Úvod Správy Juniori úspešní v päťgólovej prestrelke

Juniori úspešní v päťgólovej prestrelke

Juniori Slovana Bratislava zvíťazili nad Banskou Bystricou 3:2.

Juniori Slovana Bratislava v 6. kole nadstavbovej skupiny II. ligy západ o udržanie sa v súťaži triumfovali nad Banskou Bystricou 3:2. Zaujímavý zápas priniesol atraktívnu gólovú prestrelku, ktorá rezultovala vo štvrté jarné víťazstvo našich juniorov. Dva presné zásahy zaznamenal Uroš Damnjanovič, jeden gól pridal Lesley de Sa. Juniorka má v tabuľke 26 bodov, na štvrtom mieste sa bodovo vyrovnala práve Banskej Bystrici.

Na Pasienkoch sa na mokrom teréne začalo zostra a už po siedmich minútach sa menilo skóre. Ligeonov center si na zadnej žrdi našiel Damnjanovič, ktorý parádnym volejom vymietol pravý dolný roh brány – 1:0. Tomáš Rybár si prvý raz zachytal v 11. min, keď pred Daňovským stiahol strieľaný center Daniela. Nebezpečnejšie to vyzeralo v 15. min, Rejdovian sa volejom oprel do odrazenej lopty a Rybár predviedol náročný zákrok pri svojej pravej žrdi. O štyri minúty však už bolo vyrovnané, Slančík prenechal loptu Rejdovianovi, ktorý z hranice šestnástky namieril k ľavej žrdi – 1:1. Belasí okamžite odpovedali. Ligeon v 22. min pekne prešiel po pravom krídle, z úrovne bránkovej čiary dal pod seba Damnjanovičovi a ten z otočky trafil priam ideálne, lopta sa od protiľahlej žrde odrazila do siete – 2:1. Belasí boli naďalej aktívni, Pinte v 27. min vystrelil spoza šestnástky tesne nad bránu. Hostia sa pripomenuli v 37. min, Danielova strela z uhla presvišťala okolo pravej šibenice. Vzápätí sa de Sa perfektne uvoľnil na pravom krídle a nezištne vyzval na gólovú koncovku Pinteho, ktorý ale namieril len do brankára. V 41. min znovu de Sa ponúkol Damnjanovičovi vyloženú pozíciu centrom na zadnú žrď, no srbský stredopoliar hetrik nedokonal, zblízka trafil len bránkovú konštrukciu.

V druhom polčase pohrozili ako prví hostia. Daňovský si v 60. min prebral loptu na ľavom krídle, prudko vystrelil a Rybárovi pomohla pravá žrď. Zakrátko mal Daňovský ďalšiu veľkú šancu, keď strieľal osamotený z úrovne bieleho bodu. Rybár však loptu famózne zasiahol svojou ľavou nohou a následne mu opäť pomohla aj žrď. V 68. min bol Daňovský dokonca sám pred päťkou a odkrytou bránou, Molnár sa mu však skvele vrhol pod nohy a zastúpil Rybára na bránkovej čiare. O tri minúty sa potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš. Rigo už z úrovne bránkovej čiary vrátil loptu do stredu šestnástky, kde bol de Sa, ktorý trafil milimetrovo k ľavej žrdi a Brač ani nestihol zareagovať – 3:1. Už v 74. min to bolo znovu o jeden gól, Daňovský našiel vpredu striedajúceho Vilu a ten v súboji zoči-voči prekonal Rybára – 3:2. V 85. min skúšal Mašulovič šťastie spoza šestnástky, jeho pokus však smeroval nad bránu. Hostia si šancu vypracovali až v 87. min, Savič pálil z priameho kopu, Rybár ale loptu dokázal vyboxovať. Následne opäť Daňovský hlavičkoval z bezprostrednej blízkosti, no netrafil loptu ideálne a Rybár bez väčších ťažkostí zasiahol. V nadstavenom čase ešte Rybár pokryl pokus Šmehyla spoza šestnástky. Belasí už víťazstvo udržali a radovali sa z cenných troch bodov.

 

ŠK Slovan Bratislava juniori – FK Dukla Banská Bystrica 3:2 (2:1)

Góly: 7., 22. Damnjanovič, 70. de Sa – 19. Rejdovian, 74. Vila

Žlté karty: 25. Majerčák, 77. Nedorost, 90. Mašulovič – 65. Vitek, 81. Slančík, 90. Fuják

Rozhodovali: Dohál – Galo, Zemko

Slovan juniori: Rybár – Ligeon (63. Lády), Majerčák, Nedorost, Molnár – Rigo – Pinte, Mašulovič, Damnjanovič, de Sa (84. Morócz) – Tereshchenko (46. Ďuriš)

Banská Bystrica: Brač – Vitek (69. Vila), Snitka, Cvik, Ungar (46. Fuják) – Savič – Daniel, Šmehyl, Slančík (86. Malík), Rejdovian  - Daňovský

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.