Úvod Správy Sylvestr: Bola to penalta

Sylvestr: Bola to penalta

Jakub Sylvestr: "Bolo to na penaltu. Boroš vystrčil nohu a trafil ma do brucha. Rozhodca správne zapískal"

Banská Bystrica držala v nedeľňajšej dohrávke krok so Slovanom Bratislava do 25. min., kedy prišiel dôležitý moment zápasu. Po strete nášho útočníka Jakuba Sylvestra a gólmana Dukly Petra Boroša odpískal hlavný rozhodca Kráľovíč pokutový kop a brankára poslal predčasne pod sprchy. Z penalty sa presadil stredopoliar Filip Kiss, po zmene strán pridal druhý gól Erik Grendel. Vyhrali sme 2:0.

Sylvestr: Bolo to na penaltu

Hneď po nariadení strely z 11 m sa Boroš poriadne rozčúlil, do ústnej konfrontácie sa dostal s hráčmi súpera aj rozhodcom. Podľa Jakuba Sylvestra však zbytočne. "Bolo to na penaltu. Boroš vystrčil nohu a trafil ma do brucha. Rozhodca správne zapískal," poznamenal slovenský reprezentant do 21 rokov.

Mladý útočník ešte nedal v tejto sezóne Corgoň ligy gól, no na pokutový kop sa netlačil. "Nebol som naň určený. Filip Kiss to našťastie premenil," vysvetlil okolnosti Jakub Sylvestr.

Podľa odchovanca Jupie Podlavice nehral tento moment kľúčovú rolu v zápase: "Myslím si, že vylúčenie zápas neovplyvnilo. Hrali sme dobre aj predtým a bolo len otázkou času kedy dáme gól. Potom sme si to už iba kontrolovali."

Po vylúčení sme to už mali v rukách

Bratislavčania mali do pokutového kopu jednu šancu - Milan Ivana umiestnil center Mareka Kuzmu tesne vedľa. "Prišli sem brániť. Na Slovan nechodí veľmi veľa tímov útočiť. Mali síce rozostavenie s dvoma útočníkmi, ale obranu majú kvalitnú. Nemyslím si, že keď nedáme gól hneď na začiatku, žeby sme mali pomalý rozbeh. Hrá sa 90 minút, skórovali sme ešte v prvom polčase," povedal Sylvestr a vyvrátil možnosť, žeby sa postupom času vnášala na kopačky slovanistov nervozita. "Nič také sa nedialo. Bolo to len otázkou času, kedy dáme gól.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.