Úvod Správy Niké liga Belasí odhodlaní dosiahnuť ďalšie víťazstvo

Belasí odhodlaní dosiahnuť ďalšie víťazstvo

Slovanisti v sobotu o 17:00 privítajú Senicu.

Jesenná časť Fortuna ligy postupne vrcholí, dôležitosť každého bodu rastie. Belasí v sobotu o 17:00 privítajú na Tehelnom poli Senicu a v boji o čelo tabuľky majú jasný cieľ pripísať si tri body.

Vstupenky si od 8 eur môžete zakúpiť on-line na Ticketmedia.sk a taktiež osobne v deň zápasu od 15:30 v pokladnici na Tehelnom poli (na námestí štadióna od ulíc Bajkalská a Kalinčiakova).

Stretáva sa líder súťaže s deviatym tímom ligovej tabuľky, súperov delí 18 bodov. Belasí ako jediní vo Fortuna lige prekonali hranicu tridsať strelených gólov (dali 35 gólov) a s jedenástimi inkasovanými gólmi majú druhú najpevnejšiu defenzívu. Senica má spolu so Zlatými Moravcami ôsmu najproduktívnejšiu ofenzívu (15 strelených gólov) a spolu s Trenčínom deviatu najpevnejšiu obranu (24 inkasovaných gólov).

Zverenci Jána Kozáka ml. získali v posledných piatich ligových duelov 13 bodov z 15 možných, Senica v rovnakom období nazbierala sedem bodov. Pred týždňom Seničania doma po smolnom vlastnom góle podľahli Seredi 0:1, no predtým ťahali trojzápasovú víťaznú sériu, keď doma zdolali Pohronie a dvakrát vyhrali vonku – v Nitre 4:1 a na pôde Trenčína 3:2. Počas týždňa Záhoráci v osemfinále domáceho pohára privítali Ružomberok, duel dospel za stavu 1:1 do penaltového rozstrelu, v ktorom boli úspešnejší Liptáci. 

Slovanisti v tejto sezóne výnimočne neabsolvovali anglický týždeň, mali tak viac priestoru na tréningový proces. „V utorok sme hráčom naordinovali bežecký tréning v Horskom parku. Chalani zmenili prostredie, prevetrali sa v krásnom prostredí a samozrejme aj poriadne potrénovali. Od stredy sa už na ihrisku pripravujeme na Senicu. Týždeň bez pohárového zápasu je pre nás v tejto sezóne výnimočný, snažili sme sa ho využiť čo najlepšie,“ povedal tréner Ján Kozák ml.

V aktuálnej fáze sezóny sa stretávame s mužstvami z nižších poschodí tabuľky, no práve tieto body bývajú v konečnom účtovaní často kľúčové. Je dôležité nestrácať zbytočne body. V sobotu teda chceme nadviazať na triumfy nad Pohroním či v Michalovciach. „Senica sa od nášho posledného vzájomného duelu zlepšila. Uvidíme, v akom prídu rozostavení, v posledných zápasoch skúšali hrať na piatich obrancov. V kádri majú viacerých technických hráčov, no nemyslím si, že prídu hrať otvorenú partiu. Každý očakáva víťazstvo, s týmto cieľom sa na sobotu samozrejme pripravujeme aj my. Našou povinnosťou je zvládnuť tento duel a získať tri body. Oproti predchádzajúcemu kolu v Michalovciach musíme byť presnejší a lepšie riešiť gólové šance. Musíme ukázať našu kvalitu, to je cesta k víťazstvu,“ hovorí tréner belasých. Ten objasnil aj aktuálny zdravotný stav mužstva. „Mitch Apau sa v Michalovciach zranil, žiaľ, na jeseň sa už na trávniku neobjaví. Myenty Abena počas týždňa bojoval s chorobou, vo štvrtok už trénoval, no do zápasu zrejme nezasiahne. Problémy hlásil aj Aleksandar Čavrič, uvidíme, ako to bude v jeho prípade. Ostatní hráči s výnimkou Davida Strelca sú zdraví a k dispozícii.“

Vo štvrtok nás čaká pohárový duel s Wolverhamptonom. Témou zápasu so Senicou je aj to, ako sa Ján Kozák ml. postaví k zloženiu zostavy aj s výhľadom na európsky súboj na Britských ostrovoch. „Pohárový zápas je až vo štvrtok, takže je tam dostatok priestoru, aby aj tí hráči, ktorí nastúpia proti Senici, boli stopercentne pripravení na Wolverhampton. V kádri máme k dispozícii kvalitu, takže chceme v sobotu zvoliť správnu zostavu a zvíťaziť, aby sme si minimálne udržali náskok na čele tabuľky,“ uzavrel Ján Kozák ml.

Vzájomné zápasy

Slovan a Senica odohrali 28 ligových zápasov. Bilancia je priaznivá v prospech belasých, ktorí 19-krát vyhrali, sedem duelov sa skončilo nerozhodne a dvakrát sme okúsili trpkosť prehry, v oboch prípadoch v Senici.

V aktuálnej sezóne belasí zvíťazili v Senici 3:0, keď sa postupne presadili Nono, Rafael Ratao a Aleksandar Čavrič. V predchádzajúcom ročníku slovanisti triumfovali v Senici 2:1 (góly Moha, Ljubičič), v Bratislave sa zrodila remíza 2:2 (Moha 2).

Práve Moha v poslednom vzájomnom stretnutí už v 38. sekunde otvoril skóre a strelil jeden z najrýchlejších gólov v histórii slovenskej ligy.

Dôležité informácie

Zápas 14. kola Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava – FK Senica sa začína v sobotu 2. novembra o 17:00 na Tehelnom poli a povedie ho rozhodcovská trojica Kráľovič – Weiss, Kováč.

Vstupenky si od 8 eur môžete zakúpiť on-line na Ticketmedia.sk a taktiež osobne v deň zápasu od 15:30 v pokladnici na Tehelnom poli (na námestí štadióna od ulíc Bajkalská a Kalinčiakova).

Organizačné pokyny nájdete TU.

 

 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.