Úvod Správy Deťom nepokazilo radosť ani zlé počasie

Deťom nepokazilo radosť ani zlé počasie

Deň detí je úspešne za nami a tešíme sa na ďalšie pokračovanie.

Futbalový klub ŠK Slovan v spolupráci so squat, o.z. zorganizoval 28. mája 2011 jedinečné a nezabudnuteľné oslavy zisku dvoch majstrovských titulov spojené s oslavou Dňa detí. Napriek nepriaznivému počasiu si prišli najmladší fanúšikovia ŠK Slovan na svoje.

V čase od 10:00 hod. do 17:00 hod. sme boli svedkami mnohých výnimočných okamihov, ktoré pre nás pripravili deti a študenti zo Základných umeleckých škôl v Bratislave (ZUŠ Exnarová a ZUŠ Jána Albrechta), tanečná škola M.A. Hip-hop unit a poslucháči herectva z Vysokej školy múzických umení, ako aj dospelí zabávači či športovci z futbalového klubu ŠK Slovan.

Z dôvodu zlého počasia sa rozhodli organizátori podujatia premiestniť jednotlivé atrakcie a sprievodný kultúrny program do priestorov telocvične na Futbalovom štadióne Pasienky, ktorý je momentálne domovom ŠK Slovan.

Pri vstupe do areálu vítali mladých futbalových nadšencov hostesky, ktoré ich hneď po príchode uviedli do priestorov telocvične. Každý účastník obdŕžal nálepky, pršiplášť (ako sa patrí, keď je počasie pánom) a tombolové lístky. Podmienkou účasti na tombole bolo nazbieranie aspoň štyroch pečiatok, ktoré si deti vyslúžili vo chvíli, keď sa zapojili do niektorej zo sprievodných aktivít. Pečiatky mohli získať za absolvovanie niektorej z nafukovacích atrakcií (nafukovací hrad, lezecké stena či obrí stolný ľudský futbal), za absolvovanie krátkeho tréningu s bratislavskými baseballistami či rugbystami, hier, ktoré pripravila spoločnosť AVE (odpadové hospodárstvo) či brankárskymi výkonmi na televíznej obrazovke hracieho rezortu Wii.
Možnosť získať pečiatku predstavovalo aj maľovanie na tvár v podaní „šmolkárskych“ vizážistiek či zakúpenie belasej cukrovej vaty alebo belasej ľadovej drene za symbolickú cenu. Celý výťažok z predaja cukrovej vaty a ľadovej drene, ktorú pripravili členovia neinvestičného fondu F84 putuje na podporu ľudí postihnutých autizmom.

Program podujatia otvoril kúzelník Talostan, ktorý po celú hodinu neúnavne zabával najmenších futbalových nadšencov. Po jeho vystúpení nasledovala choreografia „malých“ mažoretiek (v krásnych modro-bielych uniformách). Tanečné čísla následne predviedli aj deti a mládež zo ZUŠ Jána Albrechta a z tanečnej školy M.A. Hip-hop unit. Najžiadanejšou časťou programu bola autogramiáda hráčov ŠK Slovan. Svojou účasťou nás poctili: najlepší ligový strelec v uplynulej sezóne Filip Šebo, obranca Kristián Kolčák, brankár Peter Rusina a bývalý vynikajúci hráč Slovana a súčasný tréner juniorky Samuel Slovák. Na autogramiáde nechýbali ani obe majstrovské trofeje, ktoré získal ŠK Slovan v tohtoročnej lige a v Slovenskom pohári.

Nezabudnuteľný slovenský hudobný skladateľ a spevák Vašo Patejdl otvoril druhú, poobedňajšiu časť programu. Po ňom nasledovalo hudobné vystúpenie žiakov ZUŠ Exnarová – skupiny Music&Fellows. V ich podaní odzneli veľké populárne hity súčasnosti. Na záver programu predviedli detským divákom svoje umenie poslucháči Vysokej školy múzických umení v Bratislave hrou O psíčkovi a mačičke.

Na záver akcie, ako čerešničku na torte, pripravili organizátori tombolu pre všetky aktívne deti. Ceny do súťaže venovali: Futbalový klub ŠK Slovan, spoločnosť Adidas, obchod s darčekovými predmetmi pre všetkých športových priaznivcov AllForFan.com, predajca bicyklov a cyklistického vybavenia Green Bike, a distribučná filmová spoločnosť Itafilm, ktorá v auguste tohto roka distribuuje do slovenských kín nový animovaný film Šmolkovia 3D.

O pitný režim detí sa postarala spoločnosť Lucka, hračky a občerstvenie zabezpečili McDonald’s a spoločnosť so zdravou výživou CT-Well. 

Futbalový klub ŠK Slovan je hlboko vrytý v srdciach mnohých ľudí, čo dokazuje, že aj keď nám počasie neprialo, Deň detí Slovan poctilo svojou účasťou niekoľko stoviek detských návštevníkov z Bratislavy a blízkeho okolia. Prvý ročník tejto akcie v réžii ŠK Slovan je napriek nepriaznivým okolnostiam úspešne za nami. Tešíme sa na Vás v budúcom roku.

Organizátori: ŠK Slovan, squat, o.z.

Partneri: Kúzelník Talostan, ZUŠ Jána Albrechta, ZUŠ Exnarová, M.A. Hip-hop unit, Rugby club Slovan Bratislava, Baseball Club Slovan Bratislava, neinvestičný fond F84

Reklamní partneri: Lucka, McDonald’s, AVE, Adidas, Green Bike, CT-Well, Itafilm (Šmolkovia), AllForFun.com, Bublinka

Mediálny partner: TA3

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.