Úvod Správy Prípravné zápasy Výborná skúsenosť pre mladíkov, potešili krásne góly

Výborná skúsenosť pre mladíkov, potešili krásne góly

Belasých vo včerajšom prípravnom zápase s Nitrou výnimočne viedla trénerská dvojica Vladimir Radenkovič – Ján Kozák ml.

Keďže tréner Ivan Vukomanovič spoločne so športovým riaditeľom Richardom Trutzom, mládežníckymi trénermi a  mladíkmi z našej Akadémie v sobotu podporili charitatívnu akciu „Káčer na bicykli,“ slovanistov v prípravnom zápase s Nitrou viedli asistent trénera Vladimir Radenkovič a tréner juniorky Ján Kozák ml. Ivan Vukomanovič zápasové dianie pozorne sledoval z televízneho stanovišťa.

Za Slovan nastúpil proti Nitre kombinovaný tím, zložený z hráčov A-mužstva, ktorí nezasiahli do zápasu v Jerevane a mladíkov z juniorky či dorastu. Omladený tím v zaujímavom súboji zdolal čerstvého fortunaligistu 3:2. „Pred zápasom sme hráčom zdôrazňovali, že aj keď je to prípravný zápas, stále hrajú so znakom Slovana na hrudi a musia k nemu pristúpiť s maximálnou vážnosťou. Veľké kluby sú charakteristické víťaznou mentalitou a rešpektom hráčov k farbám, ktoré reprezentujú. Snažíme sa im túto identitu vštepiť, keďže Slovan je klub, ktorý musí vždy túžiť po víťazstve. Dali sme šancu viacerým futbalistom z našej akadémie. Pripravili sme kombinovaný tím, ktorý proti Nitre odohral dobrý zápas a napokon sme sa tešili z triumfu. Pre mladíkov to bola výborná skúsenosť zahrať si proti ligovému mužstvu po boku skúsenejších hráčov. Myslím si, že tento zápas splnil účel, viacerí mladí chalani ukázali svoj potenciál byť v budúcnosti platnou súčasťou prvého tímu,“ zhodnotil zápas Vladimir Radenkovič, ktorý viedol mužstvo z lavičky spoločne s Jánom Kozákom ml.

Gólovým debutantom bol 17-ročný ľavý obranca Samuel Kozlovský, ktorý si pekne narazil loptu so Samuelom Šefčíkom a potom rutinérsky obišiel nitrianskeho brankára. Nádherný bol aj druhý zásah belasých, o ktorý sa postaral Samuel Šefčík krásnym obstrelom z priameho kopu. Tretí presný zásah padol po peknej krídelnej akcii a koncovke Lesleyho de Sa, ten sa presadil medzi dvomi obrancami. „Rozhodne nás potešili tri pekné góly. Dôležité boli aj zákroky oboch mladých brankárov. Samuel Kozlovský pri svojom premiérovom góle za A-mužstvo dokázal, že má aj ofenzívne kvality. Trúfnuť si z postu ľavého obrancu na narážačku a takú parádnu koncovku, to chce odvahu a kvalitu. Samuel Šefčík priame kopy skúša už dlho na tréningoch, preto ma ani neprekvapilo, že trafil tak nádherne. Tretí presný zásah v podaní Lesleyho de Sa bol víťazný a pre Lesleyho veľmi dôležitý, verím, že mu dodá sebadôveru,“ uzavrel Vladimir Radenkovič.

Od pondelka belasí znovu trénujú, najbližšie ich čaká domáca odveta 1. predkola Európskej ligy s FC Pjunik (vo štvrtok 6. júla o 19.00 h na Pasienkoch).

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.