Úvod Správy Zdolali Spartu aj Slaviu, finále sa rozplynulo v derby

Zdolali Spartu aj Slaviu, finále sa rozplynulo v derby

Old Boys Slovana majú za sebou vydarené vystúpenie na podujatí Návrat k československej lige.

Druhý aprílový víkend patril v Trnave atraktívnemu futbalovému turnaju, na ktorom sa stretlo osem mužstiev so zostavami nabitými známymi futbalovými menami. Meranie síl na turnaji „Návrat k československej lige“ prinieslo nádych federálnych čias, keď kluby ako Slovan Bratislava, Sparta Praha, Slavia Praha či Spartak Trnava pravidelne zvádzali tuhé boje o majstrovské trofeje v rámci spoločnej federácie.

Na podujatí nemohli chýbať Old Boys Slovana, ktorí do Trnavy opäť vyslali veľmi kvalitnú zostavu. Belasé legendy si nemohli priať lepší vstup do turnaja. Hneď v prvom zápase sa v derby stretli s pražskou Spartou, ktorú deklasovali 7:3. Dvomi zásahmi sa blysol nestarnúci Jaroslav Timko, po jednom góle zaznamenali Miroslav Chvíľa, Jozef Mužlay, Mário Müller, Pavol Sedlák a jeden zásah si do vlastnej brány dal Sparťan Bažant. V zostave pražského tímu zaujalo najmä meno bývalého reprezentanta Tomáša Skuhravého.

Aj v druhom meraní síl sa Old Boys Slovana stretli s pražským tímom a opäť boli úspešní. Po dramatickom priebehu triumfovali nad Slaviou Praha 3:2. Slovanisti prehrávali v úvode 0:2, no vďaka zásahom Martina Konečného, Jaroslava Timka a Pavla Sedláka otočili priebeh duelu. Na strane porazených zostal aj bývalý ligový kanonier Tomáš Došek.

Keďže do finále postupovali len víťazi skupín, súboj o jedinú miestenku zviedli slovanisti v tradičnom derby s domácou Trnavou. Naši Old Boys bojovali z plných síl, no na Spartak napokon tesne nestačili a prehrali 2:3. O góly belasých sa postarali Miroslav Chvíľa a Jozef Mužlay. Za Spartak nastúpili ešte nie tak dávno ligoví hráči ako Martin Poljovka, Michal Gašparík či Miroslav Karhan.

Old Boys Slovana tak obsadili v nabitej konkurencii peknú štvrtú priečku, keď im bronz ušiel len o horšie skóre. Napriek tomu zanechali v Trnave výborný dojem a opäť hrdo reprezentovali značku ŠK Slovan Bratislava.


Výsledky Old Boys Slovana na halovom turnaji Návrat k československej lige:

Slovan – Sparta Praha 7:3
Góly Slovana: Timko 2, Chvíľa, Mužlay, Müller, Sedlák, Bažant (vl.)

Slovan – Slavia Praha 3:2
Góly: Konečný, Timko, Sedlák

Trnava – Slovan 3:2
Góly: Chvíľa, Mužlay

Poradie v základnej skupine:

1. Trnava
2. Slovan
3. Slavia
4. Sparta

Zostava Old Boys Slovana: Martin Kapusta, Juraj Konderla, Miroslav Chvíľa, Vladimír Kinier, Jozef Mužlay, Jaroslav Timko, Martin Karnas, Pavol Sedlák, Mário Müller, Martin Konečný, Martin Obšitník

Nakupuj pohodlne na shop.skslovan.com
Slovan TV
Aktuálne novinky
Z Celje si vezieme remízu i vyše 17-tisíceurovú pokutu.
Pozývame vás na odvetu s Celje.
Belasá juniorka v sobotu odštartuje novú sezónu.

Neprehliadnite

Začína sa Niké liga 2024/2025!
Pozrite si najdôležitejšie momenty úvodného zápasu 2. kola kvalifikácie Ligy majstrov.
Pozrite si vyjadrenia trénera Weissa po zápase v Celje.

Klubové trofeje

Generálny partnerGeneral partner

Hlavný partnerMain partner

Zlatí partneriGold partners

© 2023 ŠK Slovan Bratislava futbal a.s. | Všetky práva vyhradené.All rights reserved.