Úvod Správy Niké liga V prvom kole súboj najúspešnejšieho a najstaršieho slovenského klubu

V prvom kole súboj najúspešnejšieho a najstaršieho slovenského klubu

Slovanisti sa v 1. kole Fortuna ligy 2017/18 predstavia v nedeľu 23. júla o 19.00 h v Poprade, kde sa stretnú s 1. FC Tatran Prešov.

Súboj najúspešnejšieho a najstaršieho slovenského klubu – to prinesie prvé kolo novej sezóny Fortuna ligy. Belasí budú v NTC Poprad bojovať o body s Tatranom Prešov, ktorý bol v minulej sezóne nováčikom súťaže a obsadil jedenáste miesto.

Naši futbalisti v Poprade otvárali aj jarnú časť predchádzajúceho ročníka, vyhrali tam vtedy 2:0 po dvoch individuálnych prienikoch Soumaha. Východniarov sme v Bratislave zdolali v závere sezóny 3:1 (góly Soumah, Ligeon, Rundič) a na jeseň 2016 sa na Pasienkoch zrodila remíza 1:1, keď na krásny gól de Kampsa odpovedal Tatran v nadstavenom čase. „Do Popradu sme pricestovali v prakticky rovnakom zložení, v akom sme nastúpili v pohárovom zápase v Dánsku. Vieme, že náš súper sa proti Slovanu maximálne namotivuje. Je dôležité, aby sme do hry preniesli veci z tréningov, hrali ofenzívne, vytvorili si šance a tentoraz ich aj premenili. Zajtra ešte nemôžeme počítať s Ibrahimom Rabiom, ktorý individuálne trénuje. Do konca prestupového obdobia ešte naše mužstvo potrebujeme posilniť a zvýšiť konkurenciu na jednotlivých pozíciách. Verím vo vedenie klubu, máme určitú stratégiu a som presvedčený, že zvýšime silu kádra,“ povedal tréner Ivan Vukomanovič.

Belasí ťahajú proti Prešovu už viac než päťročnú sériu bez prehry, Tatran naposledy triumfoval v poslednom kole ročníka 2011/12. Na štadión v Poprade navyše máme príjemné spomienky aj vďaka triumfu vo finále Slovenského pohára 2016/17 nad Skalicou výsledkom 3:0.

Ligové štarty v posledných rokoch belasým vychádzajú, v ročníku 2014/15 doma zdolali Podbrezovú 2:1, o rok neskôr vyhrali 2:1 v Zlatých Moravciach a pred rokom triumfovali 1:0 v Senici.

Prešovčania sa v lete posilnili. Z Trenčína prišli na hosťovanie obranca Udeh a krídelník Adekunle, z Videotonu prišiel Lénárt, z Dunajskej Stredy bývalý mládežnícky reprezentant Roland Černák a takisto poľský útočník Wiezik. Naopak, káder opustili Dávid Leško (Podbrezová) a dvojica Kubus – Rolinc. Trénerom tímu zostal Miroslav Jantek.

Duel 1. FC Tatran Prešov – ŠK Slovan Bratislava sa začína v nedeľu 23. júla o 19.00 h na štadióne NTC Poprad a povedie ho rozhodcovská trojica Kráľovič – Balko, Lieskovský. Fanúšikovia Slovana si vstupenky do sektora hostí môžu zakúpiť priamo na štadióne, zápas naživo odvysiela Huste.tv.

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.