Úvod Správy Prípravné zápasy Každý deň na hranicu možností

Každý deň na hranicu možností

Tréner Darko Milanič na štarte zimnej prípravy.

Belasí v úvodnom týždni zimnej prípravy trénujú dvojfázovo na umelej tráve v Akadémii ŠK Slovan. V súčasnej zložitej situácii museli na poslednú chvíľu meniť plán prípravy, tréner Darko Milanič však nestráca entuziazmus a optimistické nastavenie.

„Zimná príprava je iná než letná, pretože sa musíte prispôsobovať počasiu či terénom. V tejto chvíli však nevieme zmeniť počasie ani fakt, že sa nám pred štartom prípravy vyskytli pozitívne testy na Covid-19. Vieme však ovplyvniť udržanie pozitívnej atmosféry v mužstve. Tento týždeň trénujeme na umelej tráve, ktorá zrejme nepatrí k vysnívaným povrchom na futbal, no v súčasnej situácii je najlepšou možnosťou,“ povedal Darko Milanič.

Do prípravy sa zapojili hráči, ktorí zo zdravotných dôvodov vynechali záver jesennej časti. „Vladimír Weiss je v tréningu s mužstvom, som príjemne prekvapený, že sa po operácii vrátil tak rýchlo. Rovnako Filip Lichý trénuje veľmi dobre a tiež naplno s tímom. Verím, že obaja už zostanú fit. Čo sa týka Jurija Medveděva, ten ešte nie je v štandardnom tréningu. Dlhú dobu s nami vôbec nemohol trénovať, no verím, že o pár dní či budúci týždeň už začne zľahka trénovať s mužstvom. Musíme však byť trpezliví.“

Na čo sa belasí v úvodnej fáze zimnej prípravy zameriavajú? „Pochopiteľne, venujeme sa kondičnej či fyzickej stránke. Avšak aj taktike či komplexnej príprave. Verím, že čím skôr budeme všetci pokope,“ vyhlásil Darko Milanič, ktorý nevníma ako nevýhodu, že príprava je o niečo kratšia než obvykle. Prvý jarný ligový duel odohráme už 13. februára v Ružomberku. „V minulosti boli napríklad sedemtýždňové prípravy podľa mňa pridlhé. Príprava je kratšia a navyše sme ju museli upraviť, no verím, že aj napriek tomu odohráme dobré zápasy a na prvý jarný duel nastúpime v dobrej forme. Času je stále dostatok. Robíme maximum, aby hráči zostali zdraví a načasovali si formu na štart jari.“

Do jarnej časti vstúpime s päťbodovým náskokom na Dunajskú Stredu. „Vnímame cieľ v podobe majstrovského titulu. Očakávam zaujímavú a náročnú jarnú časť. Každý deň musíme trénovať na hranici našich možností. Nefunguje to tak, že začneme zľahka a v pred prvým jarným kolom si povieme, že sme na tom dobre. Nie. Každý deň budeme makať na našom limite. Chcem vidieť progres v každom možnom aspekte. Konkurenti totiž nespia,“ rázne vyhlásil Darko Milanič, ktorý adresoval aj prianie fanúšikom do nového roka 2021. „Myslím si, že všetci máme jedno spoločné prianie – a síce postupný návrat do normálneho života bez Covid-19. Všetkým fanúšikom prajem šťastný nový rok a veľa radosti aj spolu s nami,“ uzavrel Darko Milanič.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.