Úvod Správy Slovnaft Cup Weiss: Verím v dobrý zápas

Weiss: Verím v dobrý zápas

Belasých čaká v stredu o 18:00 finále Slovnaft Cupu so Žilinou.

Po zisku titulu je pred belasými ďalšia výzva. V stredu o 18:00 sa vo finále Slovnaft Cupu 2020/21 stretnú so Žilinou. Hráme nielen o trofej, ale aj o historický zápis. Finále sa odohrá na Tehelnom poli.

Priamy prenos odvysiela RTVS na Dvojke, internetový prenos prinesie Futbalnet.TV. Ak budete mať cestu okolo štadióna, tak na námestí bude umiestnená veľkoplošná obrazovka s priamym prenosom z finále.

Dnes sa na Tehelnom poli uskutočnili tlačové konferencie a oficiálne tréningy oboch tímov. Prvá trénovala Žilina, druhý približne v čase zápasu Slovan. Na tlačovej konferencii odpovedali na otázky hlavný tréner Vladimír Weiss st. a kapitán Vasil Božikov.

„Celý káder je pokope. Na pohár je len 18-členná nominácia, takže musím troch-štyroch hráčov poslať na tribúnu, čo je v takomto zápase ťažké. Ako som avizoval v Zlatých Moravciach, urobím dve-tri, možno aj štyri zmeny v zostave," povedal Vladimír Weiss st. na tlačovej konferencii.

Slovan vo vyše 100-ročnej histórii ani raz neobhájil double. Máme šancu to zmeniť, vo finále nás však čaká odhodlaný súper. „Na papieri sme favorit. Sme skúsenejší než Žilina, hráme dá sa povedať doma, z tejto prognózy vychádza, že sme favorit. Je to finále, stať sa môže všetko. Pozrel som si posledný zápas Žiliny v Trnave, kde na mňa aj napriek tomu, že polovica zostavy oddychovala, urobila dobrý dojem. Videl som ich predošlé duely so Slovanom, vždy boli blízko k úspechu. Majú svoju tvár, dnes som sa rozprával s trénerom Pavlom Staňom, môže z neho vyrásť veľmi dobrý tréner. Žilinu ženie obrovská motivácia, budú lietať, sú kondične výborne pripravení. S tým sa musíme vyrovnať, hrať s nasadením, agresívne, s dobrým pressingom. Verím, že naši hráči majú takú kvalitu, že to, čo chceme hrať, aj ukážu na ihrisku,“ pokračoval tréner belasých.

V štyroch tohtosezónnych ligových zápasoch so Žilinou padlo 18 gólov. „Verím v dobrý zápas a veľa gólov. Samozrejme, je lepšie, keď sa to skončí 5:3 alebo 4:2, než 1:0, alebo 0:1. Predzápasový tréning bol ladený viac takticky, tomu, čo chceme hrať v ofenzíve i v defenzíve. Zamerali sme sa aj na nácvik štandardných situácií. Finále je aj o taktike, emóciách a vášni, také bude aj zajtra. Zároveň je dôležitá plná koncentrácia proti dobrému mladému mužstvu, aké Žilina má. Chceme vyhrať, každá trofej sa počíta.“

Vladimír Weiss st. reagoval na otázku, že po jeho druhom zápase na lavičke môže Slovan získať ďalšiu trofej. „Poprosil by som vás, aby ste ma ani nedávali do historických análov, že som vyhral ligu alebo double, pokiaľ sa to teda podarí. Ja na tom nemám zásluhu, je to zásluha hráčov, klubu a Darka Milaniča. Mňa s týmto vôbec nespájajte. Ja si zajtra odrobím svoj zápas a pôjdem domov,“ reagoval jeden z najúspešnejších trénerov histórie slovenského futbalu.

Na lavičkách uvidíme zaujímavý mikro-súboj. Žilinský tréner Pavol Staňo bol zverencom Vladimíra Weissa st. v Petržalke. „Rovnako ako pri nebohom Jurajovi Halenárovi a Celticu, aj pri Pavlovi Staňovi a Kajrate platí, že mi zmenil život. Dal zlatý gól na 4:1 v nadstavenom čase, ktorým sa menila celá história a naše životy. Na to človek nikdy nezabudne,“ uzavrel tréner belasých.

Kabínu zastupoval Vasil Božikov. „Finále nehráte každý deň, všetci sa tešíme a sme odhodlaní pobiť sa o trofej. Žilina má mladé dobré mužstvo, my sa však musíme koncentrovať na seba a na to, aby sme splnili to, čo od nás tréner vyžaduje. Treba dať do zápasu srdce, ukázať charakter a dobrú spoluprácu na ihrisku. Keď toto všetko splníme, tak máme šancu dosiahnuť veľký úspech,“ povedal náš kapitán.

Náš finálový súper

MŠK Žilina už v lige skončí definitívne na štvrtom mieste, v nedeľu remizovala v Trnave 1:1. Pre Žilinčanov je tak pohár šancou, ako sa priamo dostať do pohárovej Európy. V prípade finálového neúspechu by o európsku miestenku bojovali v play-off.

„Naše mladé mužstvo sa počas sezóny postupne kryštalizovalo a dnes môžeme povedať, že sme iní než na začiatku. Sme kvalitnejší, skúsenejší. Máme ešte nejaké nedostatky, ale tie sa pokúsime zakryť a budeme chcieť využiť naše silné stránky. Nie je tu s nami Patrik Iľko, ostatní hráči by mali byť v poriadku. My chceme vyhrať a urobíme pre to všetko. Ak bude Slovan lepší, tak mu pogratulujeme a budeme to rešpektovať. Vyvinieme maximálne úsilie, aby sme mu to znepríjemnili a ukázali, že sme iné mužstvo ako predtým,“ povedal tréner Žiliny Pavol Staňo na predzápasovej tlačovej konferencii.

Pavol Staňo bol ešte ako hráč zverencom Vladimíra Weissa st. v Petržalke. Pod jeho vedením si zahral aj v Lige majstrov a bol to on, kto ešte v prvom predkole strelil rozhodujúci gól v odvete s Kajratom. „Sedeli sme spolu pred tlačovou konferenciou, pána trénera si vážim, náš rozhovor bol príjemný. Zajtra si to spolu rozdáme ako tréneri a ako mužstvá, nie je tam žiadna nevraživosť. Rešpektujeme silu Slovana, no tešíme sa na túto výzvu a urobíme všetko pre úspech,“ doplnil žilinský tréner.

Ako postupovali

Slovan:

2. kolo: FK Beluša 2:0 (vonku) – góly Henty, Ožbolt
3. kolo: Spartak Kvašov 6:0 (vonku) – Cmiljanič 2, Bajrič, Ožbolt, Weiss, Henty
5. kolo: Tatran Liptovský Mikuláš 1:0 (neutrálna pôda) – Ožbolt
Štvrťfinále: FC Petržalka 5:1 (doma) – Abena, Vernon, Strelec, Daniel, Holman
Semifinále: Dukla Banská Bystrica 3:0 (doma) – Vernon, Strelec, Ožbolt
                 Dukla Banská Bystrica 3:1 (vonku) – Henty, Ožbolt, Lovat

Žilina:

2. kolo: MŠK Námestovo 7:0 (vonku) – góly Kurminowski 3, Rusnák 2, Bernát, Ďuriš
3. kolo: Tatran Oravské Veselé 1:1, 4:3 na pok. kopy (vonku) – Bari
5. kolo: Železiarne Podbrezová 1:1, 6:5 na pok. kopy (neutrálna pôda) – Iľko
Štvrťfinále: ViOn Zlaté Moravce 2:0 (vonku) – Rusnák, Paur
Semifinále: FC Košice 4:2 (vonku) – Kaprálik 2, Slebodník, Bernát
                 FC Košice 4:1 (doma) – Ďuriš, Bičachčjan, Myslovič, Minárik

Dôležité informácie

Finále Slovnaft Cupu 2020/21 MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava sa začína v stredu 19. mája o 18:00 na Tehelnom poli. Zápas povedie rozhodcovská trojica Kráľovič – Kováč, Poláček. Organizátorom zápasu je SFZ, finále sa odohrá bez divákov. 

V prípade nerozhodného výsledku nasleduje predĺženie (2x15 minút), ak sa ani v ňom nerozhodne, určí víťaza rozstrel zo značky pokutového kopu. 

Priamy prenos odvysiela RTVS na Dvojke, internetový prenos bude k dispozícii na Futbalnet.TV.

Na námestí štadióna Tehelné pole bude umiestnená veľkoplošná obrazovka, kde bude zápas vysielaný naživo. Ľudia a fanúšikovia, ktorí pôjdu okolo, sa môžu pozastaviť a pozrieť si na obrazovke kúsok finále, prípadne aj celé.

 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.