Úvod Správy Liga Majstrov Rabiu: Nebude to jednoduché, no aj my sme silní a odolní

Rabiu: Nebude to jednoduché, no aj my sme silní a odolní

Ibrahim Rabiu pred odvetou so Shamrock Rovers.

Belasí v pondelok ráno odlietajú do Dublinu, kde ich v utorok o 21:00 SELČ čaká odveta 1. kola kvalifikácie Ligy majstrov 2021/22. Do odvety si nesieme dvojgólový náskok, každý vo výprave si však uvedomuje, že ešte nič nie je rozhodnuté.

V pondelok večer absolvujú belasí predzápasovú tlačovú konferenciu a oficiálny tréning. Z oboch vám prinesieme výstupy prostredníctvom našich komunikačných kanálov.

K dôležitým postavám prvého zápasu patril Ibrahim Rabiu, ktorý v strede poľa spolupracoval s Joerim de Kampsom a Jabom Kankavom. „Bezprostredne po zápase som bol šťastný, vyhrali sme o dva góly, čo je priaznivý výsledok. Všetci však vieme, že sme mali aj horšie fázy, ktoré sme sa snažili počas tréningov odstrániť. Mne sa hralo dobre, i keď v našich individuálnych výkonoch a v tímovom prejave bol priestor na zlepšenie. Hral som na trochu inej pozícii než zvyčajne, musel som inak pracovať s priestorom, no plnil som pokyny trénera a snažil som sa nechať na ihrisku maximum. Verím, že som tímu pomohol,“ povedal Ibrahim Rabiu.

Daždivejšia nedeľa akoby predznamenala, čo belasých čaká v hlavnom meste Írska. V Dubline je aktuálne približne dvadsať stupňov nad nulou a daždivo.

Zápas sa odohrá na Tallaght Stadium, kde sme sa predstavili aj v auguste 2019. Nad Dundalkom, v tom čase tiež írskym majstrom, sme v treťom kole kvalifikácie Európskej ligy zvíťazili 3:1. Aj vtedy sme však zažili, že Íri sa nikdy nevzdávajú. Za stavu 2:0 v náš prospech znížili, chytili sa a kopali penaltu, ktorú však nepremenili.

„Teším sa na odvetu. Očakávam odhodlaného súpera, Shamrock určite bude bojovať zo všetkých síl a vybehne na nás. Nebude to jednoduché. Aj my sme však silní a odolní, a budeme chcieť ukázať naše silné stránky. Ich liga je v plnom prúde, z pohľadu zápasovej praxe sú možno o krok dopredu, no to nie je a nemôže byť žiadna výhovorka. My máme za sebou veľmi dobrú prípravu a sme plní síl a odhodlania. Urobíme všetko pre to, aby sme to tam zvládli a postúpili ďalej,“ vyhlásil 30-ročný Nigérijčan.

Ibrahim Rabiu chce aj v novej sezóne patriť k dôležitým súčastiam nášho mužstva. „Cítim sa veľmi dobre po všetkých stránkach, som šťastný, že som súčasťou tohto tímu. Naplno trénujem a verím, že to aj z mojej strany bude na ihrisku ešte lepšie. Chcem prispieť k tímovému úspechu,“ uzavrel náš stredopoliar.  

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.