Úvod Správy Niké liga S tretím miestom nemôžeme byť spokojní, cesta vyššie je otvorená

S tretím miestom nemôžeme byť spokojní, cesta vyššie je otvorená

Tréner Martin Ševela v rozhovore po skončení jesennej časti ročníka 2017/18.

Belasí uzavreli jesennú časť Fortuna ligy na treťom mieste so ziskom 34 bodov a skóre 37:25. Stále sú v hre aj v Slovenskom pohári, kde obhajujú víťaznú trofej. Pred jarnou časťou je všetko otvorené. Do konca základnej časti zostávajú tri kolá a potom je na programe desať duelov atraktívnej nadstavby o titul, kde by Slovan určite nemal chýbať. O jesennej časti i príprave na zostávajúcu časť sezóny sme sa rozprávali s trénerom Martinom Ševelom.

Zimujeme na treťom mieste. Ako vnímate túto pozíciu pred jarnou časťou ročníka?

S tretím miestom nemôže v Slovane panovať spokojnosť. Na druhej strane je dobré, že odstup od prvého miesta nie je až taký veľký a stále môžeme zmazať stratu na Trnavu. V tomto smere sú veľmi dôležité tri body z Ružomberka, ktoré nás udržali v hre o čelo. Do konca zostáva ešte veľa zápasov a cesta vyššie je otvorená. Za tým pôjdeme od prvého jarného kola až do konca sezóny.

Mužstvo ste viedli v posledných piatich jesenných dueloch. Môžete ich v krátkosti zhodnotiť?

Prvý zápas v Dunajskej Strede nám vyšiel na 60 minút, ktoré boli veľmi solídne. Ujali sme sa vedenia a Jakub Mareš dal aj druhý gól, ktorý mal platiť, no rozhodca odmával ofsajd. Derby s Trnavou bolo zatiaľ najlepším zápasom pod mojím vedením, či už z pohľadu výkonu alebo emócie, ktorú hráči preniesli na ihrisko. V Podbrezovej sme mali výborný vstup, dali sme gól, ale nevyužili sme ďalšie šance. Tie nás napokon stáli víťazstvo. Súboj s Trenčínom ma nemilo prekvapil, na ťažkom teréne sme sa pohybovali horšie než súper a na konci sme mohli byť radi za bod. Pred posledným zápasom v Ružomberku sme celý týždeň chalanov pripravovali, aby mysleli len na víťazstvo. Výborne pracovala naša defenzíva, dali sme rozdielový gól a odviezli si mimoriadne dôležité tri body.

Aké ste v týchto zápasoch odpozorovali pozitíva a naopak, kde sú nedostatky mužstva?

V každom zápase sme skórovali a dvakrát sme udržali nulu. Ukázalo nám to, že ak celé mužstvo bude pracovať na defenzívnych úlohách a hrať disciplinovane, tak v ofenzíve máme takú silu a potenciál, že budeme vyhrávať. Čo sa týka nedostatkov, tak určite musíme popracovať na kondícii, aby chalani boli schopní makať deväťdesiat minút v plnej intenzite. Je dôležité, aby sa hráči koncentrovali len na svoj výkon a neriešili okolnosti. Existuje veľa faktorov, na ktorých ešte musíme pracovať.

 

V poslednom jesennom zápase sa v nominácii neocitol Filip Hološko. Môžete priblížiť, prečo ste sa tak rozhodli? Budete sa Filip hlásiť na prvom tréningu zimnej prípravy?

Filip v zápase s Trenčínom reagoval neadekvátne. Bol to emočný výbuch a jednorazové zlyhanie. Vedel, že to prehnal a veľmi chcel hrať v Ružomberku. Rozhodol som sa, že ho dočasne vyradím z kádra a nebude v nominácii na tento zápas. Rozprávali sme sa medzi štyrmi očami a všetko je medzi nami vyjasnené. Filip dostal rovnako ako ďalší hráči individuálny tréningový plán a v januári sa by sa mal zapojiť do prípravy s tímom. Verím, že sa po novom roku vráti silnejší či už fyzicky, alebo mentálne. Filip je odhodlaný pomôcť Slovanu v napĺňaní cieľov. Týmto považujem celú záležitosť za uzavretú.

Čo čaká hráčov v zimnej príprave?

Dôležité bude, aby všetci hráči boli zdraví. Chalani dostali individuálne tréningové plány, ktoré musia splniť, čiže určitú predprípravu absolvujú už doma. Vďaka tomu budeme môcť začiatkom januára nabehnúť do herných vecí, pracovať budeme aj na kondícii. Zima bude o fyzičke aj psychike. Chalani budú musieť makať v únave na tréningoch i v prípravných zápasoch. V ostrých dueloch totiž príde okamih, keď musíte zabrať aj napriek únave a práve na to sa chceme v príprave zamerať.

Fortuna liga sa od tejto sezóny hrá novým systémom, ktorý už teraz zvýšil atraktivitu súťaže, veď o prvú šestku sa bije osem tímov. Hodnotíte túto zmenu pozitívne?

Podrobnú analýzu by som si nechal až na koniec sezóny, no liga je podľa mňa atraktívnejšia. V prvej šestke bude všetko otvorené, každý bude môcť hrať o titul a o pohárové umiestnenie. Každý duel bude mať náboj a ani nepomýšľam na to, že by nám šestka mohla ujsť. Zaujímavé to bude aj v spodnej polovici, Senicu všetci odpisovali, no teraz sa zdvihla. Myslím si, že nás čaká zaujímavá jarná časť.

A na záver - aké máte plány na vianočné obdobie?

Určite sa budem venovať rodine i oddychu. Plánujeme dovolenku medzi Vianocami a Silvestrom, zrejme s rodinou a známymi pôjdeme na lyže, keďže všetci sme lyžiari. Futbal však nemôžem vytesniť z hlavy a preto sa budem podvedome tiež pripravovať na január. Je dôležité, aby sme všetci prišli späť oddýchnutí a plní síl pred jarnou časťou sezóny.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.