Šieste pokračovanie edície Belasé legendy venované Emilovi Pažickému

Krst knihy prebehne už na sobotňajšom ligovom zápase s Trenčínom.

Jedinečná edícia Belasé legendy, ktorá je venovaná nežijúcim osobnostiam ŠK Slovan Bratislava, sa dočkala šiesteho pokračovania. Najnovšie vydanie je venované legendárnemu kanonierovi a obrovskej osobnosti nášho klubu Emilovi Pažickému.

Emil Pažický bol legendárny kanonier, ktorý so Slovanom Bratislava získal tri československé tituly (1949, 1950 a 1955). V roku 1955 sa s devätnástimi presnými zásahmi stal najlepším strelcom československej ligy a je členom Klubu ligových kanonierov.

Úžasný životný i futbalový príbeh Emila Pažického sa dočkal aj knižného spracovania z pera Ladislava Harsányiho. Krst knihy za účasti belasých legiend a rodinných príslušníkov Emila Pažického sa uskutoční pred sobotňajším ligovým zápasom s Trenčínom, ktorého výkop je na programe o 15.00 h.

„Tešíme sa, že edícia Belasé legendy sa dočkala šiesteho pokračovania. Emil Pažický je osobnosť, ktorá vzbudzovala obrovské emócie. Pre náš klub odviedol ohromné množstvo obetavej práce a v histórii Slovana má nezastupiteľnú úlohu. Jeho športový život bol sprevádzaný aj kontroverziami, vie sa, že nemal práve najlepší vzťah s rozhodcami, keď komentoval ich verdikty. Kniha má 150 strán a fanúšikovia sa môžu tešiť na pútavé čítanie. Je v nej množstvo dobových fotografií i zaujímavostí zo života tohto belasého kanoniera,“ povedal projektový manažér ŠK Slovan Bratislava Stanislav Kramarič.

Cena knihy je stanovená na 11,90 eur, pre členov klubu platí zvýhodnená cena 9,90 eur. Publikáciu o Emilovi Pažickom si budete môcť premiérovo zakúpiť už počas ligového duelu s Trenčínom.

V edícii Belasé legendy doteraz vyšli publikácie o Michalovi Vičanovi, Karolovi Joklovi, Kolomanovi Göghovi, Petrovi, Dubovskom a Viliamovi Schrojfovi. Tieto publikácie si môžete zakúpiť on-line vo fanshope.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Belasí získali prvý bod v UEFA Youth League.
V akej zostave dnes nastúpia belasí?
Výkop zápasu so Gironou je dnes o 16:00.

Neprehliadnite

Zaži to najlepšie z historického okamihu! Vychutnaj si jedinečnú atmosféru prvého domáceho zápasu Slovana Bratislava v Lige majstrov proti Manchestru City.
Nový fanshop bude otvorený nasledovne:

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Nike

Hlavný partnerMain partner

Grafobal
Millioneo

Zlatí partneriGold partners

Intergroup
Grafobal Group
© 2024 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.