Úvod Správy Niké liga Úvodný blok zápasov uzavrieme šlágrom v Žiline

Úvodný blok zápasov uzavrieme šlágrom v Žiline

Slovanisti sa v sobotu o 16:45 predstavia v Žiline.

Posledné kolo pred reprezentačnou prestávkou ponúkne atraktívny súboj dvoch historicky najúspešnejších slovenských klubov. Belasí, ktorí sú lídrami tabuľky, cestujú na pôdu štvrtej Žiliny. Úvodný výkop je v sobotu o 16:45, vstupenky si zakúpite v pokladnici pred sektorom hostí v Žiline. Priamy prenos vysiela Orange Sport.

Medzi prvým Slovanom a štvrtou Žilinou je v tabuľke štvorbodový rozdiel. Belasí ešte ani raz neprehrali, pričom v troch vonkajších zápasoch získali plný počet bodov. Žilinčania v úvode súťaže prehrali v Ružomberku i s Trenčínom, no potom sa rozbehli a v posledných troch zápasoch získali sedem bodov. Pred týždňom remizovali v Dunajskej Strede 0:0.

Belasí v Žiline naposledy bodovali v máji 2016. V poslednom súboji pred septembrovou reprezentačnou prestávkou chcú zlomiť nepriaznivú sériu. „Čaká nás náročný zápas, súper má svoju nespornú kvalitu. Do Žiliny pocestujeme s cieľom vybojovať úspešný výsledok. Dopracujeme sa k nemu jedine zodpovedným a disciplinovaným výkonom, pri ktorom vložia hráči do zápasu túžbu a srdce. To, čo sa stalo cez týždeň v súvislosti s pohárom, bolo ranou pre nás všetkých. Musíme sa však pozerať dopredu a myslieť na to, čo nás čaká v Žiline,“ povedal Martin Ševela. Hráči vo štvrtok absolvovali aj míting s mentálnym trénerom. „Mentálny tréning je dlhodobý proces, nie je to o jednom či dvoch sedeniach. Verím, že štvrtkový míting hráčom pomohol, ale zrkadlo nastaví až zápas. Rovnako ako sa snažíme rozvíjať hráčov na ihrisku, tak pracujeme aj na ich mentalite a psychickej odolnosti,“ vyhlásil náš tréner.

Martin Ševela sa v Žiline bude musieť vysporiadať s vynútenými absenciami niekoľkých hráčov. „Nemôžeme počítať s Aleksandarom Čavričom, ktorý má teplotu, a ani s Dávidom Holmanom, toho trápi achilovka. Jurij Medveděv, ktorý je po zlomenine ruky, sa už zapojil do tréningového procesu, no s jeho nasadením do hry musíme byť opatrní. Káder je dostatočne široký, takže budem mať z čoho vyberať. Hráči, ktorí dostanú priestor, si musia vážiť miesto v zostave a bojovať za farby klubu. Všetci urobíme maximum pre úspech v tomto dôležitom zápase,“ uzavrel tréner belasých.

Vzájomné zápasy

Súperi odohrali 123 ligových zápasov, v ktorých 58-krát zvíťazili belasí. Remízou sa skončilo 21 duelov a 44-krát sme okúsili trpkosť porážky. V rámci posledných desiatich súbojov sa zrodili štyri víťazstvá Slovana, jedna remíza a päť triumfov Žiliny.

Čo sa týka predchádzajúcej sezóny, v tej sme Žilinu dvakrát zdolali (6:0 v Myjave a 3:2 v Bratislave), vonku sme utŕžili dve prehry (2:3 a 0:2). Pamätné víťazstvo 6:0 z februára tohto roka je naše najvyššie nad Žilinou od roku 1974. Hetrikom sa v tomto zápase blysol Aleksandar Čavrič, dva góly strelil Moha a raz sa presadil Dávid Holman.

V Žiline sa nám v posledných rokoch nedarilo podľa predstáv. V posledných desiatich súbojoch pod Dubňom sme vyhrali raz, dvakrát sa zrodila remíza a sedemkrát sme prehrali. Naposledy sme v Žiline vyhrali v máji 2015 (2:1).

Zaujímavosti

Slovan má spolu s Trenčínom najlepšiu ofenzívu, zatiaľ strelil 15 gólov a presadil sa v každom ligovom stretnutí. Belasí dali tri góly spoza šestnástky, čo je najviac spomedzi všetkých tímov v súťaži. Naopak, Žilinčania strelili všetky presné zásahy zvnútra pokutového územia.

Belasí dali 8 z 11 gólov z hry po akcii stredom ihriska, Žilina žiadny (5 gólov po akciách z krídla).

Naše mužstvo má druhé najnebezpečnejšie štandardné situácie vo Fortuna lige (4 góly), Žilina zo štandardiek skórovala trikrát.

Najlepším strelcom belasých i celej súťaže je šesťgólový Andraž Šporar, v tíme Žiliny trikrát skóroval mladík Róbert Boženík. Náš krídelník Moha má v celej Fortuna lige na konte najviac asistencií (štyri).

Náš stredopoliar Joeri de Kamps má najvyššiu presnosť prihrávok v rámci súťaže (92,9 % presných prihrávok).

Dôležité informácie

Zápas 7. kola Fortuna ligy MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava sa začína v sobotu 1. septembra o 16:45 a povedie ho rozhodcovská trojica Ziemba – Kováč, Bobko. Vstupenky v cene 5 eur si budete môcť zakúpiť už hodinu pred výkopom v pokladnici pred sektorom hostí. Priamy prenos odvysiela Orange Sport. Internetový prenos nájdete na huste.tv.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.