Úvod Správy Druhý gól v belasom

Druhý gól v belasom

Filip Kiss: „Štart do ligy je vždy dôležitý. Som rád, že sa nám vydaril. Zostáva dúfať, že to takto pôjde aj naďalej“

Najskôr sa presadil proti Zlatým Moravciam, o týždeň pridal už svoj druhý gól v drese Slovana Bratislava. Ofenzívny stredopoliar Filip Kiss, ktorý k nám prišiel v lete z Petržalky, strelil z pokutového kopu po faule Petra Boroša na Jakuba Sylvestra víťazný gól v nedeľňajšom dueli s Banskou Bystricou (2:0). „Samozrejme, pocity sú veľmi príjemné. Teší ma, že som skóroval už v druhom zápase. Výkon však z mojej strany nebol najlepší, no dôležité je, že sme zvíťazili,“ poznamenal Kiss, ktorý je momentálne na zraze reprezentácie do 21 rokov. Tím bývalého trénera Slovana Borisa Kitku sa pripravuje na kľúčový kvalifikačný zápas na majstrovstvá Európy 2011 so Srbskom.

Naša nádej teda pricestovala na zraz vo veľmi dobrej nálade. „Futbal mi chutí. Cítim zodpovednosť, keďže v lige nastupujem v základnej zostave. V Európskej lige síce ešte nedostávam šancu hneď od začiatku, ale teší ma, že na ihrisko prichádzam v priebehu zápasu. Ešte tak zlepšiť finálnu prihrávku a budem spokojnejší,“ uviedol 20-ročný špílmacher.

V tejto sezóne sa Slovanu príliš nedarí premieňať penalty. Práve na strely zo značky pokutového kopu sme prehrali v dueli o Slovenský superpohár so Žilinou, proti ViOnu zlyhali ako exekútori kapitán Radek Dosoudil a náš doterajší najlepší strelec v tomto ročníku Erik Grendel. Mladík Kiss sa však nemýlil, keď prišlo na lámanie chleba, neváhal: „Zobral som si loptu a išiel som kopať. Tréner sa pred zápasom pýtal, kto si trúfne na prípadný pokutový kop, keďže proti Zlatým Moravciam sme dva nepremenili. Niektorí chalani zdvihli ruku, no v tom momente som sa rozhodol zobrať zodpovednosť na seba a nakoniec sa to oplatilo.“

Svoj prvý gól zaznamenal Kiss v dueli so Zlatými Moravcami, keď nevyužitú penaltu v podaní spoluhráča Erika Grendela usmernil dorážkou za chrbát Martina Kuciaka. Po zápase vtedy s úsmevom hovoril o nacvičenom signále. Proti Dukle sa však nič podobné nekonalo. „Teraz som to už nemal v pláne takýmto spôsobom. Rozhodol som sa to zobrať priamo na seba a skórovať z pokutového kopu,“ skonštatoval Filip Kiss, ktorý má veľkú radosť z toho, že po štyroch kolách Corgoň ligy je práve Slovan Bratislava na čele tabuľky: „Štart do ligy je vždy dôležitý. Som rád, že sa nám vydaril. Zostáva dúfať, že to takto pôjde aj naďalej.“

Prišiel hrávať

V Slovane Bratislava je veľká konkurencia v stredovej formácii, no Filipovi Kissovi sa darí presadzovať sa hneď od príchodu z Petržalky. Nič na tom nemení fakt, že naša nádej patrí k najmladším hráčom v kádri. „Prišiel som sem s tým, že budem hrávať. Bolo mi však jasné, že tu je veľká konkurencia. Rozhodol som sa zabojovať a zatiaľ sa mi darí. Dúfam, že to bude lepšie a lepšie a moje výkony budú rásť,“ zakončil Kiss.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.