Belasých čaká pohár, priamy prenos na Niké TV

Belasí sa v stredu o 14:30 predstavia na ihrisku Slávia TU Košice.

Aj záverečný októbrový týždeň má prívlastok „anglický,“ keďže belasých čaká duel v domácom pohári. Naše mužstvo sa v stredu o 14:30 predstaví v rámci 4. kola Slovnaft Cupu na ihrisku Slávia TU Košice.

Priamy prenos bude voľne a bez registrácie dostupný na Niké TV, televízny prenos odvysiela JOJ Šport.

Belasí na ceste do štvrtého kola zvíťazili nad Málincom 7:0 (góly Green 3, Adler, Dražič, Mustafič, Hubert) a nad Kováčovou 2:0 (Hrnčár, Dražič). Slávia TU Košice bola priamo nasadená do štvrtého kola, pretože pred rokom bola z rovnakej fázy pohára vyradená z dôvodu pandemických opatrení.

„Mužstvo sme pripravovali na to, že chceme byť aj tento rok v pohári úspešní. Náš cieľ teda bude jednoznačný. Do Košíc ideme s jasným cieľom uspieť v pohárovom zápase a vyhnúť sa nejakému zaváhaniu. Chceme zanechať dobrý herný dojem a dosiahnuť úspešný výsledok,“ povedal asistent trénera Boris Kitka.

Slovanisti cestujú na východ po víkendovom ligovom víťazstve 4:0 nad Liptovským Mikulášom dobre naladení. Prvýkrát v tejto sezóne hráme pohár v „klasickom“ termíne počas týždňa. „Úvodné kolá sme odohrali počas asociačných termínov, keď sme mali odcestovaných viacero reprezentantov, preto sme boli doplnení aj hráčmi z U21. Tým, že sme v súťažnom cykle, cestujeme do Košíc s hráčmi z prvého tímu. Pridal sa k nám Guram Kašia, ktorý mal v poslednom zápase voľno, pričom zdravotný stav kádra sa od víkendového duelu nezmenil,“ doplnil Boris Kitka.

Predstavenie súpera

Ako už z názvu vyplýva, Slávia TU Košice spadá pod Technickú univerzitu v Košiciach, a svoje domáce zápasy hráva na štadióne TUKE na Watsonovej ulici v Košiciach. Náš pohárový súper pôsobí v III. lige východ, kde sa drží na veľmi dobrom piatom mieste s bilanciou 7 víťazstiev, 5 remíz, 2 prehry a skóre 32:13. 

V kádri nachádzame viacero hráčov so skúsenosťami z najvyššej súťaže – menovite Ľubomír Korijkov, Ladislav Šosták či kapitán tímu Mojmír Trebuňák. Druhú ligu na Slovensku hrali napríklad Ľubomír Ivanko Macej, Radoslav Človečko či Michal Vysočan. Trénerom tímu je Vladimír Chovaník.

Slávia TU Košice bola zaradená priamo do štvrtého kola, pretože patrí k tímom, ktoré boli v uplynulej sezóne z dôvodu pandemických opatrení administratívne vyradené zo Slovnaft Cupu. Duel s belasými bude teda pre Košičanov vôbec prvým v aktuálnej pohárovej edícii. Slávia sa na pohár naladila víťazne, keď v nedeľu zdolala doma Spišské Podhradie vysoko 6:0 (góly Vysočan 2, Trebuňák 2, Korijkov, Vilčko).

Dôležité informácie

Zápas 4. kola Slovnaft Cupu 2021/22 Slávia TU Košice – ŠK Slovan Bratislava sa začína v stredu 27. októbra o 14:30, a povedie ho rozhodcovská trojica Marhefka – Jánošík, Kuba. 

Priamy prenos bude voľne a bez registrácie dostupný na Niké TV, televízny prenos odvysiela JOJ Šport.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Názory trénerov po zápase Ligy majstrov UEFA 2024/25 Girona FC – ŠK Slovan Bratislava (2:0).
Dominik sa blysol chytenou penaltou kapitánovi Girony - Stuanimu.
Najbližšie nás v Lige majstrov čaká v novembri domáci zápas s Dinamom Záhreb.

Neprehliadnite

Zaži to najlepšie z historického okamihu! Vychutnaj si jedinečnú atmosféru prvého domáceho zápasu Slovana Bratislava v Lige majstrov proti Manchestru City.
Nový fanshop bude otvorený nasledovne:

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Nike

Hlavný partnerMain partner

Grafobal
Millioneo

Zlatí partneriGold partners

Intergroup
Grafobal Group
© 2024 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.