Úvod Správy Juniori Belasá U21 v nedeľu v prvom kole privíta FC Košice

Belasá U21 v nedeľu v prvom kole privíta FC Košice

Úvodný výkop je v nedeľu o 10:30.

Počas víkendu sa začína II. liga 2021/22, v ktorej máme zastúpenie v podobe ŠK Slovan Bratislava U21. Zverenci Vladimíra Gálu v prvom kole novej sezóny privítajú FC Košice. Úvodný výkop je v nedeľu o 10:30 na štadióne Pasienky. Priamy prenos budete môcť sledovať na Huste.tv.

Permanentkári majú vstup zahrnutý v cene svojej permanentky, na mieste budú dostupné aj vstupenky. Pre vstup na zápas vás v zmysle novej vyhlášky prosíme, aby ste sa pri vstupe preukázali jedným z nasledovných potvrdení:

• negatívny PCR/LAMP test na Covid-19 nie starší než 24 hodín

• potvrdením o tom, že ste najmenej 14 dní po aplikácii druhej dávky očkovacej látky proti Covid-19 s dvojdávkovou schémou

• potvrdením o tom, že ste najmenej 21 dní po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti Covid-19 s jednodávkovou schémou

• potvrdením o tom, že ste najmenej 14 dní a nie viac než 12 mesiacov po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti Covid-19, ak bola prvá dávka podaná v intervale do 180 dní od prekonania tohto ochorenia

• prekonanie ochorenia Covid-19 v intervale posledných 180 dní

• dieťa do 12 rokov nepotrebuje ani test a ani očkovanie

Belasá U21 v prvom kole vyzve FC Košice, jedného z očakávaných ašpirantov na postup. „Pre nás je to veľká výzva. Vieme, aké majú Košice ambície, je to skúsené mužstvo, ktoré určite bude bojovať na vrchných priečkach o postup. Zodpovedne sme sa na zápas pripravovali, musíme byť maximálne disciplinovaní, takticky vyspelí, aby sme dokázali zvládnuť rozhodujúce momenty. Rešpektujeme silu súpera, no strach nemáme a ako vždy, chceme ísť po víťazstve,“ povedal tréner belasej U21 Vladimír Gála.

Počas letnej prípravy naši mladíci odohrali tri duely, všetky zvládli víťazne – zvíťazili 2:1 v Púchove, 3:2 v Leviciach a v generálke zdolali 1:0 Šaľu. V kádri U21 nenastali počas leta výrazné pohyby. Do nižšej súťaže v Rakúsku odišiel Marek Rigo, naopak, z hosťovania v Senici sa vrátil mladý stredopoliar Gabriel Hornyák. Ďalším navrátilcom je defenzívny univerzál Samuel Antálek, ktorý naposledy pôsobil v Komárne, a na hosťovanie zo Zlatých Moraviec prišiel 21-ročný Adam Mihálik.

„Do posledného momentu sme čakali, či budeme hrať druhú alebo tretiu ligu. Mali sme plán pre tento scenár a v príprave sme urobili všetko, čo sa za ten časový úsek dalo. Vieme, kde máme nedostatky, a v čom sa musíme zlepšiť. Čo sa týka kádra, tak dlhodobo zranený je Roman Čerepkai. Káder zostal prakticky pokope, verím, že končiaci dorastenci zúročia skúsenosti, ktoré nabrali v jarných zápasoch,“ pokračoval Vladimír Gála.

V minulej sezóne naša U21 prehrala v Košiciach 0:3 a na jar doma 0:4, avšak v jarnom meraní síl dlho držala dobrý výsledok, ktorý si naši mladíci pokazili chybami v závere. V kádri Košíc nájdeme viacerých hráčov so skúsenosťami z najvyššej súťaže – brankára Igora Šemrinca, obrancov Petra Kavku, Michala Joneca, Mareka Václava, stredopoliarov Mateja Jakúbeka, Dávida Gubu, či útočníka Erika Pačindu. Trénerom je Jozef Vukušič.

„Vychádzame aj z posledného merania síl s Košicami. Napriek výsledku to bol vyrovnaný zápas, v ktorom rozhodla individuálna kvalita Košičanov, ktorí využili naše chyby. Tomuto sa chceme vyvarovať a pôsobiť na ihrisku lepšie,“ uzavrel Vladimír Gála.

Zápas 1. kola II. ligy 2021/22 ŠK Slovan Bratislava – FC Košice sa začína v nedeľu 25. júla o 10:30 na Pasienkoch a povedie ho rozhodcovská trojica Libiak – Vitko, Halíček. Priamy prenos odvysiela Huste.tv.

Výsledky prípravných zápasov ŠK Slovan U21:

MŠK Púchov – Slovan U21 1:2 (góly Baláž, Hubert)

Slovan Levice – Slovan U21 2:3 (vlastný, Antálek, Schlossár)

Slovan U21 – Šaľa 1:0 (Giesser)

Káder ŠK Slovan U21:

Branislav Chudík, Tomáš Rybár – Adam Čech, Juraj Lacko, Adam Laczkó, Bruno Galovič, Samuel Antálek, Ľuboš Uhlár, Radovan Valentín, Jakub Baláž, Martin Schlossár, Samuel Habodasz, Gabriel Hornyák, Patrik Bartoš, Adam Mihálik, Roman Čerepkai, Adam Jackuliak, Martin Hubert, Adam Matoš, Denis Giesser, Matej Rosenberger, Patrik Haramia

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.