Úvod Správy Európska liga Urobíme maximum pre zachovanie šance

Urobíme maximum pre zachovanie šance

Belasých čaká vo štvrtok o 18:45 ďalší zápas v Európskej konferenčnej lige.

Belasí sa chcú pobiť o svoju šancu v F-skupine Európskej konferenčnej ligy, a ďalší krok môžu urobiť vo štvrtok. Na Gibraltár prišli s túžbou urobiť maximum pre zisk troch bodov. Úvodný výkop je vo štvrtok o 18:45.

Priamy prenos zo stretnutia odvysiela RTVS (Dvojka).

Dnes večer si slovanisti splnili mediálne povinnosti na oficiálnej tlačovej konferencii, a následne pri umelom osvetlení absolvovali predzápasový tréning na štadióne Victoria, kde je položená umelá tráva. Na Gibraltári panovalo ešte aj po západe slnka v čase tréningu príjemné počasie s vyššou teplotou vzduchu, než akú máme aktuálne v Bratislave.  

„Pre nás je to veľmi dôležitý zápas. Vieme, po čo sme sem prišli, pri matematike a vývoji tabuľky to budeme mať stále vo svojich rukách, ak zajtra vyhráme. Urobíme všetko pre dobrý výkon a dobrý výsledok. V takom prípade budeme mať šancu postúpiť, pokiaľ by sa nám to nepodarilo, boli by šance malé. Uvedomujeme si, že Lincoln bude hrať dobrý futbal na veľkej emócii, celkovo hrajú lepšie a lepšie. Majú zopár kvalitných hráčov, ale taktiež majú dobrý tímový duch, a budú nás chcieť zdolať, vidia v tom veľkú príležitosť. Hrajú s vášňou, majú nebezpečných hráčov, opäť spomeniem Walkera, ktorý proti mne skóroval v reprezentácii a taktiež naposledy, keď sme tu hrali,“ povedal Vladimír Weiss st., ktorý má pochopiteľne ešte čerstvé spomienky na to, ako sme v auguste na Victoria Stadium zdolali Lincoln 3:1. Na rovnakom štadióne bol aj v roku 2019 ešte ako tréner Gruzínska.

„Vieme, čo nás čaká, hrali sme s Lincolnom už trikrát, ja čelím gibraltárskemu tímu už piatykrát. Majú veľa reprezentantov, prakticky totožných hráčov, ktorých poznám už 3-4 roky. Musíme sa zodpovedne pripraviť a k zápasu veľmi dobre pristúpiť. Uvedomujeme si, že kvalita by mala byť na našej strane, ale ak nebudeme behať a bojovať tak ako domáci, budeme to mať veľmi ťažké. Preto budem apelovať na mužstvo, aby do toho dalo charakter a srdce, čo je naša povinnosť, a potom sa prejaví kvalita. Bez toho to však nepôjde,“ pokračoval tréner belasých.

Podmienky na Gibraltári sú v mnohom špecifické, no futbal je tu na vzostupe, čo sa prejavuje aj na tom, s akým nasadením domáci organizačne pripravujú tento európsky zápas. Medzi špecifiká môžeme zaradiť umelú trávu či vietor. Belasí si tieto podmienky vyskúšali v auguste, vtedy však panovali veľké a nie príjemné horúčavy. Teraz je teplota vzduchu o poznanie príjemnejšia. 

„Ihrisko je to isté, tribúny taktiež, podmienky sú prakticky rovnaké. Pri silnom vetre sa nehrá ľahko, ale to platí pre oba tímy. Ak chceme byť v skupine úspešní, tak musíme urobiť maximum pre víťazstvo. Verím hráčom, že majú kvalitu, aby sme to dokázali. Musíme však byť perfektne pripravení, ukázať emóciu, a potom príde spomínaná kvalita,“ vyhlásil Vladimír Weiss st., ktorý ozrejmil aj zdravotný stav tímu. „Do mužstva pribudol Uche Agbo, vrátil sa po malom zranení a týždennej pauze, ale už je s nami. Nie je tu Joeri de Kamps, ktorý má ťažkosti s bedrovým kĺbom a mal bolesti, necestovali s nami. Okrem dlhodobo zranených hráčov je mužstvo prakticky pokope,“ uzavrel tréner belasých.

Situácia v tabuľke je pred štvrtým hracím dňom nasledovná - prvý PAOK FC získal 7 bodov, druhý FC Kodaň 6 bodov, tretí Slovan 4 body a štvrtý Lincoln zatiaľ čaká na bodový zisk. 

Kabínu zastupoval na tlačovej konferencii Guram Kašia. „Už sme s Lincolnom trikrát hrali, vždy som registroval ich silu. Chcú hrať agresívny a atraktívny futbal, pre gibraltársky futbal je pozitívne, že sa dostali do skupiny. Každý najbližší zápas v skupine je pre nás mimoriadne dôležitý. Vieme, že to nebude ľahké, no mali sme dobrý posledný mesiac a verím, že sme v dobrej forme, aby sme v nej mohli zajtra pokračovať,“ vyhlásil Guram Kašia.

Aktuálne o našom súperovi

Už štvrtýkrát v rozmedzí troch mesiacov sa stretávame s Lincoln Red Imps, 25-násobným gibraltárskym majstrom, ktorý začínal ako nasadený tím v prvom kole kvalifikácie Ligy majstrov. Vyradil v ňom luxemburskú Folu Esch po remíze 2:2 vonku a víťazstve 5:0 doma. V druhom kole odohral dôstojnú partiu s rumunským Klužom (1:2 doma a 0:2 vonku), a ako vieme, v treťom kole kvalifikácie Európskej ligy Lincoln v dvojzápase nestačil práve na belasých. Zvládol však kľúčové duely v play-off Európskej konferenčnej ligy s FC Riga a postúpil po výsledkoch 1:1 vonku a 3:1 doma (po predĺžení).

V skupine Lincoln podľahol doma PAOK 0:2, aj keď nevyužil viacero zaujímavých šancí. Následne prehral v Kodani 1:3 a v Bratislave 0:2. Doma v lige je však zatiaľ stopercentný. Hneď na úvod ročníka zdolal rivala Europa FC 3:1, potom deklasoval Lynx FC 7:1, a v sobotu zvíťazil nad Lions Gibraltar 1:0 po presnom zásahu Liama Walkera z pokutového kopu. Práve Liam Walker patrí medzi najvýraznejšie osobnosti tímu, exceluje predovšetkým kopacou technikou. V predchádzajúcom zápase v Bratislave chýbal pre menšie zranenie, už je však späť v hre.

Lincoln hral proti Lions Gibraltar v tejto zostave: Soler – Wiseman, Sergeant, Lopes, Toscano (60. Ocran) – Aňon, Torrilla – Ronan (60. Carralero), Walker (86. Peacock), Britto – Gómez (60. Casciaro)

Dôležité informácie

Zápas Európskej konferenčnej ligy UEFA Lincoln Red Imps – ŠK Slovan Bratislava sa začína vo štvrtok 4. novembra o 18:45. Povedie ho švédska rozhodcovská trojica Karlsson – Nyberg, Yng. Priamy prenos odvysiela RTVS na Dvojke.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.