Úvod Správy Stopercentný anglický týždeň juniorky

Stopercentný anglický týždeň juniorky

Juniori Slovana Bratislava zvíťazili nad Martinom 1:0.

Juniori Slovana majú za sebou vydarený týždeň – v rozmedzí siedmich dní odohrali tri zápasy, v ktorých získali maximálny počet deviatich bodov. Na domáce víťazstvá s Novým Mestom nad Váhom a Banskou Bystricou nadviazali aj s Martinom. Belasí boli v súboji 7. kola II. ligy západ o udržanie sa v súťaži aktívnejší, dlho však nedokázali prekonať brankára Hažera. Podarilo sa im to v 83. minúte po premenenej penalte Uroša Damnjanoviča.

Tréner Ján Kozák ml. urobil v základnej zostave oproti stredajšiemu zápasu s Banskou Bystricou niekoľko zmien. S kapitánskou páskou na rukáve nastúpil Samuel Šefčík a na hrote útoku dostal priestor Daniel Petráš. V prvom polčase sa hral svižný futbal s príležitosťami na oboch stranách. Bližšie ku gólu bol Slovan, keď už v 16. min skončila Nedorostova utešená strela na brvne martinskej brány. Naši juniori boli v ofenzíve aktívni, po polhodine hry neuspel Morócz z bezprostrednej blízkosti a v závere prvého dejstva nedorazil Damnjanovič loptu do odkrytej brány po akcii Hrebačku. V pohotovosti bol aj Tomáš Rybár, ktorý zneškodnil niekoľko dobrých možností hostí z Turca. Do kabín odchádzali mužstvá za stavu 0:0.

V druhom dejstve šancí trochu ubudlo, slovanisti sa naďalej snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale pri svojich ofenzívnych akciách často zlyhávali vo finálnej fáze. V 68. min mali príležitosť hostia, brankár Rybár však dobre zareagoval pri priamom kope v podaní Lanka. Belasí napokon až v samotnom závere odkliali čaro martinského brankára. Petráš bol v 82. min faulovaný v šestnástke a rozhodca nariadil pokutový kop. Damnjanovič z penalty trafil presne k žrdi a pridal svoj štvrtý jarný zásah – 1:0. Hostia sa ešte v závere snažili reagovať na nepriaznivý stav, no Rybár si bez väčších ťažkostí udržal čisté konto.

Juniori vyhrali tretíkrát v rade a anglický týždeň zavŕšili so ziskom deviatich bodov. Znamená to aj tabuľkový posun, Slovan so ziskom 29 bodov poskočil na tretie miesto nadstavbovej tabuľky pred Banskú Bystricu. Najbližšie sa belasí predstavia v nedeľu 14. mája o 17.00 h na ihrisku Svätého Jura.

 

ŠK Slovan Bratislava juniori – MŠK Fomat Martin 1:0 (0:0)

Gól: 83. Damnjanovič (z 11 m)

Žltá karta: 85. Pinte (Slovan juniori)

Rozhodovali: Nemček – Sluj, Čajka

Návšteva: 80 divákov

Slovan juniori: Rybár – Hrebačka, Ondruš, Nedorost, Morócz (78. Molnár) – Rigo – Šefčík (40. Lády), Damnjanovič, Mašulovič (78. Bajza) – Pinte – Petráš

Martin: Hažer – Melich, Stašík, Romančík (57. Kračmer), Ďungel  - Gríger, Boďa (25. Jadroň), Turčina, Jesenský – Lanko, Repáň (74. Burger)

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.