Úvod Správy Transfery Bajrič: Slovan vnímam ako krok dopredu

Bajrič: Slovan vnímam ako krok dopredu

Kenan Bajrič v prvom rozhovore po príchode do Slovana Bratislava.

Belasí včera oficiálne dotiahli príchod významnej posily do defenzívy. Jeden z najlepších stopérov slovinskej ligy Kenan Bajrič sa stal hráčom Slovana Bratislava a už zajtra odcestuje za mužstvom na sústredenie do Turecka. Stretne sa tam aj so staronovým spoluhráčom Andražom Šporarom, s ktorým chodil do školy i hral za Olimpiju Ľubľana.

Rokovania o Bajričovom prestupe boli veľmi náročné a zdĺhavé. V slovinských športových médiách patrila táto téma medzi tie najfrekventovanejšie, zvlášť po príchode ďalšieho Slovinca Andraža Šporara do služieb Slovana. Po dlhých rokovaniach pricestovala nová posila belasých včera do Bratislavy, kde klub s Bajričom podpísal zmluvu na štyri a pol roka. „Slovan je pre mňa krok dopredu oproti Ľubľane. Samozrejme, vnímal som tieto dlhé rokovania medzi klubmi a s pribúdajúcim časom rástla moja túžba ísť do Slovana. Klub mi predostrel serióznu ponuku, rovnako ma oslovila aj vízia do budúcna a vidina nového štadióna, ktorý som si včera pozrel. Bude to nádherný futbalový stánok. Teším sa, že prestup sa konečne dotiahol do úspešného konca a že som sa stal hráčom Slovana,“ tak zneli prvé slová Kenana Bajriča.

V Ľubľane patril Bajrič medzi stabilných hráčov základnej zostavy. V sezóne 2015/16 vyhral s Olimpijou slovinskú ligu a vždy sa s ňou bil o najvyššie priečky. Je tak zvyknutý na výsledkový tlak vo veľkom klube. „Aj to je dôvod, prečo som išiel do Slovana. Som zvyknutý hrať o trofeje a viem, že som prišiel do najúspešnejšieho slovenského klubu, ktorý má vždy víťazné ambície. Chcem prispieť k tomu, aby sme tieto ambície naplnili."

Navonok pôsobí mladý slovinský stopér veľmi skromne. Skôr za seba necháva hovoriť výkony na ihrisku, ktoré boli z jeho strany v poslednom období výborné. Na jeseň nevynechal jediný ligový duel a bol oporou druhého tímu slovinskej ligy. „Snažím sa hrať tvrdo a agresívne, samozrejme v medziach pravidiel. Rovnako využívam svoju rýchlosť a idem do každej lopty, pretože žiadna lopta nie je stratená. Robím všetko pre úspech tímu. Nechcem však teraz veľa rozprávať o sebe, pretože jediné, čím fanúšikov presvedčím, budú výkony na ihrisku. A tam nechám všetko,“ rázne vyhlásil rodák zo slovinského hlavného mesta. Ten na jeseň výrazne prispel k tomu, že Ľubľana inkasovala v osemnástich zápasoch len osem gólov. A sám Bajrič trikrát skóroval, čiže v porovnaní strelených a inkasovaných gólov mu vychádza skvelé číslo. „Dva góly som dal hlavou a jeden nohou. Určite je pre stopéra dobré, ak sa mu strelecky darí. Bol by som rád, ak by sa mi podobne darilo aj v Slovane.“

Kenan Bajrič sa v Slovane stretne s kamarátom z detstva Andražom Šporarom. Bajrič a Šporar chodili v Ľubľane spolu do školy a ich rodiny bývali minútu od seba. Je zaujímavé, že táto dvojica sa stretne už v treťom futbalovom klube. Hrali spolu za Interblock, Olimpiju a teraz za Slovan. „Andraž je môj dobrý priateľ. Keď som mal pätnásť rokov, tak sme spolu hrali za Interblock. Potom sme sa stretli v prvom tíme Olimpije Ľubľana, spolu sme vybojovali majstrovský titul, i keď Andraž v tej sezóne ako najlepší strelec prestúpil po jeseni do Bazileja. Poznáme sa dlhé roky a rozumieme si. Počas rokovaní so Slovanom mi každý deň písal a pýtal sa, či už som podpísal. Včera mi pogratuloval k prestupu a povedal, že sa už teší, keď priletím do Turecka.“

V slovinskej reprezentácii do 21 rokov patril Bajrič k oporám, na prvý štart v reprezentačnom áčku však ešte čaká. Na poste stopéra má v reprezentácii kvalitnú konkurenciu, no verí, že výkonmi v belasom si vybojuje miesto v národnom tíme. „Za Slovinsko do 21 rokov som odohral takmer všetky zápasy v kvalifikácii na majstrovstvá Európy 2017. Na pozvánku do prvého tímu ešte čakám. Výkonmi v Slovane sa chcem pobiť o miesto v reprezentácii,“ vyhlásil 23-ročný obranca.

Kenan je rodinne založený človek a už sa teší na život v Bratislave. „Rodina je pre mňa veľmi dôležitá. V Ľubľane bývam spoločne s matkou, s ktorou som tiež veľa diskutoval o tom, čo bude pre mňa najlepšie. Teším sa na Bratislavu, je to krásne mesto a som presvedčený, že sa mi tu bude páčiť,“ uzavrel Kenan Bajrič.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.