Úvod Správy Niké liga Naše zámery zostávajú rovnaké bez ohľadu na súpera

Naše zámery zostávajú rovnaké bez ohľadu na súpera

Slovanisti sa v nedeľu o 15:00 predstavia v Žiline.

Len pár hodín po návrate z Turecka sa belasí začali pripravovať na ďalší dôležitý duel. V predposlednom jesennom kole Fortuna ligy sa predstavia v Žiline, ktorá mala výborný vstup do ročníka, no v poslednom období postrácala body a aktuálne je na treťom mieste. Úvodný výkop je v nedeľu o 15:00.

Fanúšikovia ŠK Slovan si budú môcť zakúpiť vstupenky priamo v Žiline pred sektorom hostí, a to v deň zápasu od 14:00 do úvodného výkopu. Cena vstupenky je 7 €, pričom klub vyžiadal plnú kapacitu sektoru.

Kým ešte v augustovom meraní síl mali Slovan a Žilina rovnaký počet bodov, o tri mesiace neskôr vyzerá tabuľka výrazne odlišne. Belasí sú aj pri nabitom programe v európskej súťaži lídrami súťaže, Žilina je tretia, pričom súperov delí desať bodov.

Belasí majú najlepšiu ofenzívu v lige (40 gólov) i najpevnejšiu defenzívu (11), Žilina má štvrtý najproduktívnejší útok (27) a druhú najpevnejšiu obranu (14). Najlepším strelcom belasých i ligy je Andraž Šporar (11) a najviac asistencií má Erik Daniel (8), za Žilinu dal najviac gólov Ján Bernát (7) a najlepším asistentom je Miroslav Káčer (3).

V Žiline odohráme už 33. súťažný duel v sezóne, pričom hráči musia po štvrtkom meraní síl v Istanbule a ceste späť na Slovensko čo najrýchlejšie zregenerovať. „Všetci od hráčov, fyzioterapeutov a celého realizačného tímu musíme urobiť maximum, aby sme boli čo najlepšie pripravení na duel v Žiline,“ hovorí tréner Ján Kozák ml. Belasí trénovali už v piatok popoludní a tréningovú jednotku samozrejme absolvujú aj v sobotu.

Aktuálne ťaháme v lige päťzápasovú víťaznú sériu, ktorá sa začala v polovici októbra domácim triumfom nad Pohroním (2:1). Žilina v rovnakom období získala 5 bodov z 15 možných. Naposledy remizovala v Nitre 0:0, predtým doma prehrala s Ružomberkom (1:2) i Trenčínom (0:3), keď bola oficiálne vedená ako hosťujúci tím, hoci sa hralo pod Dubňom. MŠK naposledy naplno bodoval v závere októbra v Trnave (1:0) a doma poslednýkrát získal tri body 5. októbra so Sereďou (1:0).

„Vôbec by som sa nepozeral na to, akú má Žilina aktuálne formu. Majú totiž veľmi zaujímavé mužstvo a nespornú kvalitu. Vieme, aký máme náročný program, vo štvrtok večer sme hrali obrovsky náročný zápas, kým náš súper sa nás môže pripravovať celý týždeň. Čaká nás preto ďalší ťažký zápas, no v Slovane musí byť vždy naším cieľom víťazstvo, čo sa v tomto prípade samozrejme nemení,“ doplnil Ján Kozák ml., ktorý nechce vopred prezrádzať, či a aké zmeny nastanú v zostave. „Do zápasu je ešte dostatok času, všetci robíme, čo sa dá, aby všetci hráči boli v poriadku a pripravení. Nebolo by správne vnímať tento zápas ako dôležitejší než iné ligové duely. V Slovane je totiž každý jeden súťažný zápas dôležitý bez ohľadu na to, akému súperovi čelíte. Aj v Žiline budeme hrať o rovnaké tri body ako v iných ligových kolách, takže na našich zámeroch a nastavení sa vôbec nič nemení.“

V Žiline sa hrá na umelej tráve, čo je vždy mierne špecifické. „Osobne nie som zástancom umelej trávy, no berieme to ako fakt. V Žiline sme hrali už v septembri s Trenčínom, keď sme zvíťazili 4:2, takže verím, že to zvládneme aj teraz. Ale faktor hracej plochy určite nebudeme riešiť,“ pokračuje tréner belasých. Špecifické je, že s rovnakým súperom sa následne stretneme aj v stredu na Tehelnom poli v dohrávke osemfinále Slovenského pohára. „Bolo by skvelé zvíťaziť nad nimi v lige a prejsť cez nich v pohári. Pôjdeme za splnením tohto mini-cieľa.“

Všetci hráči i realizačný tím si v piatok pozreli premiéru dokumentárneho filmu „100 rokov klubu“ o histórii Slovana Bratislava. Snáď aj tieto krásne obrázky z histórie i súčasnosti im po náročnom súboji v Turecku a cestovaní späť na Slovensko dodajú energiu do ďalšieho duelu. „Myslím si, že nám to padlo vhod. Hráči môžu ešte lepšie pochopiť, v akom sú klube. My im to pravidelne pripomíname, dobré však je, že sami si to uvedomujú a nechávajú na ihrisku všetko. Verím, že teraz tiež píšeme takú novú históriu klubu a pridáme ďalšie úspechy i víťazstvá,“ uzavrel Ján Kozák ml.

Vzájomné zápasy

Belasým sa proti Žiline darí. Vyhrali šesť z desiatich posledných vzájomných duelov, raz sa zrodila remíza a trikrát sme okúsili trpkosť prehry.

Práve Žilina bola jedným z piatich tímov, s ktorými sme v uplynulej majstrovskej sezóne nestratili ani bod, pričom sme mali vysoko aktívne skóre 15:4.

So Žilinou ťaháme šesťzápasovú sériu bez prehry. Naposledy sme v auguste na Tehelnom poli remizovali 1:1, keď skóre otvoril Rafael Ratao dorážkou svojho pokutového kopu, v závere vyrovnal Miroslav Káčer z pokutového kopu.

Spomienky na posledné meranie síl pod Dubňom zostávajú stále živé a silné. Presne 14. apríla sme v Žiline víťazstvom 3:0 (Moha 2, Ljubičič) spečatili zisk majstrovského titulu a už šesť kôl pred koncom sa hráči spolu s fanúšikmi mohli tešiť z návratu na domáci trón.

Pekné okamihy priniesol aj domáci duel z mája, keď sme na Tehelnom poli pri oslave storočnice triumfovali vysoko 6:2. Na zápas prišlo 12 533 divákov, hetrikom sa blysol Andraž Šporar, po góle pridali Dávid Holman, Dejan Dražič a Moha.

Dôležité informácie

Zápas 17. kola Fortuna ligy MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava sa odohrá v nedeľu 1. decembra o 15:00 a povedie ho rozhodcovská trojica Glova – Benko, D. Hrčka.

Fanúšikovia ŠK Slovan si budú môcť zakúpiť vstupenky priamo v Žiline pred sektorom hostí, a to v deň zápasu od 14:00 do úvodného výkopu. Cena vstupenky je 7 €, pričom klub vyžiadal plnú kapacitu sektoru.

Priamy prenos odvysiela Orange Sport, resp. Huste.tv.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.