Úvod Správy Európska liga Súperom v 2. predkole úspešný dánsky nováčik

Súperom v 2. predkole úspešný dánsky nováčik

Predstavujeme druhého súpera belasých v tohtoročnej edícii Európskej ligy – dánsky tím Lyngby BK.

Slovanisti už zajtra o 20.15 h privítajú v úvodnom zápase 2. predkola Európskej ligy dánsky Lyngby BK. Dnes popoludní sa uskutočnia tlačové konferencie a oficiálne tréningy, z ktorých vám prinesieme podrobné informácie. Ešte predtým si predstavme zaujímavého dánskeho súpera.

Úspešný nováčik

Lyngby BK sa v sezóne 2016/17 vrátil do najvyššej dánskej prestávke po štvorročnej prestávke. Návrat tradičného klubu prebehol vo veľkom štýle. Náš súper obsadil v konečnej tabuľke tretiu priečku, keď v 36 zápasoch získal 58 bodov. Zaujímavé je, že po základnej časti dánskej ligy mal Lyngby BK najmenej produktívny útok spomedzi všetkých štrnástich mužstiev (skóre 25:23 z 26 duelov). Konečné skóre 42:35 z 36 zápasov svedčí, že Lyngby má zároveň pevnú defenzívu. V nadstavbovej skupine si Lyngby vybojoval tretie miesto aj vďaka víťazstvu 3:1 nad majstrovským FC Kodaň či triumfom 3:0 v Midtjyllande v priamom súboji o bronzový stupienok. Mimochodom, Midtjylland v sezóne 2015/16 zdolal v Európskej lige Manchester United 2:1.

Zohraný káder

Mužstvo pod vedením trénera Davida Nielsena je pohromade niekoľko rokov a využíva dobré fyzické predpoklady hráčov, ktorí sú vysokí a často úspešní v osobných súbojoch. Vekové zloženie kádra je rôznorodé – nájdeme tam mladíkov aj skúsených futbalistov. Kapitánom mužstva je 32-ročný stredopoliar Thomas Sorensen. Je to menovec Thomasa Sorensena, bývalého brankára anglických mužstiev Sunderland, Aston Villa či Stoke City.

V Európe po dlhých rokoch

Lyngby BK hrá v Európe prvýkrát od sezóny 1992/93. V prvom predkole tohtoročnej edície Európskej ligy si poradil s waleským Bangor City po výsledkoch 1:0 doma (gól Blume) a 3:0 vonku (góly Larsen 2, Kjaer). V minulosti si Lyngby zahral v európskej súťaži aj s naším niekdajším federálnym rivalom Spartou Praha. V roku 1984 sa v rámci Európskeho pohára majstrov zrodila v Prahe remíza 0:0 a v odvete triumfovala Sparta v Kodani 2:1. Víťazný gól pražského celku dal Stanislav Griga, tréner, ktorý v ročníku 1999 doviedol Slovan k zisku double.

Zaujímavý príbeh klubu z predmestia Kodane

Lyngby je predmestie Kodane nachádzajúce sa na východnom pobreží ostrova Sjaelland. Klub bol založený v roku 1921, za dobu svojej existencie získal dva dánske tituly (1983, 1992) a trikrát vyhral Dánsky pohár (1984, 1985, 1990). V decembri 2001 Lyngby skrachoval a po sezóne bol preradený o dve súťaže nižšie. Postupne sa však vrátil na profesionálne poschodia dánskeho futbalu, kam historicky patrí. 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.