Úvod Správy Malý zázrak

Malý zázrak

Tréner Slovana Bratislava Karel Jarolím zažil prvé double vo svojej kariére.

Keď sme zimovali na piatej priečke, mal bezsenné noci. Napriek tomu tréner Slovana Bratislava Karel Jarolím dokázal dať mužstvu tvár a Slovan jedno kolo s predstihom získal titul a navyše sa tešil aj z víťazstva v Slovenskom pohári.

„Podaril sa nám malý zázrak. Ani vo sne by mi nenapadlo, že jedno kolo pred koncom oslávime titul,“ skonštatoval po stretnutí 32. kola s Dubnicou (3:1) šéf realizačného tímu a následne vyzdvihol dôležitosť kvalitnej zimnej prípravy: „Pracovali sme zodpovedne ako každé druhé mužstvo. Určite však nie je náhoda, že sme trinásť zápasov vyhrali v druhých polčasoch. Hráčom som vždy zdôrazňoval, aby hrali trpezlivo. Súperovi potom dochádzajú sily, organizácia hry už nie je stopercentná a to sa nám osvedčilo.“

Niekdajší úspešný kormidelník Slavie Praha dosiahol prvé double vo svojej trénerskej kariére. „Je to moja premiéra. Získal som však už titul a dostal sa do Ligy majstrov. Pre mňa je to obrovská motivácia do ďalšej práce. Pomohlo nám aj to, že súperi zaváhali. Žilina viedla o dvanásť bodov, ale to je ich problém. Mali to vo svojich rukách, ale my sme dokázali využiť ich chyby. Preto titul patrí nám. Svoju úlohu zohrali obidva faktory,“ poznamenal Jarolím, ktorého jeho zverenci v šatni vykúpali.

Skresať dvanásťbodový odstup na čelo tabuľky a vybudovať si sedembodový náskok, to už niečo znamená. „V titul som začal veriť asi po víťaznom zápase v Senci, keď sme sa dostali na čelo“ uviedol 54-ročný kouč, ktorý sa vyjadril, že po tejto skúsenosti už preberie mužstvo len počas zimnej alebo letnej prestávky. „Asi sa poopravím. Túto možnosť teda nevylučujem,“ so smiechom povedal Jarolím.

Potom však už vážnejšie dodal: „Počas jesene som prežíval obrovskú traumu. Bolo to strašné. Nemali sme sa o čo oprieť a zlomiť zlé výsledky. Je to o vôli, ale hráči musia mať sily, na ktoré siahnu. Tie tu neboli.“

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.