Úvod Správy Do Trnavy aj s uzdraveným Čavričom

Do Trnavy aj s uzdraveným Čavričom

Slovanisti sa v stredu o 17.20 h stretnú v 136. derby so Spartakom Trnava.

Fortuna liga počas týždňa pokračuje svojím 29. kolom, v ktorom slovanisti vycestujú do Trnavy. V 136. pokračovaní tradičného derby už budú môcť počítať aj so srbským útočníkom Aleksandarom Čavričom, ktorý sa do hry vracia po zranení. Derby bude súbojom druhého tímu tabuľky so siedmym, Slovan a Trnavu delí 14 bodov. Zápas odvysiela v priamom prenose televízia Dajto.

Belasí sa pokúsia zastaviť nepriaznivú výsledkovú sériu. Po výbornom vstupe do jari zažívajú v závere apríla náročné obdobie, keď gólmi v posledných minútach prehrali v Dunajskej Strede, Ružomberku i doma so Žilinou. „Neznášam prehry a to viac ma hnevajú tri porážky po sebe. Som sklamaný z výkonov niektorých hráčov v poslednej dobe. Ja ako tréner taktiež prijímam plnú zodpovednosť za svoje rozhodnutia a akceptujem výčitky. Samotný faktor derby musí byť pre každého hráča veľkou výzvou a motiváciou. Derby je pre náš klub výnimočné a momentálne myslím len naň, finále pohára nasleduje až potom. Ktokoľvek zajtra dostane šancu, musí sa pobiť o každú jednu loptu, v každom súboji ísť naplno a pokúsiť sa vyhrať tento zápas. Naposledy sme s Trnavou prehrali 0:1, teraz je tu príležitosť na odplatu,“ vyhlásil na margo zajtrajšieho duelu tréner Ivan Vukomanovič.

Srbský tréner Slovana po súboji so Žilinou avizoval, že v ďalšom priebehu ligovej súťaže by mali dostať viac priestoru aj mladí hráči. „Pravdepodobne vezmeme aj našich mladíkov, aby okúsili atmosféru tohto zápasu. V poslednej dobe dostalo šancu veľa hráčov z aktuálneho kádra a nie vždy sa dalo povedať, že ju využili. Mladí hráči pracujú na tréningoch veľmi dobre a v zápasoch budú môcť ukázať, čo v nich je. Všetci bojujeme o svoje miesto v Slovane aj pre ďalšiu sezónu. Každý hráč musí ukázať, či si zaslúži nosiť dres Slovana.“

Pozitívom je, že po trojtýždňovej pauze by sa mal na ligové trávnik vrátiť 22-ročný útočník Aleksandar Čavrič, ktorého Slovan získal v septembri a odvtedy je veľmi platnou oporou útočnej formácie. Na súperov platí jeho rýchlosť i kvalita v osobných súbojoch. „Aleksandar Čavrič bude v Trnave súčasťou tímu a dnes po tréningu sa rozhodneme, koľko minút strávi na ihrisku. Pre zranenia budú chýbať Mitchell Schet a Vernon de Marco, ktorí by mali naplno trénovať od štvrtka a pravdepodobne budú k dispozícii aj na pohárové finále. Je možné, že v zostave opäť urobíme určitú rotáciu a nenastúpia niektorí hráči, ktorí zasiahli do duelu so Žilinou,“ uzavrel Ivan Vukomanovič. Dodáme, že kvôli trestu za päť žltých kariet sa v derby určite nepredstaví Tamás Priskin.

Posledné tri derby v Trnave sa skončili remízami 0:0. V prebiehajúcej sezóne boli oba vzájomné zápasy vyrovnané, v Trnave sa zrodila bezgólová remíza a v decembri v Bratislave belasí tesne podľahli 0:1. Celková bilancia z derby hovorí v náš prospech – 57  víťazstiev, 35 remíz a 43 prehier. Najvýraznejšie víťazstvo nad Trnavou v posledných rokoch dosiahli slovanisti takmer presne pred rokom (20. apríla 2016), keď doma vyhrali 4:1. O dva zásahy sa vtedy pričinil Róbert Vittek (strieľajúci na fotografii).

K derby sa viaže aj jeden historický zápis. Na súboj s Trnavou na jeseň 1996 si na Tehelné pole našlo cestu 22 354 divákov, čo je dodnes najvyššia návšteva na ligovom zápase v dejinách samostatného Slovenska. Belasí vtedy vyhrali 3:1 po zásahoch Németha, Tittela a Gomesa.

Trnavčania mali náročný vstup do jarnej časti, keď sa trápili najmä s efektivitou. Na jar zatiaľ dosiahli dve víťazstvá, 1:0 v Podbrezovej a 4:0 s Prešovom. V poslednom kole mal Spartak voľno. Kapitánom tímu je Lukáš Greššák, ktorý prebral pásku po zimnom odchode Mikoviča. Trénerom Spartaka je Miroslav Karhan, ktorý si svojho času zahral v reprezentácii spolu s naším útočníkom Róbertom Vittekom.

Zápas FC Spartak Trnava – ŠK Slovan Bratislava sa začína v stredu 26. apríla o 17.20 h a povedie ho rozhodcovská trojica Horváth – Balko, Weiss. Priamy prenos odvysiela televízia Dajto. 

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.