Úvod Správy Slovnaft Cup Čavrič: Ďakujem vám všetkým

Čavrič: Ďakujem vám všetkým

Aleksandar Čavrič je po ôsmich mesiacoch späť v hre.

Nielen preňho, ale aj pre fanúšikov akoby nový a nečakaný pocit - belasá 77 späť na ihrisku. Po takmer presne ôsmich mesiacoch zasiahol Aleksandar Čavrič do súťažného zápasu. Dal symbolickú bodku za náročným obdobím, z ktorého chce vyjsť ešte silnejší a odolnejší.

V Zlatých Moravciach nastúpil na posledných dvadsať minút a hneď pripomenul Čavriča, akého dobre poznáme. Predviedol aj svoj typický šprint po pravom krídle, keď obhodil vybiehajúceho brankára, vracajúci sa hráč domácich však v poslednej chvíli odkopol loptu z čiary do žrde. „Na ihrisku som sa po dlhej pauze cítil dobre, ešte to však z mojej strany nebolo stopercentné. Idem krok po kroku, verím, že nabudúce to bude zase o niečo lepšie. Kľúčové je, aby som sa opäť dostal do zápasového tempa. Musím byť trpezlivý,“ hovoril šťastný navrátilec.

Naposledy nastúpil v súťažnom zápase ešte 24. októbra 2019, keď v súboji Európskej ligy s Wolverhamptonom odohral záverečnú desaťminútovku. „Mám za sebou psychicky najnáročnejšie obdobie v kariére. Bolo veľmi náročné trénovať tak dlho sám. Je ťažké prijať, že nemôžete pomôcť svojmu mužstvu a len sledujete chalanov, ktorí hrajú ostré zápasy. Som rád, že už môžem byť znovu s mužstvom a urobiť niečo pre tento klub.“

Ako sa srbský ofenzívny univerzál cíti po prvom zápase po dlhej pauze? „Všetko je v poriadku, čo je najdôležitejšie. Cítim, že začínam akoby od začiatku a v tréningoch i zápasoch musím ukazovať kvalitu. V tíme máme veľa výborných hráčov a konkurencia je aj na mojom poste veľmi silná. Vnímam to ako motiváciu. Po dlhej dobe som späť a chcem sa zdravo pobiť o svoje miesto v tíme,“ hovorí „Čaki,“ ktorý v rozhovore po operácii športového pruhu naznačoval pomerne odvážny cieľ vrátiť sa na ihrisko ešte v tejto sezóne. Aj z psychologického pohľadu je nesmierne dobré, že túto ambíciu splnil. „Ako som už spomínal, tak z dôvodu opatrení som musel na operáciu dlhšie čakať. Potom som však zaťal zuby a pustil sa do tvrdej, každodennej driny. Ešte viac som si uvedomil, že pokiaľ je človek zdravý, tak môže dokázať čokoľvek. Veľmi sa teším, že som prekonal toto obdobie a vrátil som sa do hry.“

Osem mesiacov je dlhá doba, fanúšikovia však na Aleksandara Čavriča nezabudli. Veď v súčasnom kádri je po Dominikovi Greifovi a Joerim de Kampsovi služobne tretím najstarším hráčom. V belasom pôsobí od septembra 2016. „Ani neviem, čo povedať. Je skvelé, že fanúšikovia na mňa po tak dlhej absencii nezabudli a tešili sa, že ma vidia na ihrisku. Chcem sa poďakovať všetkým vám, ktorí ste boli so mnou. Dostal som veľa správ, kde mi fanúšikovia vyjadrovali podporu a písali, že sa už nevedia dočkať, keď opäť nastúpim. Každá takáto správa mi pomohla. Ďakujem všetkým,“ uzavrel Aleksandar Čavrič.

 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.