Úvod Správy Juniori Víťazná bodka za jeseňou

Víťazná bodka za jeseňou

ŠK Slovan Bratislava U21 – FC ŠTK 1914 Šamorín 3:1.

Belasá U21 v poslednom jesennom kole zvíťazila nad Šamorínom 3:1. Naši mladíci budú zimovať na 14. priečke tabuľky so štvorbodovou stratou na prvé nezostupové miesto.

Za našu U21 nastúpili počas reprezentačnej pauzy aj viacerí hráči z kádra A-mužstva. V základnej zostave Šamorína zase boli Luciano Vera či Sharani Zuberu, ktorí sú súčasťou kádra Dunajskej Stredy. Slovanisti sa hneď v úvode ujali vedenia, keď si Petrák naskočil na center Hrnčára a hlavičkou prekonal brankára – 1:0. Šamorín sa snažil odpovedať, Zuberu trafil žrď. Belasých podržal aj Ružinský, ktorý pravou nohou zneškodnil tutovku Pančíka, a reflexívne zasiahol aj pri nešťastnom obrannom odkope vlastného hráča. Po úseku nepremenených šancí Šamorína platilo pravidlo „nedáš-dostaneš,“ keď Adler prenikol do otvorenej obrany a v súboji zoči-voči prekonal brankára strelou k vzdialenejšej žrdi – 2:0. Hostia však ešte do prestávky znížili, Zuberu využil voľný priestor v našej obrane a zblízka skóroval – 2:1.

Aj druhý polčas priniesol pokračovanie otvoreného a zaujímavého futbalu. Belasí museli po necelej hodine hry neplánovane striedať, keď Matúš Ružinský nemohol dochytať zo zdravotných príčin, a jeho miesto zaujal Tomáš Rybár. Ten musel zakrátko skrotiť hlavičku zvnútra šestnástky. V závere vrhol Šamorín všetky sily do útoku, belasým sa otvárali priestory na brejky. Adler ani Dražič však z vyložených pozícií neuspeli. Až päť minút pred koncom vysunul Dražič kolmicou čerstvého Nikitina, ktorý zblízka prehodil brankára a stanovil konečné skóre na 3:1.

Belasá U21 tak poskočila cez Púchov na 14. miesto, na konte má 11 bodov. Zhodný počet bodov získal aj trinásty Bardejov, dvanásta Dubnica získala 15 bodov. V prvom jarnom kole sa naša U21 predstaví 26. februára 2022 v Púchove.

Hodnotenie trénera

Vladimír Gála, tréner ŠK Slovan U21: „Na druholigové pomery sme videli obojstranne veľmi dobrý zápas. Mali sme výborný úvod, rýchlo sme sa ujali vedenia. Potom sme trochu strácali lopty v strede poľa, no po šanci Šamorína sme zužitkoval brejk a zvýšili sme na 2:0. Škoda kontaktného gólu do šatne. Cez polčas sme si povedali nejaké veci, v ktorých sme sa chceli zlepšiť. Druhý polčas sa hralo hore-dole, Šamorín chcel vyrovnať, my sme sa často dostávali do otvorenej obrany. Poisťujúci gól dal napokon až striedajúci Nikitin, ktorý veľmi dobre zakončil a definitívne rozhodol. Určite nám pomohli aj hráči z A-tímu, priniesli kvalitu i skúsenosti. Výborne hrali popri nich vzadu z jednej strany Baláž a z druhej Čech, takisto Petrák, ktorý s nami odohral celú jeseň. Veľmi dôležití boli všetci, ktorí z A-tímu prišli. Som rád, že k zápasu takto pristúpili. 

Chceli by sme mať po jeseni viac bodov, no celý čas sme sa borili s finálnou fázou. Naším vypuklým problémom bola efektivita, i keď prišli aj niektoré herné a výsledkové výpadky, ako v Šamoríne, Žiline či v Podbrezovej, kde to bolo ovplyvnené aj vylúčením. Teší ma, že sme herne dobre zvládli so súpermi ako Košice, Banská Bystrica či Skalica. V zime urobíme maximum, aby sme na jar získali viac bodov a zachránili druhú ligu.“

 

ŠK Slovan Bratislava U21 – FC ŠTK 1914 Šamorín 3:1 (2:1)

Góly: 5. Petrák, 36. Adler, 85. Nikitin – 40. Zuberu

Žlté karty: 64. Adler, 80. Agbo – 88. Štefanka

Rozhodovali: Ochotnický – Kuba, Jankovič

Návšteva: 75 divákov

Slovan U21: Ružinský (59. Rybár) – Čech (83. Rosenberger), Petrák, Abena, Baláž – Hrnčár, Hornyák (16. Habodasz), Agbo, Dražič – Čerepkai (83. Nikitin), Adler

Šamorín: Gyurákovics – Vera (88. Bahi), Marič-Bjekič, Baez (76. Štefanka), Boateng, Zuberu, Leginus, Stašík, Pančík, Bögi, Vrábel

 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.