Úvod Správy M. Masaryk: Prehra bolí, ale na dievčatá som hrdý

M. Masaryk: Prehra bolí, ale na dievčatá som hrdý

Slovanistky po štvrtýkrát neuspeli vo finále Slovenského pohára. Bardejovu podľahli po rozstrele zo značky pokutového kopu.

Futbalistky Slovana zažili vo finále Slovenského pohára žien v Poprade nepríjemnú reprízu z minulého roka. Vo finálovom súboji sa opäť stretli s Partizánom Bardejov, s ktorým zviedli vyrovnanú bitku a o víťazovi museli rozhodnúť až pokutové kopy. V tých mali viac pokoja na kopačkách Bardejovčanky. Belasé štvrtýkrát po sebe odišli z finále porazené a na zisk tejto trofeje čakajú od roku 2013.

Jedným z kľúčových okamihov duelu bol gól Bardejovčaniek „do šatne,“ keď Dimitrijevič skórovala hlavičkou v 43. minúte. Druhý polčas sa zmenil na belasé dobýjanie brány východniarok, ktoré sa snažili ubrániť tesný náskok. Slovanistkám pomohlo aj potrebné šťastie. V 77. minúte centrovala Juríková zo štandardky do šestnástky, kapitánka Alexandra Hollá zviedla hlavičkový súboj s Dimitrijevič, ktorá si loptu zrazila do vlastnej brány a bolo vyrovnané. „Zápas mal od prvej minúty dobré tempo. Snažili sme sa kontrolovať hru, čo sa nám aj darilo a škoda, že sme za stavu 0:0 nevyužili gólové príležitosti. Zabrzdil nás inkasovaný gól zo štandardnej situácie, ktorú sme nezvládli.  V druhom polčase sme museli zlepšiť pohyb, aktivitu na súperovej polovici a výsledkom bol vyrovnávajúci presný zásah,“ povedal tréner nášho ženského výberu Martin Masaryk.

V závere mohli oba tímy rozhodnúť. Veľkú šancu mal Bardejov, Matúšková však predviedla na čiare reflexívny zákrok a na dvakrát vyrazila hlavičku bardejovskej útočníčky. Štyri minúty pred koncom sa mohla Juliána Čahojová stať hrdinkou zápasu, no hlavičkou zblízka prestrelila bránu Bardejova. V penaltách mali pevnejšie nervy východniarky, rozstrel vyhrali 4:1. „Na jednej strane je to veľký smútok, prehrali sme už štvrté finále po sebe. Zároveň som hrdý na dievčatá za to, ako pristupovali k svojim povinnostiam a ako na ihrisku pracovali. Taký je futbal, nám neostáva nič iné, len pracovať ďalej a opäť zabojovať v najbližšom ročníku. Zostáva nám ešte ligová súťaž, kde boj o titul už nie je v našich rukách, no veríme do posledného kola. My musíme hrať naplno a veriť stále do poslednej sekundy,“ uzavrel Martin Masaryk.

 

Finále rečou štatistík:

Partizán Bardejov – ŠK Slovan Bratislava 1:1 (1:0), 4:1 na pok. kopy

Góly: 43. Dimitrijevič – 77. Dimitrijevič (vl.)

Bardejov: Gyomraiová – Rosoľanková (64. Vagaská), Dimitrijevič, Gmitterová, Pivovarníková (70. Hviščová, 90. Hovancová) – Lemešová – Mikolajová, Galarovičová – Mazurová (87. Trejová), Havranová, Bochinová

Slovan: Matúšková – Bačová, Kulová, Juríková, Pračková – Hollá, Kovaľová (58. Šurnovská) – Čahojová, Kaláberová, Švecová (86. Horváthová) - Pálenčíková

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.