Úvod Správy Sme majstri, máme rekordný šiesty titul!

Sme majstri, máme rekordný šiesty titul!

Slovan Bratislava jedno kolo s predstihom slovenským majstrom!

Sme majstri! Po víťazstve nad Dubnicou (3:1) sa naši chlapci tešia zo zaslúženého triumfu v Corgoň lige v sezóne 2010/2011. Pred posledným kolom máme na konte o sedem bodov viac ako najväčší konkurent v boji o titul zo Senice, ktorý prehral v Ružomberku. Slovanisti získali šiesty titul v ére samostatnosti a sú teda najúspešnejším klubom na Slovensku.

Ako prvý mohol skórovať domáci Erik Grendel, v 5. min po nacvičenej situácii vystrelil zvnútra šestnástky nad. Na druhej strane to skúšal Gorelka, spoza pokutového územia netrafil bránku. Slovan išiel do vedenia v 19. min a to keď Karim Guédé z asi 18 m vystrelil k ľavej žrdi bránky Kováča – 1:0. Už o tri minúty neskôr mohol vyrovnať Polách, ale samostatný únik zakončil len do rukavíc gólmana Matúša Putnockého. Následne sa k dvom strelám dostal kanonier „belasých“ Filip Šebo. Najskôr mieril vedľa, potom spoza šestnástky presne a tvrdo, ale Kováč si poradil. Ako blesk z jasného neba prišlo po akcii Dubničanov na jeden dotyk vyrovnanie v 35. min. Na jej konci bol Vavrík, ktorý sa presadil strelou popod Putnockého – 1:1. Považania mohli ísť do vedenia v závere prvého polčasu, no Šulek po priamom kope trafil loptu pred Putnockým úplne zle.

Hneď po zmene strán našiel Igor Žofčák Šeba, ktorý trafil z uhla po kľučke na Kováča iba bočnú sieť. V 63. min sa slovanisti dostali opäť do vedenia. Prihrávku striedajúceho Juraja Halenára usmernil za chrbát brankára Kováča Filip Šebo. V 76. min v zúfalej snahe mieril z veľkého uhla Ižvolt na bránku, Putnocký sa nenechal prekvapiť. V 86. min ešte upravil na konečných 3:1 Filip Šebo, ktorý zaznamenal jubilejný 20. tohtosezónny gól, keď mu nezištne po samostatnom úniku prihral Igor Žofčák. V závere zápasu mohol ešte zvýšiť Milan Ivana, ale sám pred Kováčom netrafil bránku.

ŠK Slovan Bratislava – MFK Dubnica 3:1 (1:1)

Góly:
19. Guédé, 63. a 86. Šebo – 35. Vavrík

Žlté karty: 53. Hrdlička, 85. Guédé, 90. Štepanovský – 68. T. Zápotoka

Domáci: Putnocký – Pasuchek, Kolčák, Dobrotka, Hrdlička – Bagayoko (68. Štepanovský), Guédé, Kiss (58. Halenár), Žofčák – Grendel (77. Ivana), Šebo

Hostia: Kováč – Ižvolt, Trousil, Nosek, Beňo – Šulek – Vavrík, Polách, Bruško (78. Ľupták), J. Zápotoka (66. T. Zápotoka) – Gorelka (58. Grabež)

Rozhodovali: Kráľovič – Balko, Košecký

Návšteva: 4138 divákov

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.