve prehry s celkovým skóre 7:8. Z pohľadu skóre je zaujímavé porovnanie polčasov. Kým naše skóre z prvých polčasov prípravných zápasov je nepriaznivé 1:5, po prestávke je naopak výrazne aktívne 6:3 z nášho pohľadu.

Naším najlepším strelcom v príprave bol Vladimír Weiss ml. tromi presnými zásahmi, keď skóroval po krásnom sóle proti Rige, potom po peknej spolupráci s Jaromírom Zmrhalom do siete Spartaka, a proti Aratatu premenil penaltu nariadenú za faul na Tigrana Barseghjana. Po jednom góle strelili Aleksandar Čavrič, Samuel Mráz, Jaromír Zmrhal Tigran Barseghjan

V príprave zasiahlo do hry celkom 22 hráčov v poli 4 brankári. Najvyššiu minutáž absolvoval Vernon De Marco (298 minút), tesne nasledovaný Vladimírom Weissom ml. (278 minút) a Jabom Kankavom (270 minút). Zaujímavá bola minutáž Alena Mustafiča, ktorý v každom zápase odohral po jednom polčase, čiže vždy po 45 minút. Po dlhodobých absenciách sa opäť objavili na ihrisku Dávid Holman i Lucas Lovat.

Debut v A-tíme si popri zimnej posile Tigranovi Barseghjanovi pripísali dvaja mladíci z Akadémie ŠK Slovan – 19-ročný ofenzívny hráč Roman Čerepkai a len 17-ročný brankár Adam Hrdina, ktorý sa k tímu pripojil po tom, ako Martin Trnovský nedochytal duel s Rigou pre zdravotné ťažkosti. Na debut ešte čaká ďalšia posila Ivan Šaponjič, ktorého zdravotný stav sa však vyvíja priaznivo, a počnúc týmto týždňom začína s tréningom s mužstvom.

Podobne ako v predchádzajúcich prípravách, aj teraz sme vám aj z Dubaja ponúkli všetky štyri zápasy v priamych prenosoch na Slovan TV. Teraz sa už spoločne s vami tešíme na jarnú časť sezóny.

 

Výsledkové zhrnutie prípravných zápasov

25. januára: Riga FC – ŠK Slovan 2:1 (1:0) – v Dubaji (UAE)
Góly: 6. Loukili (z 11 m), 62. Krancmanis – 63. Weiss
Slovan: Trnovský (25. Šulla) – Hrnčár, Kašia, Vernon (63. Božikov), Vojtko (63. Lovat, 80. Vernon) – Kankava – Barseghjan (70. Dražič), Mustafič (46. Green), Weiss (74. Holman), Zmrhal (74. Pauschek) – Mráz (63. Čerepkai)

28. januára: Spartak Moskva – ŠK Slovan 2:2 (2:0) – v Dubaji (UAE)
Góly: 20. Denisov, 40. Bakajev – 60. Weiss, 87. Čavrič
Slovan: Chovan – Hrnčár (46. Pauschek), Kašia (86. Čavrič), Božikov, Vernon – Barseghjan (46. Zmrhal), Kankava (46. Mustafič), Agbo (71. Rabiu), Weiss (69. Drazič) – Mráz (46. Lovat), Green (76. Čerepkai)

1. februára: Ararat-Armenia – ŠK Slovan 2:3 (1:0) – v Dubaji (UAE)
Góly: 32. Ambardzumjan, 67. Lima – 59. Weiss (z 11 m), 73. Mráz, 75. Zmrhal
Slovan: Šulla (46. Chovan, 82. Hrdina) – Pauschek (46. Hrnčár), Agbo (46. Kašia), Božikov (46. Vernon), Vojtko (46. Weiss) – Barseghjan, Rabiu (46. Mustafič), Kankava, Zmrhal – Green (63. Holman), Adler (46. Mráz)

5. februára: ŠK Slovan – ŠKF Sereď 1:2 (1:1) – na Pasienkoch
Góly: 20. Barseghjan – 30. a 53. Haša
Zostava: Chovan – Hrnčár (46. Pauschek), Kašia (46. Vojtko), Božikov (46. Abena), Vernon – Mustafič (46. Agbo), Kankava (46. Rabiu) – Barseghjan (46. Holman), Weiss, Zmrhal (46. Green) – Mráz (46. Adler)

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Názory trénerov po zápase Ligy majstrov UEFA 2024/25 Girona FC – ŠK Slovan Bratislava (2:0).
Dominik sa blysol chytenou penaltou kapitánovi Girony - Stuanimu.
Najbližšie nás v Lige majstrov čaká v novembri domáci zápas s Dinamom Záhreb.

Neprehliadnite

Zaži to najlepšie z historického okamihu! Vychutnaj si jedinečnú atmosféru prvého domáceho zápasu Slovana Bratislava v Lige majstrov proti Manchestru City.
Nový fanshop bude otvorený nasledovne:

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Nike

Hlavný partnerMain partner

Grafobal
Millioneo

Zlatí partneriGold partners

Intergroup
Grafobal Group
© 2024 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.