Úvod Správy Prípravné zápasy Ševela: Chceme stavať na pozitívnych veciach

Ševela: Chceme stavať na pozitívnych veciach

Belasí sa v treťom prípravnom zápase stretnú v sobotu o 15.00 h so srbskou Vojvodinou Novi Sad.

Druhý týždeň belasých na sústredení v tureckom Beleku vyvrcholí sobotňajším prípravným zápasom so srbským klubom FK Vojvodina Novi Sad. Podľa slov Martina Ševelu dostanú viac priestoru hráči, ktorí neboli tak vyťažení v stredajšom zápase s Doneckom. Premiéru v belasom si odbije stopér Kenan Bajrič.

Slovanisti sa stretnú s aktuálne ôsmym tímom srbskej ligy. Vojvodina na jeseň získala 33 bodov pri skóre 23:20. Počas leta sa v kvalifikácii Európskej ligy stretla s Ružomberkom a vypadla po výsledkoch 2:1 doma a 0:2 vonku.

„Chceme stavať na pozitívnych veciach, ktoré sme ukázali v stredu proti Donecku. Z pohľadu defenzívy to bola dobrá organizácia hry a kompaktnosť celého mužstva. Zajtra chcem vidieť v akcii nových hráčov, ktorí pribudli do tímu. Viac priestoru dostanú futbalisti, ktorí neboli tak vyťažení v súboji s Doneckom. Predpokladám, že stopér Kenan Bajrič už pôjde do základnej zostavy. Aspoň na časť zápasu by už mal nastúpiť aj Joeri de Kamps, s ktorým si ešte dnes prehodnotíme, ako sa cíti a podľa toho sa rozhodneme,“ vyhlásil tréner Martin Ševela.

Zverenci Martina Ševelu naďalej trénujú dvojfázovo, čiže aj do tohto zápasu pôjdu z plnej záťaže. „Do tréningov dávame viac vecí ohľadom ofenzívy. Pracujeme na systémových veciach, aby hráči vedeli, v ktorých  priestoroch sa majú pri útočení pohybovať. Chceme byť nebezpečnejší smerom dopredu,“ uzavrel tréner belasých.

Do sobotňajšieho zápasu nezasiahne Milan Rundič. Srbský stopér dostal krátke voľno, pretože jeho manželka v Bratislave porodila dcérku. Pre Milana je to prvý prírastok do rodiny a my mu k nemu srdečne blahoželáme! Milan sa už zajtra znovu pripojí k tímu na sústredení v Beleku.

Vojvodina je tradičný účastník európskych pohárových súťaží. Od roku 2013 sa až trikrát prebojovala do play-off Európskej ligy, no tam postupne stroskotala na Šerife Tiraspoľ, Viktorii Plzeň a AZ Alkmaar. Na Vojvodinu má dobré spomienky naše trénerské duo Martin Ševela – Ivan Vrabec. V lete 2014 totiž ešte na lavičke AS Trenčín vyradili Vojvodinu po výsledkoch 4:0 doma a 0:3 vonku.

Klubovými farbami nášho zajtrajšieho súpera sú červená, biela a modrá. Vojvodina sa dvakrát stala majstrom vtedajšej Juhoslávie (1966, 1989) a raz vyhrala Srbský pohár (2014). V sezóne 2016/17 skončila v lige na treťom mieste a v rámci Srbska dlhodobo patrí k tímom, ktoré sa bijú o čelné priečky.

Slovan a Vojvodina sa stretli v Pohári UEFA v sezóne 1972/73. Belasí jasne postúpili po víťazstve 6:0 v Bratislave a 2:1 v Novom Sade. V domácom zápase dal legendárny Ján Čapkovič fantastických päť gólov! Strelecky mu sekundoval Ivan Pekárik, v odvete skórovali Karol Jokl a Ladislav Móder.

Prípravný zápas medzi ŠK Slovan Bratislava a Vojvodina Novi Sad sa začína v sobotu 27. januára o 15.00 h stredoeurópskeho času.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.