Najdôležitejšie je, že tri body zostali doma

Jurij Medveděv po víťazstve nad Lincolnom.

Belasí vo štvrtok večer získali mimoriadne dôležité tri body, ktoré nám naďalej otvárajú šance v F-skupine Európskej konferenčnej ligy. Pozitívom je určite aj čisté konto. Jurij Medveděv navyše k defenzívnym povinnostiam pridal aj ofenzívnu nadstavbu.

„V tomto zápase sme si šli jednoznačne po tri body. Na nič iné sme nemysleli. Hra nebola ideálna a nie podľa našich predstáv, to si dobre uvedomujeme. Avšak vyhrali sme, v skupine stále žijeme, a to je najdôležitejšie,“ skonštatoval Jurij Medveděv.

Práve „Méďo,“ ako Jurija prezývajú spoluhráči, mal podiel na oboch našich góloch. Pri prvom z pravej strany ideálne načasoval center pred bránu, kde bol André Green, ktorý už zblízka prekonal brankára. V 84. minúte si potom vzal na starosť exekúciu štandardnej situácie, jeho center ešte predĺžil Vasil Božikov, a Ezekiel Henty sám pred brankárom nezaváhal.

„Lopta prepadla na zadnú žrď, dobehol som ju a čakal som na Andrého pohyb. Posunul som mu loptu, a bol z toho pekný gól. Pri druhom už André nebol na ihrisku, takže som si vzal štandardnú situáciu na seba. Rád zahrávam štandardky a teším sa, že práve po tomto centri padol náš druhý presný zásah,“ opísal náš obranca oba rozhodujúce okamihy duelu.

Tretí hrací deň zaujímavo zamotal F-skupinu Európskej konferenčnej ligy. Do čela sa dostal PAOK so siedmimi bodmi, druhý Kodaň má šesť bodov, a tretí Slovan štyri body. O dva týždne hráme my na Gibraltári, a Kodaň v Solúne. Zaujímavé je, že doteraz Slovan, Kodaň i PAOK zdolali Lincoln vždy o dva góly.

„Je to skupina, hrá sa na body. Samozrejme, my musíme hrať lepšie a pridať k nim lepší výkon. Na druhej strane, stále sa počítajú body. My sme teraz získali tri, celkovo máme po polovici skupiny štyri. O víťazstvo sa budeme usilovať aj o dva týždne na Gibraltári, kde to však nebude jednoduché. Náš cieľ však bude rovnaký ako doma, pretože chceme zostať v hre o postup,“ uzavrel Jurij Medveděv.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Názory trénerov po zápase Ligy majstrov UEFA 2024/25 Girona FC – ŠK Slovan Bratislava (2:0).
Dominik sa blysol chytenou penaltou kapitánovi Girony - Stuanimu.
Najbližšie nás v Lige majstrov čaká v novembri domáci zápas s Dinamom Záhreb.

Neprehliadnite

Zaži to najlepšie z historického okamihu! Vychutnaj si jedinečnú atmosféru prvého domáceho zápasu Slovana Bratislava v Lige majstrov proti Manchestru City.
Nový fanshop bude otvorený nasledovne:

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Nike

Hlavný partnerMain partner

Grafobal
Millioneo

Zlatí partneriGold partners

Intergroup
Grafobal Group
© 2024 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.