Úvod Správy Niké liga Potlesk znamená veľa

Potlesk znamená veľa

Reakcie hráčov po zápase v Zlatých Moravciach.

Bez dvoch týždňov jeden celý kalendárny rok a presne 22 zápasov trvala ligová séria belasých bez prehry. Táto skvelá šnúra sa skončila v Zlatých Moravciach, kde sme doplatili najmä na nepremenené príležitosti ešte z prvého polčasu. Hráči boli po prehre sklamaní, no zároveň zdôrazňujú, že treba dať hlavy hore.

Alen Ožbolt bol jediným úspešným strelcom belasých, keď peknou hlavičkou uzavrel krásnu kombinačnú akciu. Vyrovnával na 1:1 a zrejme ani sám netušil, že už nepridáme ďalší presný zásah. Najmä v prvom dejstve sme pritom mali príležitosti, aby sme sa ujali vedenia a uchopili zápas pod kontrolu. Po prestávke a rýchlom inkasovanom góle sme si už šance vytvárali ťažšie. „Neviem, v čom bol problém. V prvom polčase sme si dokázali v útoku rýchlo posúvať loptu a meniť miesta, po prestávke už nám to tak nevychádzalo. Zároveň sme neboli dostatočne efektívni, čo rozhodlo. Lopta po našich šanciach skrátka nechcela ísť dnu. Ako mužstvo sme nezvládli niektoré situácie v defenzíve, nemalo by sa nám stávať, že inkasujeme dva góly z dvoch striel,“ hovoril slovinský útočník po stretnutí.

„Sme sklamaní a prehra nás mrzí najmä kvôli ľuďom, ktorí za nami vycestovali a boli fantastickí. Na druhej strane, aj prehry patria k futbalu. Možno je lepšie, že to prišlo teraz, než v niektorom z ďalších dôležitých zápasov. Treba dať hlavy hore a nerobiť z tohto koniec sveta. Už musíme myslieť na stredu a prvý duel kvalifikácie Ligy majstrov,“ vyhlásil Alen Ožbolt, ktorý ocenil podporu fanúšikov. Tí nielen zaplnili svoj sektor, ale celý čas hnali svoje mužstvo dopredu a najmä, aj po prehre ocenili hráčov potleskom. Sympatické zo strany fanúšikov, ktorí ukázali, že stoja pri Slovane nielen v čase, keď sa vyhráva, ale aj vtedy, keď sa skončí takmer ročná šnúra neporaziteľnosti. „Potlesk zo strany fanúšikov aj napriek prehre znamená pre nás veľa. Naši fanúšikovia určite neboli po stretnutí spokojní, no verte, aj nás to trápi a sme smutní. Ideme však ďalej a urobíme všetko pre to, aby sme vám tento výsledok vynahradili a opäť priniesli radostné a pekné okamihy,“ uzavrel náš útočník.

Daniel: Pekná akcia, no nemám sa z čoho tešiť

Erik Daniel si v uplynulom ročníku pripísal 10 gólových asistencií a v nastolenom trende pokračuje aj v novej sezóne. Bol dôležitým aktérom gólovej akcie, ktorá zniesla najprísnejšie kritériá. Ondřej Petrák dlhým pasom našiel napravo Erika Daniela, ten letiacu loptu z prvej poslal do stredu, odkiaľ už Alen Ožbolt hlavičkoval do brány. „Bola to naozaj veľmi pekná akcia, lopta mi prihrávke sadla ideálne. Som rád, že som našiel práve Alena, ktorý už vedel, čo s loptou urobiť a skóroval. Ale nepomohlo nám to, takže sa určite nemám z čoho tešiť,“ povedal náš krídelník.

Belasí prestrieľali súpera (strely do priestoru brány 7:3), no tentoraz nezískali ani bod. So Zlatými Moravcami sme tak prehrali prvýkrát od októbra 2017. „V prvom polčase sme mali dostatok príležitostí, aby sme sa ujali vedenia. Nepodarilo sa, navyše krátko po prestávke sme inkasovali nešťastný gól. Je ťažké to potom otáčať, keďže Zlaté Moravce sa zatiahli a vyčkávali. Mali sme dať góly v prvom polčase, potom by zápas vyzeral inak. Takto odchádzame sklamaní.“

Aj náš krídelník ocenil podporu zo strany fanúšikov. „Sme radi, že ľudia merali cestu z Bratislavy a prišli nás podporiť. Ceníme si, že nám zatlieskali aj napriek prehre. Verím, že sa už v najbližšom zápase vrátime späť na víťaznú vlnu,“ uzavrel Erik Daniel.

Doplníme, že slovanisti na Faerské ostrovy odlietajú už v pondelok popoludní. Všetky informácie budeme priebežne zverejňovať na klubových médiách.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.