Úvod Správy Transfery Slovan získal ďalšie posily, prichádzajú Suchockij a van Haaren

Slovan získal ďalšie posily, prichádzajú Suchockij a van Haaren

Belasí vystužili defenzívnu formáciu a taktiež stred poľa.

ŠK Slovan Bratislava získal pred začiatkom zimnej prípravy ďalšie dve posily. Po útočníkovi Andražovi Šporarovi prichádzajú krajný obranca Arťom Suchockij a stredopoliar Ricky van Haaren.

Významnou zimnou posilou belasých je ľavý obranca Arťom Suchockij. Dvadsaťpäťročný Ukrajinec naposledy pôsobil v FK Zorja Luhansk. Okrem dvoch vynútených absencií nastúpil vo všetkých zápasoch jesennej časti aktuálnej sezóny vrátane šiestich duelov skupinovej fázy Európskej ligy.

„Arťom pravidelne hrával v ukrajinskej lige a počas jesennej časti odohral všetky zápasy skupinovej fázy Európskej ligy. Pozorne sme ho sledovali, pričom neustále potvrdzoval svoju kvalitu v defenzívnej i ofenzívnej činnosti. Podpísali sme s ním zmluvu na štyri a pol roka. Jeho príchodom chceme zvýšiť konkurenciu na ľavom kraji obrany a skvalitniť tento post. Arťoma v Slovane vítam a verím, že naša spolupráca bude úspešná,“ povedal viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml. 

Arťom Suchockij je odchovancom akadémie známeho klubu Dynamo Kyjev. Od roku 2013 pôsobil v ukrajinskom klube FK Oleksandria, ktorému pomohol k návratu do najvyššej súťaže. Suchockij sa v Oleksandrii prebojoval do základnej jedenástky. V roku 2016 sa stal hráčom Zorje Luhansk a prispel ku konečnému tretiemu miestu v tabuľke ukrajinskej ligy. Počas jesennej časti prebiehajúcej sezóny pravidelne nastupoval v základnej zostave a odohral šesť duelov skupinovej fázy Európskej ligy s Bilbaom, Herthou Berlín i švédskym Östersundom. Pri víťazstve 1:0 v Bilbau si dokonca pripísal asistenciu na víťazný gól Luhansku, keď presne centroval z rohového kopu. 

Je to typický krajný obranca, ktorý je spoľahlivý v defenzívnej činnosti a dokáže podporiť aj útok. Suchockij má ako 25-ročný už pomerne bohaté skúsenosti z medzinárodnej úrovne a do Slovana prichádza s kvalitnou hernou praxou z posledných rokov. V mládežníckych kategóriách reprezentoval Ukrajinu vo výberoch do 16, 17 i 18 rokov.

Do stredu poľa prichádza Ricky van Haaren

Ricky van Haaren na seba veľmi pozitívne upriamil pozornosť počas jesennej časti prebiehajúceho ročníka, keď nosil dres Trenčína. Dvadsaťšesťročný Holanďan sa výborne uplatnil v strede poľa, kde plnil úlohu tzv. osmičky, čiže hráča, ktorý je kreatívny smerom do ofenzívy a zároveň dôrazný v defenzívnej činnosti. Van Haaren na jeseň strelil tri góly, a všetky výstavné – z priameho kopu vymietol šibenicu brány Senice, v Dunajskej Strede spoza šestnástky parádne trafil k ľavej žrdi a krásnou strelou z diaľky skóroval aj proti Trnave. Jeho gól do siete Dunajskej Stredy bol dokonca označený za najkrajší zásah mesiaca október.

„Rickyho van Haarena sme pozorne sledovali počas jesennej časti, vieme aj o jeho predchádzajúcom pôsobení v Holandsku. Náš tréner Martin Ševela s ním niekoľko mesiacov pracoval v Trenčíne. S trénerom sme konzultovali jeho kvalitu i potenciál a zhodli sme, sa môže byť prínosom pre zvýšenie konkurencie v stredovej formácii. Jeho devízou je najmä ofenzíva, no platný je aj pri obrannej činnosti. Podpísali sme s ním zmluvu na dva a pol roka. Rickyho v Slovane vítam a verím, že sa mu bude dariť,“ vyhlásil viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.

Ricky van Haaren sa narodil v Rotterdame, s futbalom začínal v miestnom Excelsiore. Následne si ho vyhliadol známy klub Feyenoord Rotterdam, s ktorým ako 16-ročný podpísal svoju prvú zmluvu. V roku 2009 si  v drese Feyenoordu odbil debut v najvyššej holandskej súťaži. Neskôr pôsobil v ďalších prvoligových kluboch ako VVV-Venlo, ADO Den Haag či Dordrecht. Krátko si vyskúšal aj pôsobenie v Rumunsku, kde hral za Dinamo Bukurešť. V sezóne 2016/17 sa vrátil do Dordrechtu a od leta 2017 pôsobil v trenčianskom AS.

V mládežníckych kategóriách si van Haaren pripísal na svoje konto reprezentačné štarty za výbery do 17, 19 i 21 rokov.

Hráva v strede poľa na pozícii tzv. osmičky, prípadne šestky. Prezentuje sa výbornou kopacou technikou, čo potvrdil krásnymi gólmi počas jesennej časti, a takisto sa vyznačuje kvalitou pri defenzívnej činnosti.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.