Úvod Správy Niké liga Vieme, o čo hráme

Vieme, o čo hráme

Belasí sa v sobotu o 18:00 predstavia v Žiline.

Druhé kolo skrátenej nadstavby ponúka belasým šancu spečatiť obhajobu majstrovského titulu. Definitívu získajú v prípade akéhokoľvek bodového zisku. Zápas v Žiline má výkop v sobotu o 18:00, priamy prenos odvysiela RTVS na Dvojke.

Stretáva sa líder súťaže s druhým tímom priebežného poradia, súperov delí 10 bodov. Belasí majú najproduktívnejšiu ofenzívu v lige (47 gólov) a najpevnejšiu defenzívu (11). Žilina má tretí najlepší útok (40) a druhú najpevnejšiu obranu (18).

Čísla hovoria jasnou rečou. Predčasnú majstrovskú definitívu zaručí víťazstvo alebo remíza. „V Slovane ideme v každom zápase za víťazstvom, k čomu vedieme aj hráčov. Zajtra naše zámery nebudú iné,“ povedal Ján Kozák ml., ktorý nepopiera, že v našom tíme rezonuje opakovanie minuloročného scenára, keď sme titul tiež pečatili v Žiline. „Vnímame, že sa o tejto téme hovorí a dobre vieme, o čo sa v Žiline bude hrať. Urobíme maximum, aby sme už zajtra mohli oslavovať.“

Belasí majú za sebou anglický týždeň. V pohárovom stretnutí so Zlatými Moravcami urobil Ján Kozák ml. štyri zmeny v základnej zostave. Má pred sobotu príjemnú dilemu ako poskladať zostavu? „Vždy som hovoril, že budú hrať aktuálne tí najlepší, čiže aktuálne máme príjemné starosti. Musíme byť ako jedna rodina a podporovať sa, keď však hráč dostane šancu, musí sa ukázať. Hráči mi zamotali hlavu, verím, že to takto bude pokračovať a budeme mať podobne náročné noci,“ usmial sa tréner belasých.

Zdravotný stav mužstva sa vyvíja priaznivo. „Aleksandar Čavrič už trénuje s mužstvom, už by to mohlo byť aj na nejakú minutáž v zápase, no máme široký káder, takže je to zložitejšie. Joeri de Kamps na zajtra ešte zrejme nebude k dispozícii a dlhodobo nám chýba Filip Lichý. Rafael Ratao počas celého týždňa trénoval, zdravotne je už v poriadku, uvidíme, ako sa bude cítiť po tréningu a podľa toho sa rozhodneme,“ vyhlásil Ján Kozák ml.

Žilina prešla cez zimu výraznými zmenami, z klubu odišli viaceré opory a ich miesto zaujali mladí hráči. „Pre mladých hráčov je typické nadšenie, ochota veľa behať, veci sa snažia riešiť futbalovo. V tomto sú silní. Musíme ich pribrzdiť, aby sa nedostali do rozletu. Ak mladému hráčovi vyjde pár vecí a ešte viac si verí, tak jeho výkon potom rastie, čo nesmieme pripustiť. Z jedného zápasu zatiaľ nie je priestor na hodnotenie omladenej Žiliny, no sledoval som súboj s Trnavou, ktorá je tiež po veľkých zmenách a bola vyrovnaným súperom. Uvidíme, čo prinesie zajtrajšok.“

Aj naše mužstvo pozitívne prijalo sprístupnenie 50 % kapacity štadióna, ktoré bude platné od júla. „Je to výborná správa, veľmi sa tešíme. Energia z tribún chýba hráčom i nám všetkým. Som rád, že na dvoch domácich zápasoch a pevne verím aj na finále pohára sa budeme môcť tešiť na podporu z tribún,“ uzavrel Ján Kozák ml.

Vzájomné zápasy

Bilancia z posledných 10 vzájomných zápasov so Žilinou je z nášho pohľadu nasledovná: 6 víťazstiev, 2 remízy, 2 prehry a skóre 27:12.

V prebiehajúcej sezóne sme v lige dvakrát remizovali – na Tehelnom poli 1:1 (Ratao) a v Žiline 0:0. So Žilinou sme sa stretli aj v osemfinále domáceho pohára a zvíťazili sme 2:0 (Kaša vlastný, Šporar).

So Žilinou ťaháme sériu siedmich zápasov bez prehry a neinkasovali sme s ňou už 301 minút čistého času hry.

Aj pred rokom sme pod Dubňom mohli pridať majstrovskú definitívu, čo sa nám podarilo jasným víťazstvom 3:0 (Moha 2, Ljubičič). Bolo to šesť kôl pred koncom sezóny.

Dôležité informácie

Zápas 2. kola nadstavby Fortuna ligy MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava sa odohrá v sobotu 20. júna o 18:00 a povedie ho rozhodcovská trojica Ziemba – D. Hrčka, Žákech. Priamy prenos odvysiela RTVS na Dvojke.

 

 

 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.