Zmrhal: Teším sa na derby

Jaromír Zmrhal pred derby.

V poradí 161. pokračovanie najslávnejšieho slovenského derby bude zároveň priamym súbojom o prvé miesto v tabuľke. Všetko nasvedčuje tomu, že v nedeľu (výkop o 17:00) to bude v Trnave výnimočný futbalový večer. Jaromír Zmrhal zažil viaceré pražské derby, a teší sa na to prvé slovenské.

Zmrhal patril medzi ôsmich hráčov z nášho A-tímu, ktorí mali v uplynulých dňoch reprezentačné povinnosti. Ako striedajúci hráč zasiahol v záverečných minútach do duelov s Walesom (2:2) a s Bieloruskom (2:0). „Z Ruska, kde sme hrali s Bieloruskom, sme sa vracali hneď po zápase okolo tretej v noci, takže do Prahy som dostal pred siedmou ráno. Počas dňa som sa trochu vyspal, a v utorok večer sme s rodinou cestovali späť do Bratislavy. Tešili sme sa sem, už nám chýbal náš bratislavský byt a prostredie. Vrátil som sa v dobrom rozpoložení, jeden zápas sme remizovali, čo nás trochu mrzelo, druhý sme vyhrali, čo je fajn. Z reprezentácie som prišiel v poriadku, takže sa teším hneď späť do tréningov a zápasu,“ povedal Jaromír Zmrhal.

S blížiacim sa víkendom je atmosféra blížiaceho sa veľkého zápasu čoraz intenzívnejšia. „Chalani, ktorí sú v Slovane dlhšie, mi už niečo hovorili. Všade navôkol vnímam, že sa blíži niečo špeciálne. Teším sa na to, dlho som žiadne derby nehral, mám z toho radosť,“ vyhlásil Jaromír Zmrhal.

Pre českého krídelníka to môže byť vôbec prvé slovenské derby. Počas pôsobenia v materskej Slavii Praha však zažil mnohé mestské derby so Spartou, ktoré patria tiež medzi tie najvýznamnejšie minimálne v rámci strednej Európy.

„Som zvedavý, aké bude najslávnejšie slovenské derby, a teším sa, že ho zažijem. Je možné, že to bude nechcem povedať podobné, pretože každý duel je iný, no v niečom predsa len také, ako som zažil v Česku. Možno sa mi nejaké skúsenosti z derby budú hodiť, keďže sú to emočne náročné duely, a skúsenosti a chladná hlava bývajú dôležité. Tešíme sa, že naši fanúšikovia rýchlo vypredali vstupenky do svojho sektora, aj to je signál, že sa blíži niečo výnimočné.“

V derby sa stretne nielen prvý s druhým, ale aj naša najlepšia ofenzíva v lige (priemer 2,5 gólu na zápas) s najpevnejšou trnavskou obranou (priemer 0,4 inkasovaného gólu na jedno stretnutie). Lídrom trnavskej defenzívy je po svojom príchode Martin Škrtel. Na belasých čaká v nedeľu dobrá výzva.

„Ako Slovan chceme samozrejme vyhrať každý zápas v lige. Samozrejme, čaká nás dobrá výzva, vieme, že majú dobré mužstvo a pevnú obranu. Budeme sa ich snažiť zdolať a priviezť do Bratislavy tri body,“ uzavrel Jaromír Zmrhal.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Názory trénerov po zápase Ligy majstrov UEFA 2024/25 Girona FC – ŠK Slovan Bratislava (2:0).
Dominik sa blysol chytenou penaltou kapitánovi Girony - Stuanimu.
Najbližšie nás v Lige majstrov čaká v novembri domáci zápas s Dinamom Záhreb.

Neprehliadnite

Zaži to najlepšie z historického okamihu! Vychutnaj si jedinečnú atmosféru prvého domáceho zápasu Slovana Bratislava v Lige majstrov proti Manchestru City.
Nový fanshop bude otvorený nasledovne:

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Nike

Hlavný partnerMain partner

Grafobal
Millioneo

Zlatí partneriGold partners

Intergroup
Grafobal Group
© 2024 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.