Úvod Správy Niké liga Nestiahneme nohu zo žiadneho súboja

Nestiahneme nohu zo žiadneho súboja

Joeri de Kamps v rozhovore pred prvým jarným zápasom v Trnave.

Zimná prestávka je skutočne na konci, po viac než dvoch mesiacoch sa opäť môžeme tešiť na zápasy o ligové body. Belasí sa zodpovedne pripravujú na úvodný jarný duel, v ktorom sa predstavíme v nedeľu o 15:00 v Trnave. V derby ťaháme štvorzápasovú víťaznú šnúru, tá však podľa Joeriho de Kampsa nič neznamená a musíme byť stopercentne koncentrovaní na každý detail.

„Mesiac v Turecku sme využili na maximum a myslím si, že sme dobre pripravení na štart jarnej časti sezóny. Je dobré, že jar začíname takýmto zápasom. Chceme začať jar tam, kde sme skončili ligovú jeseň a získať ďalšie dôležité body,“ povedal Joeri de Kamps.

V nedeľu sa odohrá derby s poradovým číslom 155. Meranie síl medzi tradičnými rivalmi vždy prináša patričný náboj a emócie. „Samozrejme, derby je veľkou udalosťou pre fanúšikov a aj my hráči vnímame význam tohto zápasu. Vieme, čo pre našich fanúšikov znamená, keď zdoláme tradičného rivala. Na derby sa však pripravujeme ako na každý iný ligový duel. V Slovane musíme ku každému zápasu pristúpiť na maximum a je jedno, aký súper proti nám stojí. Takže aj teraz pôjdeme na sto percent.“

Pre belasých hovorí tabuľkové postavenie i bilancia z posledných vzájomných duelov. V derby ťaháme štvorzápasovú víťaznú sériu, ktorú sme odštartovali ešte v apríli 2018 domácim víťazstvom 2:1. Odvtedy sme vyhrali v Trnave 2:1 a na Tehelnom poli dvakrát 2:0.

V nedeľu sa stretne prvý tím tabuľky so šiestym, súperov delí 22 bodov. „Nepozeráme sa na to, čo bolo. Skutočnosť, že sme vyhrali štyri predchádzajúce derby, nebude mať priamo na ihrisku žiadny vplyv. Myslíme len na prítomný okamih a na to, aby sme sa na ihrisku pobili o priaznivý výsledok. Bude záležať na každom detaile, preto musíme byť stopercentne koncentrovaní. Nestiahneme nohu zo žiadneho súboja a necháme tam všetko, aby sme jarnú časť odštartovali úspešne,“ hovorí Joeri de Kamps.

Holandský stredopoliar pôsobí v Slovane od roku 2016 a zažil už veľa derby s Trnavou. Na ktoré si najviac spomína? „Väčšina spomienok na derby je pozitívna, keďže sme viac zápasov vyhrali než prehrali. Mne v pamäti utkvelo derby z apríla 2017, keď sme v Trnave vyhrali 3:0 a dal som gól. Veľa gólov nedávam, preto si na tento zápas tak dobre spomínam. A samozrejme, krásne spomienky sú na prvý zápas na Tehelnom poli, keď sme Spartak zdolali 2:0,“ usmial sa Joeri, ktorý pred pár dňami dovŕšil 28 rokov. Prianie k narodeninám je jasné. „Prajem si predovšetkým zdravie pre svoju rodinu a skvelým darčekom by bolo aj víťazstvo v derby. Verím, že to tímovým výkonom dokážeme a potešíme našich priaznivcov.“

Do Trnavy sa chystá veľa fanúšikov Slovana, predaj vstupeniek bude prebiehať aj v piatok od 16:00 do 19:00 v pokladnici na Tehelnom poli. „Potrebujeme podporu fanúšikov, tešíme sa, že ich do Trnavy príde veľa a určite ich bude počuť. Pre nás je to nesmierne dôležité, hrá sa nám potom oveľa lepšie,“ uzavrel Joeri de Kamps.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.