Úvod Správy Niké liga Premiérový gól s trojbodovou hodnotou

Premiérový gól s trojbodovou hodnotou

Mitch Apau v Ružomberku strelil svoj prvý gól v belasom.

Belasí v piatom kole zvládli náročný zápas v Ružomberku. Vyhrali aj tretí duel na ihriskách súperov v tejto sezóne, kde zatiaľ majú stopercentnú bilanciu. O víťazný presný zásah sa postaral Mitch Apau, ktorý bol na konci peknej kombinácie belasých.

Pre krajného obrancu, ktorý má primárne defenzívne úlohy, to bola pekná gólová premiéra v drese najúspešnejšieho slovenského klubu. „Snažil som sa podporiť náš útok a našiel som si voľný priestor v súperovej šestnástke. Predviedli sme peknú kombináciu, Vukan mi dal parádnu pätičku do výbornej pozície. Mne už zostávalo len trafiť bránu. Podobné situácie nacvičujeme aj na tréningoch a som rád, že to vyšlo aj v zápase,“ opísal šťastný strelec svoj prvý presný zásah. Čaká ho poplatok do tímovej kasy? „Chalani už niečo avizovali (úsmev). Neviem, aká je suma, ale predpokladám, že zápisné za prvý gól ma neminie. Zaplatím ho však veľmi, veľmi rád,“ pousmial sa Mitch Apau.

Mitch ťahá zaujímavú sériu. V uplynulej sezóne odohral za majstrovskú Ľubľanu všetkých 36 ligových zápasov a po príchode do Slovana zatiaľ takisto nastúpil vo všetkých súťažných dueloch. Využíva svoj fyzický fond, v Ružomberku vymazal nepríjemného krídelníka Gal Andrezlyho a zároveň podporoval útok. „Pre mňa ako obrancu je prvoradé kvalitne brániť a udržať nulu. Túto časť sme v Ružomberku zvládli výborne. Strelený gól, to je vždy niečo výnimočné. Veľmi sa teším, že som takto pomohol tímu,“ vyhlásil 28-ročný rodák z Amsterdamu.

Belasí sa po piatich kolách osamostatnili na prvom mieste tabuľky. Naše včerajšie víťazstvo znamená, že bez prehry v novej sezóne už zostal len Slovan a Dunajská Streda. „Máme za sebou náročný zápas. Myslím si, že rozhodujúca bola fyzická stránka. Mali sme síce v nohách zápas vo Viedni, no zužitkovali sme to, že máme natrénované a sme dobre fyzicky pripravení. V druhom polčase sme ukázali potrebný rozdiel, vystupňovali sme tempo a dvakrát sme skórovali. Sú to veľmi cenné tri body,“ vyhlásil Mitch Apau, ktorý sa po júnovom príchode adaptoval v novom klube. „Všetko chce čas. Potrebuješ spoznať spoluhráčov a zistiť, akí sú po ľudskej i futbalovej stránke. Posledné týždne však prichádza ten správny pocit, keď sa v Slovane cítim skutočne ako doma. Potrebujem na sebe pracovať a neustále sa zlepšovať.“

Prichádza séria náročných a atraktívnych zápasov. V tom najbližšom privítame v nedeľu o 17:30 v šlágri kola AS Trenčín. Potom cestujeme do Žiliny a po reprezentačnej prestávke privítame Dunajskú Stredu. Medzitým nás v stredu 29. augusta o 17:00 čaká úvodný súboj Slovenského pohára 2018/19 v Horných Orešanoch. „Sklamanie po Rapide bolo veľké, ale to už je minulosť. Máme pred sebou veľa zápasov, čakajú nás výzvy v domácej lige i pohári. Teším sa najbližšie duely, ktoré budú určite atraktívne aj pre oko diváka. Na Trenčín sa dobre pripravíme, chceme ho zdolať a zostať v lige na prvom mieste až do konca sezóny,“ uzavrel Mitch Apau.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.