Úvod Správy Prípravné zápasy Čaká nás veľmi dobrá previerka

Čaká nás veľmi dobrá previerka

Belasí sa v piatok stretnú v generálke s Ludogorcom a odohrajú prípravný duel s Freibergom.

Sústredenie v Turecku vrcholí. V piatok o 15:00 je na programe generálka pred jarnou časťou, v ktorej belasí vyzvú bulharského majstra a účastníka jarnej vyraďovacej fázy Európskej ligy Ludogorec Razgrad. Ráno o 9:00 si druhá skupina hráčov doplnená o niekoľkých mladíkov zo staršieho dorastu zahrá s nemeckým tímom SGV Freiberg. 

Oba zápasy ponúkneme fanúšikom v priamych prenosoch prostredníctvom Slovan TV.

Belasí pôvodne plánovali na piatok „len“ generálku, napokon pridali ešte jeden prípravný zápas. „V zápase s Ludogorcom chceme vyrukovať s čo najsilnejšou možnou zostavou a berieme ho ako generálku na jarnú časť sezóny. Spolu s realizačným tímom sme vyhodnotili, že pre hráčov, ktorí by nenastúpili proti Ludogorcu, bude lepšie absolvovať prípravný duel, aby aj oni mali hernú prax. Je pravda, že Freiberg je súper nižšej kvality, ale stále si myslím, že zápas je lepší než tréning a môže byť pre hráčov prospešný,“ povedal tréner Ján Kozák ml., ktorý na piatok opäť pripraví prakticky dve mužstvá. V súboji s SGV Freiberg, ktorý hrá v nemeckej regionálnej súťaži, dostanú viac priestoru aj mladíci. „Rozdelíme sa na dve skupiny, v prvom zápase nás doplní aj niekoľko hráčov zo staršieho dorastu. Som rád, že aj dorastenci môžu absolvovať zimnú prípravu v Turecku a po dohovore s trénerom Vladimírom Gálom vyberieme niekoľkých hráčov, ktorí budú v súboji s Freibergom pripravení zasiahnuť do hry.“

V posledných prípravných dueloch chýbalo v zostave niekoľko hráčov, ktorí sa ešte zotavovali z ľahších zranení, resp. dobiehali tréningový výpadok. „Títo hráči začínajú trénovať s mužstvom, na zápas to však ešte nie je. Nechceme nič uponáhľať,“ hovorí tréner belasých.

Z európskych tímov, ktoré v súčasnosti majú pauzu vo svojej ligovej súťaži, patrí Ludogorec medzi vôbec tých najlepších možných súperov. Je lídrom bulharskej ligy s bilanciou 14 víťazstiev, 6 remíz a 0 prehier a zároveň postúpil do jarnej vyraďovacej fázy Európskej ligy, kde bude jeho súperom Inter Miláno. Ludogorec vyhral bulharskú ligu osemkrát po sebe a dvakrát hral skupinu Ligy majstrov. Zaujímavosť duelu ešte zvyšuje skutočnosť, že trénerom bulharského majstra je Pavel Vrba, ktorý naposledy viedol Plzeň a na Slovensku pôsobil v Žiline a Púchove. „Ludogorec je špičkové mužstvo a dlhoročný majster Bulharska, pravidelne hrá v skupinových fázach európskych pohárov. Bude to výborný súper a určite aj veľmi dobrá previerka. Podobne ako počas celej prípravy, aj teraz chceme podať čo najlepší výkon a pobiť sa o priaznivý výsledok,“ uzavrel Ján Kozák ml.

Slovan a Ludogorec sa v sezóne 2013/14 stretli v 2. predkole Ligy majstrov. Belasí v prvom domácom zápase ešte v 87. minúte prehrávali 0:1 a hrali v početnom oslabení. Predviedli však skvelý obrat, keď Juraj Halenár nádhernou strelou pod brvno vyrovnal a v nadstavení opäť Juraj Halenár nekompromisne premenil penaltu. Domáci triumf 2:1 na postup nestačil, keďže v odvete sme v Bulharsku prehrali 0:3.

V prebiehajúcej sezóne bol v súboji týchto klubov v mládežníckej Lige majstrov úspešnejší Slovan. Naša U19 v prvom súboji na Tehelnom poli zvíťazila 1:0 po presnom zásahu Denisa Potomu, v odvete po výsledku 0:1 rozhodol penaltový rozstrel.

Prípravný zápas SGV Freiberg – ŠK Slovan Bratislava sa začína v piatok o 9:00, zápas Ludogorec Razgrad – ŠK Slovan o 15:00. Oba duely odvysielame naživo na Slovan TV.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.