Úvod Správy Niké liga Za skvelou sériou i víťazstvom práca celého tímu

Za skvelou sériou i víťazstvom práca celého tímu

Vernon de Marco v rozhovore po zápase s Trenčínom.

Na Tehelné pole sa po viac než dvoch mesiacoch vrátil nielen futbal, ale spolu s ním aj víťazná radosť. Belasí opäť potvrdili, že do Bratislavy sa po body nechodí a proti Trenčínu zaznamenali mimoriadne dôležitý triumf. Zabezpečili si ním prvenstvo po základnej časti, náskok na druhú Žilinu zostal osembodový a tretia Dunajská Streda stráca už 12 bodov.

Belasým veľmi pomohol prvý gól, ktorým naklonili dej zápasu vo svoj prospech. Bezprostredne po góle prišlo ku kurióznej situácii – na veľkoplošnej obrazovke sa ako šťastný strelec radoval Dávid Holman, no moderátor Jakub následne oznámil ako autora presného zásahu Vernona de Marca. Ten je uvedený aj v oficiálnom zápise. Ako to teda naozaj bolo? „Cítil som ako sa lopta dotkla mojej hlavy a následne už som registroval len radosť fanúšikov. Je ale úplne jedno, kto z nás dal gól. Dávid poslal perfektnú loptu, tušil som, že bude mieriť na bližšiu žrď, preto som do toho išiel a len som sa vrhol po lopte, ktorá sa nakoniec od zadnej časti mojej hlavy odrazila do siete,“ povedal Vernon de Marco, ktorý skóroval prvýkrát od pamätnej odvety s PAOK FC. „Gól veľmi chutí, zvlášť po takom dlhom čase. Viac než gól ma však teší, že sme vyhrali.“

V súboji dvoch najlepších ofenzív v lige padli dva góly, na našu radosť oba do tej správnej brány. Hralo sa v dobrom tempe a fanúšikovia videli zaujímavý futbal. „Trenčín sa na rozdiel od iných tímov nezameral len na bránenie, naopak, veľa útočil. V prvom polčase nás Domino opäť skvele podržal, po prestávke sme už aj lepšie bránili a dokázali sme kontrolovať priebeh zápasu. Dosiahli sme veľmi dôležité víťazstvo, či už z pohľadu tabuľky alebo skutočnosti, že sme hrali prvýkrát po zime doma a chceli sme potešiť našich priaznivcov. Samozrejme, vždy je priestor na zlepšenie, čo si uvedomujeme. Na dnešku však môžeme stavať a verím, že ešte lepšie budeme pokračovať o týždeň v Nitre.“

Dnes sme natiahli skvelú sériu. V lige sme naposledy inkasovali ešte 19. októbra s Pohroním (2:1). Odvtedy naši brankári vychytali osem čistých kont a séria bez inkasovaného gólu trvá po dnešku už 730 minút! „Sme si vedomí tejto série a nesmierne nás teší, že nedostávame góly. Dnes sme čelili výzve ubrániť Trenčín, no vďaka tímovému výkonu a zákrokom Domina sme to zvládli. Určite by som netvrdil, že čisté kontá sú vizitkou našej obrannej formácie. Je to práca celého tímu, pretože bránime všetci a bojujeme jeden za druhého. Je to len odzrkadlenie atmosféry v tíme, kde si všetci navzájom prajeme a na ihrisku si vždy pomôžeme,“ pokračoval argentínsky obranca so španielskym pasom.

Na prvý jarný zápas prišlo do hľadiska 5980 divákov, ktorí si po zápase užili s hráčmi spoločnú ďakovačku. „Ďakujeme všetkým fanúšikom, ktorí dnes prišli. Tešíme sa, že sme sa mohli doma spoločne opäť tešiť z víťazstva. Je vždy dôležité po dlhej pauze čím skôr vyhrať, aby sme sa tak mohli dostať späť na tú pozitívnu vlnu z jesene. Už myslíme na ďalšie kolo a aj v Nitre urobíme maximum pre víťazstvo,“ uzavrel Vernon de Marco.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.